5 Marvel karakters die een eigen MCU Netflix Original serie verdienen

  Het Marvel Cinematic Universe (MCU) blijft maar groeien en superhelden zijn populairder dan ooit. Marvel boekt grote successen met zowel de MCU films als de MCU Netflix Original serie's. De comics van Marvel bieden genoeg inspiratie voor toffe karakters en diepgaande verhalen. Daarom hebben we 5 Marvel karakters op een rijtje gezet die een eigen MCU Netflix Original serie verdienen.

  Nu Luke Cage uit is en Iron Fist alweer aan de horizon is verschenen, is de opbouw naar The Defenders bijna klaar. Ongetwijfeld heeft Marvel alweer plannen klaar liggen voor nieuwe MCU Netflix Original series die nog niet aangekondigd zijn en hopelijk worden er snel nieuwe karakters toegevoegd aan het Cinematic Universe. De inspiratie ligt voor het oprapen met het grote aantal toffe karakters dat de comics biedt.

  Nieuwe karakters voor MCU Netflix Original serie's

  Door de jaren heen hebben we flink wat karakters voorbij zien komen in de comics van Marvel. Vanaf het begin in 1939, toen de verhalen nog gepubliceerd werden onder de naam Timely Publications, tot aan nu zijn er door Marvel enorm veel superhelden en superschurken gecreëerd. Helden en schurken die stuk voor stuk genoeg inspiratie moeten bieden voor een eigen film of serie.

  We hebben vijf Marvel karakters gekozen die een eigen MCU Netflix Original serie verdienen. Hierbij hebben we rekening gehouden met de achtergrond van de karakters om te bepalen welke personages het best zouden werken in een serie.

  5. Hercules

  Je zou het bijna vergeten, maar Thor is niet de enige godheid in het Marvel Universum. Net zoals bij Thor komt de inspiratie voor dit personage uit oude mythologie. Hercules is de zoon van Zeus, de oppergod van het Griekse Pantheon, en heeft bekendheid als held gekregen door zijn twaalf werken.

  Hercules is in de comics een belangrijk lid van The Avengers en wordt door veel fans gezien als één van de grootste Avengers aller tijden. Daarnaast komt hij vaak voor in de comics van Thor en Hulk. Hercules beschikt over bovenmenselijke kracht en genezingskrachten, waardoor hij zo goed als onverwoestbaar is.

  Doordat er genoeg materiaal is om inspiratie uit te putten, is dit karakter perfect weggelegd voor een eigen MCU Netflix Original serie. Die kan bijvoorbeeld aangepakt worden als origin story, zoals dat ook bij Jessica Jones en Luke Cage is gedaan. In de serie zou aandacht besteed kunnen worden aan de twaalf werken en het eerste contact met het Marvel universum, om de Marvel versie van deze klassieke held te introduceren bij een breed publiek.

  4. Blade

  Onlangs heeft Marvel de rechten voor dit karakter herworven. Blade blijkt een succesvol en complex karakter te kunnen zijn en ondanks dat de films niet extreem goed werden ontvangen, heeft Blade nog steeds een trouwe fanbase. De vampierjager kan fantastisch tot recht komen in de wat duisterdere sfeer die over het algemeen te zien is in MCU Netflix Original serie's.

  Wat betreft het verhaal, zou een serie genoeg tijd en ruimte bieden om de vampierjachten van Blade goed tot zijn recht te laten komen. Het verhaal hoeft niet in een film gepropt te worden, dus is er meer tijd om aandacht te besteden aan de ingewikkelde verhaallijnen die zo kenmerkend zijn voor de comics van Blade. Genoeg materiaal voor een MCU Netflix Original serie dus!

  Ten slotte vraagt een serie als Blade niet om uitgebreide CGI, maar meer om een strakke gevechtschoreografie, diepgaand drama rondom de karakters en bliksemsnelle actie. Marvel's Daredevil heeft al bewezen dat Netflix hier het perfecte platform voor is.

  3. Black Widow

  Black Widow verscheen voor het eerst in het MCU in Iron Man 2 en is sindsdien niet meer weg te denken. De bad ass Russische spion Natascha Romanoff heeft een turbulent verleden waar meerdere malen naar verwezen wordt in de MCU films. Dit is een geweldige basis voor een MCU Netflix Original serie.

  De Serie rondom Black Widow zou in kunnen zoomen op haar werk als Russische Spion en de gebeurtenissen die ertoe leidden dat ze in dienst van S.H.I.E.L.D. kwam. Ook voor deze serie zal weinig CGI nodig zijn, waardoor het budget gebruikt kan worden voor belangrijke zaken als een sterke cast en goede schrijvers.

  De MCU Netflix Original serie kan goed tot zijn recht komen als origin story, omdat ook Black Widow een onwijs interessant verleden heeft, dat de moeite waard is om te ontdekken. Daarnaast vormt het een goede aanvulling voor de rest van het MCU.

  2. Ghost Rider

  Ghost Rider kennen we natuurlijk allemaal van de verfilmingen met Nicholas Cage. Hoewel deze versies niet echt een succes waren, is het karakter diep en complex genoeg om meerdere interessante afleveringen op te baseren. Net zoals bij Blade zijn ook de rechten van Ghost Rider onlangs herworven en ligt de weg open voor Marvel om aan het brede publiek te tonen dat ze met dit karakter wél een echte bad ass in huis hebben.

  Het grootste obstakel voor deze serie zal wel het gehalte aan GCI zijn, waar wellicht niet genoeg geld voor is. Daarentegen zou de licht ontvlambare Marvelheld met zijn vurige schedel en ketting visueel een verfrissende invalshoek kunnen zijn ten opzichte van de wat donkerdere settings die we de laatste tijd voorbij hebben zien komen.

  Ghost Rider zou een fantastisch verhaal over wraak en morele ongelijkheid kunnen worden. Daarnaast heeft Johnny Blaze genoeg potentie om een verschijning te maken op het witte doek. Zo heeft de held bijvoorbeeld ooit Spider-man geholpen met het verslaan van een demonische Hobgoblin (Demogoblin) en andere krachtige superschurken.

  1. Moon Knight

  Deze Marvelheld wint de laatste tijd steeds meer aan populariteit, maar is nog niet bekend bij het brede publiek. Marc Spector, zoals de held in zijn dagelijkse leven heet, staat vooral bekend om de brute wijze waarmee hij criminelen aanpakt. Deze vigilante stijl blijkt fantastisch te werken op het kleine scherm en zou een mooie basis vormen voor een MCU Netflix Original serie.

  Daarnaast is Moon Knight een unieke held, die perfect zou zijn om de wereld van magie breed te introduceren in het MCU. Zijn relatie met de God Khonshu en de krachten die hij van deze god krijgt, zouden een opstapje kunnen vormen voor het grote aantal andere helden dat zich meer in het mystieke spectrum van Marvel's universum bevindt. Dit, gecombineerd met de duistere sfeer en het hoge gehalte van geweld, zou voor een MCU Netflix Original serie zorgen die je van begin tot eind aan de buis gekluisterd houdt.

  In de serie zou aandacht besteed kunnen worden aan het achtergrondverhaal van Moon Knight. Verschillende afleveringen zouden in kunnen zoomen op de tocht die Marc Spector maakt van bokser, naar commando bij de U.S. Marines en via huurling naar Moon Knight. En doordat de vechtstijl van Marc Spector voornamelijk voortkomt uit zijn vechtkwaliteit en arsenaal gadgets zou er nog genoeg budget over zijn om zijn andere krachten te tonen.

  Bovendien is de geschiedenis van Moon Knight in de comics voor een groot deel verweven met Daredevil en The Punisher, helden die al bekend zijn in het MCU.

  Of deze karakters ooit hun eigen MCU Netflix Original serie zullen krijgen is nog onbekend. Ben je het eens met deze keuzes of hebben we je favoriete personage gemist? Laat dan in de comments weten welke karakters volgens jou een eigen serie verdienen!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.