5 nieuwe eSports van 2016 die we verwachten

Article
woensdag, 25 mei 2016 om 17:47
xgn google image
ESports worden al een tijdje gedomineerd door een aantal gevestigde games, en deze worden alsmaar groter. Gelukkig blijft er altijd ruimte voor nieuwe titels om ook opgepikt te worden in het competitieve circuit. Een mengeling van gevestigde namen en nieuwkomers vind je hier in deze 5 nieuwe eSports van 2016.
ESports is groot en wordt alleen maar groter. Het feit dat steeds meer externe bedrijven en mensen, zoals betaald voetbal organisaties en NBA spelers, eSports teams opkopen bewijst dit. ESports leeft heel erg en het is daarom ook geen wonder dat ontwikkelaars en uitgevers met hun spellen hopen dat ze ook door de eSports community opgepikt worden. Iedereen wil een graantje meepikken van het grote succes dat eSports heet.

De 5 nieuwe eSports van 2016 moeten aan voorwaarden voldoen

Uiteraard is niet elke game geschikt en zijn er een aantal voorwaarden waaraan een game moet voldoen voordat deze als een eSports game betiteld kan worden. Niet alleen moet het sterke competitieve onderdelen bevatten, het spel moet ook erg goed uitgebalanceerd zijn om een goede onderlinge strijd te kunnen garanderen. De 5 nieuwe eSports van 2016 die wij verwachten en een goede kans geven, vind je hier in deze special.
5 nieuwe eSports van 2016 COD

5. Call of Duty Infinite Warfare/Modern Warfare

Call of Duty is uiteraard één van de gevestigde namen in de eSports wereld. Sinds Call of Duty Black Ops 2 is de competitieve scene van de shooter echt tot leven gekomen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de volgende Call of Duty titel, Infinite Warfare, een vast onderdeel zal worden van grote game events. Ondanks de vele negatieve berichten over de eerste beelden van de game.
Misschien zelfs zal Modern Warfare herboren worden als onderdeel van eSports. Voor vele professionele spelers uit de Call of Duty competitie geldt dat zij echt begonnen zijn met competitief spelen in Modern Warfare. Nu eSports een aantal jaar verder ontwikkeld is en de interesse hierin is toegenomen, is het wellicht wel een mooi moment om met de franchise terug te keren naar waar het allemaal begon. Maar misschien is dit ook wel gewoon goede hoop van onze kant en dat van vele andere Call of Duty fans.
91620

4. FIFA 17

FIFA 17 is nog niet eens aangekondigd, maar toch is het een titel die je nu al op de lijst van eSports kunt zetten voor het komende jaar. Met zoveel FIFA spelers en voetbalfanaten wereldwijd is dit ook niet meer dan logisch. Tel daar bij op dat steeds meer jongeren gaan gamen en dat eSports steeds groter wordt. Dat houdt dus in dat er nog meer toernooien georganiseerd worden en je steeds meer potentiële deelnemers hebt.
Daarnaast is FIFA natuurlijk al jaren een solide titel en lijkt het definitief afstand te hebben gedaan van de Pro Evolution Soccer franchise, die eigenlijk alleen nog in de weg loopt met de PES EK 2016 editie. Er is nog niets bekend over FIFA 2017, maar verwacht meer van hetzelfde en dan nog een schepje er boven op. Misschien is dit wel het jaar dat damesvoetbal in FIFA écht een doorbraak gaat maken, zowel op het scherm als met de controller in de hand.
91621

3. Chronicle Runescape Legends

Chronicles Runescape Legends zal op 26 mei uitkomen en wordt door ons gelijk betiteld als potentiele eSports game. Het is een trading card game, te vergelijken met games als Hearthstone en Magic the Gathering. Maar de makers van Chronicles Runescape Legends willen een verfrissende blik geven op TCG’s door vernieuwende elementen toe te voegen. Daarnaast werkt het team nauw samen met spelers die de game in de beta spelen, om zodoende tot een nog betere uitwerking van het spel te komen.
Wat de game een potentiele eSports maakt, is dat de game in de testfase ontzettend gebalanceerd blijkt te zijn. Cijfers tonen aan dat spelers die het spel starten een winratio van 49,8% hebben, begin je niet dan heb je automatisch 50,2% kans op winst. Alleen dit gegeven geeft al weer hoe eerlijk en spannend Chronicle Runescape Legends kan zijn. Je moet dus écht weten hoe je jouw kaarten moet spelen om het verschil te kunnen maken.
Daarnaast heeft het de elementen die andere trading card games ook hebben. Toernooien met Chronicles Runescape Legends is dan ook zeker een denkbaar gegeven. Ook omdat de ontwikkelaars van het spel eerder al aangaven hier serieus over na te denken. Daarom heeft de game een terecht plek bemachtigd in de 5 nieuwe eSports van 2016.
91622

2. Gran Turismo Sport

De release voor de nieuwe race game exclusive voor PlayStation 4 is vorige week aangekondigd. Bij deze aankondiging werd gelijk kenbaar gemaakt dat de titel graag de eSports scene in wil. Zo staan er nu al vele live-toernooien en events op de rol voor de game die pas eind dit jaar uitkomt. De singeplayer blijft natuurlijk gewoon onderdeel van Gran Turismo Sport, maar de nadruk ligt nu op de multiplayer en dat is mooi.
Het idee is dat mensen voor hun eigen land uitkomen in de verschillende races en toernooien die gehouden worden. Daar over nadenkend; hoe cool is het dat iedere speler uitkomt voor een bepaald automerk en vrij aan de auto kan sleutelen voor aanvang van een race om volledig voorbereid op de baan en weersomstandigheden te zijn. Enigszins vergelijkbaar met de Formule 1.
91623

1. Overwatch

Als laatste verwachten we natuurlijk ontzettend veel van Overwatch op het gebied van eSports. De game die op 24 mei uit is gekomen voor Xbox One, PlayStation 4 en PC heeft alles om een hele grote te worden als het gaat om professioneel gamen. Eentje die heel wat jaartjes mee kan gaan. In onze Overwatch eSports special lees je alles over de nummer één van de 5 nieuwe eSports van 2016 terug. Dus streef je een carriere na als gamer, maar houd je niet van de gevestigde orde als League of Legends en CS:GO dan is Overwatch een hele goede keuze.
Overwatch is een team game, zonder veel poespas en ingewikkelde dingen en speelt lekker snel weg. Door de overzichtelijke weergave en het vele kleurgebruik is het ondanks de snelheid ook voor eSports fans ontzettend leuk om te volgen. Daarnaast is Overwatch ontzettend toegankelijk voor iedere gamer, het meesteren van het spel is dan wel weer een kunst.
Buiten het feit dat het een ontzettend goede game is, spelen er ook externe factoren mee die een toegang tot eSports vergemakkelijken. Zo is Activision zelf al druk bezig met het streamen van live eSports events via Facebook en nam het Major League Gaming over. Vanaf volgende maand gaat Overwatch Ranked Play live dus vanaf dat moment gaat het al enigszins om de knikkers en kunnen de eerste spelers hun stap richting eSports gaan zetten.