5 redenen om Black Desert als nieuweling op te pakken

Article
vrijdag, 09 juni 2023 om 12:00
black desert online headerf1657621829
MMO’s die al jarenlang lopen lijken misschien een onmogelijke opgave om mee te beginnen, maar dat is niet altijd het geval. Dit zijn 5 redenen om Black Desert als nieuweling op te pakken.

Meteen beginnen met de nieuwe uitbreiding

Veel populaire MMO’s lopen ondertussen al jaren. Als je het verhaal van de nieuwste uitbreiding wil beleven, dan moet je daar normaal enorm veel tijd in pompen. Maar dat is niet het geval bij Black Desert. Als je namelijk vanaf 14 juni aan de slag wil met de nieuwe uitbreiding Land of the Morning Light, dan kan je dat direct doen.
Wanneer je namelijk een nieuw karakter aanmaakt in Black Desert, dan krijg je drie verschillende opties. Je kan beginnen bij het originele begin, aan de slag met de vorige uitbreiding (Mountain of Eternal Winter) of beginnen bij Land of the Morning Light.
Maak je overigens geen zorgen dat je niks snapt van het verhaal in de uitbreiding. Als nieuwe speler krijg je namelijk een flashback, die je op de hoogte brengt van alle laatste ontwikkelingen die relevant zijn voor Land of the Morning Light. Zo kan je direct met alle nodige kennis in de nieuwe uitbreiding duiken, samen met alle andere spelers.
black desert land of the morning lightf1684766126

Volledig ingesproken quests

Ontwikkelaar Pearl Abyss heeft sinds de vorige uitbreiding ook een zeer interessante nieuwe feature doorgevoerd in Black Desert. Niet langer hoef je alle gesprekken met NPC’s te lezen, want de quests zijn nu volledig ingesproken door stemacteurs. Dat zorgt voor een stukje extra leven in de wereld, waardoor je nog sneller gehecht raakt aan de personages in Black Desert.
Voor nieuwelingen zijn de quests bovendien ook goed te volgen, helemaal als je niet bekend bent met MMO’s. Je kan namelijk zelf instellen op welke manier je de weg gewezen wordt naar opdrachten. Zo kan je de wereld op eigen houtje ontdekken of je kan je meer aan de hand laten nemen door de game.
black desert siegef1684766196

Snel levelen

Ben je iemand die het meeste geniet van de endgame in een MMO en daar ook snel aan wil meedoen in Black Desert, dan zijn er speciale servers die perfect voor je zijn. In de game kan je namelijk een zogeheten ‘Season Character’ aanmaken, dat alleen te gebruiken is op Season Servers.
Met deze speciale karakters krijg je een aantal voordelen, zoals exclusieve Season Gear, speciale perks en een flinke XP-bonus. Aan het einde van een seizoen kan je je Season Character vervolgens gewoon gebruiken op een normale server. In tegenstelling tot andere MMO’s is een karakter namelijk niet gebonden aan één server.
Je kan dus extra snel meedoen aan alle endgame content via de Season Servers. Dat komt helemaal goed uit met de nieuwe uitbreiding, want Land of the Morning Light voegt een nieuw endgame-systeem toe genaamd Boss Blitz. Daarin moet je het alleen opnemen tegen zeer uitdagende bazen.
black desert combatf1686052919

Actievol gevechtssysteem

Als je wil overleven in Boss Blitz en andere uitdagende content, moet je wel goed het gevechtssysteem van Black Desert onder de knie hebben. De MMO kent een actievol systeem, waarbij je combo’s aan elkaar kan rijgen, aanvallen van vijanden moet ontwijken en veel verschillende opties hebt.
Het klinkt als nieuweling misschien een beetje overweldigend, maar ontwikkelaar Pearl Abyss heeft ervoor gezorgd dat nieuwe spelers het makkelijk onder de knie kunnen krijgen. Zo kan je instellen dat knoppencombinaties voor aanvallen op het scherm te zien zijn naast je personage, net zoals in bijvoorbeeld een fighting game.
Op die manier kan je tegen normale vijanden alle opties uitproberen en je favoriete combo’s leren, voordat je het tegen sterkere bazen of misschien andere spelers moet opnemen. Naast PvE kent Black Desert namelijk ook veel PvP-content voor de liefhebbers!
black desert maegu and woosa 2f1685962315

Geen grote investering nodig

Het meest intimiderende aspect van MMO’s, waardoor veel spelers en niet snel mee willen beginnen, zijn de kosten die je moet maken. In sommige gevallen ben je de prijs van de base game, de nieuwste uitbreiding en een abonnement kwijt voordat je pas echt van de game kan genieten.
Gelukkig is dat niet het geval met Black Desert. De MMO kost slechts een tientje op Steam en je hebt geen maandelijks abonnement nodig om de game te spelen. En voor Land of the Morning Light hoef je ook niet je portemonnee tevoorschijn te trekken, de uitbreiding is namelijk gratis voor alle spelers.
Dat is dus een minimale investering om je avontuur in Black Desert te beginnen. En als je toch nog niet helemaal overtuigd bent, dan kan je ook een gratis trial van zeven dagen nemen om de game uit te proberen!
Dit artikel is in samenwerking met Pearl Abyss Europe.