5 PS5 games die we liever vandaag dan morgen willen zien!

Article
maandag, 16 augustus 2021 om 14:00
26000601278 55ab2b5492 bf1621934652
Is 2021 nou wel of geen goed gamejaar? Daar kunnen we over discussiëren. Onze Ralph denkt in ieder geval dat het verschrikkelijk wordt. Feit is dat er heel wat games zijn doorgeschoven naar volgend jaar. En dat is best jammer. Want wat moet je dan met je PS5? Dit zijn 5 PS5-games die we liever vandaag dan morgen willen zien!
Natuurlijk hebben we er begrip voor als een titel wordt doorgeschoven omdat een ontwikkelaar meer tijd nodig heeft. Maar feit is ook dat als je veel gegamed hebt op je PlayStation 4 en andere consoles in huis hebt niet eens zo heel veel uren in je PS5 hebt kunnen stoppen. Ondergetekende heeft bijvoorbeeld enkel wat Spider-Man in het begin gespeeld en Sackboy, puur omdat het kon. Die games verschenen immers ook gewoon op de PlayStation 4.
Het betere werk is er gekomen met een titel als Ratchet & Clank: Rift Apart. Ondertussen toch maar besloten oude titels door te spelen op de PS5, wat er dan wel beter uitziet. Dat moet eerlijk gezegd worden. Maar wat is er mis mee om een beetje te dagdromen? Iedereen met een dikke console wil gewoon toffe games kunnen niet spelen, nietwaar? Dit zijn 5 games waar we niet op kunnen wachten!

God of War: Ragnarök

Na jarenlang een ‘simpele’ hack & slash serie te zijn geweest voor de PlayStation apparaten, was daar in 2018 ineens God of War op de PlayStation 4. Geheel nieuw! De Griekse mythologie was ingeruild voor een Noorse, hoofdrolspeler Kratos had ineens een zoon en bovenal stond er een emotioneel verhaal centraal. Het was een perfect moment om op deze manier nieuwe spelers te trekken en Sony sloeg dan ook een brug tussen fans van het eerste uur en nieuwe spelers. Beide doelgroepen zitten nu te wachten op een nieuw deel voor de PlayStation 5.
Die titel is al aangekondigd: God of War Ragnarök. Eigenlijk zou de game dit jaar al het levenslicht moeten zien, maar helaas is toch besloten de game nog een jaartje door te schuiven. Wat ons betreft zonde. We hadden deze titel veel liever vandaag dan morgen gezien!
strayf1627900721

Stray

Van een Triple A- titel gaan we door naar een kleine en schattige game die helaas ook is uitgesteld, maar wat ons betreft ook liever dit jaar al uitgebracht had mogen worden. Het gaat hier om Stray, de game waarin de hoofdrol weggelegd is voor een kat. Zijn katten slim? Deze wel. Je móét wel, want anders haal je het einde van de game niet. In Stray ben je een kat in een vergeten stad die gewond is en zijn familie kwijt is. Door op pad te gaan en allerlei puzzels op te lossen, baan jij je een weg in een nare verlaten wereld.
In de eerste trailer die laatst is uitgebracht is te zien hoe je op een gegeven moment een klein robotje tegenkomt waarmee je je avontuur voortzet. Wij vinden deze Star Wars touch maar al te mooi. De game staat nu gepland voor begin 2022 en ziet er geweldig uit. Het is weer eens wat anders om in de huid van een kat te kruipen.
horizon forbidden west 3f1622150785

Horizon: Forbidden West

Een derde titel waar we met smacht op wachten is die uit eigen keuken. We hebben het natuurlijk over Horizon: Forbidden West. Na het succesvolle Horizon, een gloednieuwe IP, zijn veel ogen vanuit de hele wereld gericht op dit nieuwe deel. Het eerste deel was baanbrekend, met een dijk van een verhaal en graphics om je vingers bij af te likken. Gaat Guerilla Games het trucje nog een keer doen, maar dan op de PS5? Wij verwachten van wel.
In de actievolle roleplaying game zullen spelers opnieuw in de huid kruipen van de stoere vrouw Aloy. Zij moet op zoek naar de bron van een mysterieuze plaag. In deel één heeft Aloy heel wat robotbeesten en machines kapot moeten maken. Dat zal ongetwijfeld in dit tweede deel ook gaan gebeuren. Wij kunnen niet wachten op het verboden Westen te ontdekken!
gran turismo 7f1592574027

Gran Turismo 7

De vierde game die van ons beter vandaag kan verschijnen dan morgen is een ietwat meer niche titel, namelijk Gran Turismo 7. Het moet misschien wel dé racegame van de PlayStation 5 worden. De titel is een echte racing simulator en daar houden nogal veel mensen van. Bovendien hebben de laatste Gran Turismo games het bijzonder goed gedaan. Niet alleen missen echte auto’s onderdelen door de pandemie.
Deze game lijkt ook gebukt te gaan onder de crisis en de ontwikkelaar heft meer tijd nodig om de game vol te proppen met content. Wat ons betreft is dat een goede zaak al hadden we graag alvast wat rondjes gescheurd op de PS5!
hogwarts legacyf1673674949

Hogwarts Legacy

De laatste titel die wat ons betreft héél snel mag uitkomen is Hogwarts Legacy. Een game helemaal gebaseerd op de fantasiewereld die gecreëerd is door auteur J.K Rowling, hoe vet is dat? Er zijn in het verleden al veel Harry Potter games verschenen, maar dit keer wordt het wel een hele bijzonder game. De game komt namelijk uit de stal van Warner Bros en dan verwacht je pure kwaliteit. Het moet een role-playing game worden met tal van mogelijkheden, waarbij fantasie en toveren natuurlijk centraal staan. Overigens is Rowling zelf niet echt betrokken bij de game vanwege haar discriminerende uitspraken eerder.
Wij zijn in ieder geval Harry Potter fan van het eerste uur en vinden het jammer dat de game is uitgesteld. Al is dit wel écht een game: beter perfect dan te vroeg uitbrengen met bugs (kijkt met een schuin oog naar Cyberpunk 2077).
En jullie? Wat zijn de games die wat jullie betreft beter vandaag dan morgen zouden mogen uitkomen? Laat het ons weten in de reacties!