5 King game titels ter ere van Koningsdag

Article
woensdag, 27 april 2016 om 13:05
xgn google image
Morgen is het weer Koningsdag en vieren we met zijn allen de verjaardag van koning Willem Alexander. Voor de mensen die liever thuis zitten, maar deze mooie gebeurtenis toch een beetje willen vieren, hebben we 5 King game titels op een rijtje gezet. Die bijna net zo cool zijn als onze koning zelf.
Met deze games kan je, eventueel in het oranje gehuld en met een biertje aan je zijde, heerlijk vanaf de bank of vanuit je gamestoel spelen. De games die in een waar koningsgevoel geven, zijn een mengeling van oude toppers, huidige kaskrakers en uitbreidingen van games.
Dus, heb je geen zin om op een boot te zitten? Of om met dit regenachtige weer door de stad te slenteren? Maar wil je wel een klein beetje de verjaardag van Koning Pils vieren? Dan komen deze 5 King game titels misschien nog wel van pas.

5. Kingdom Hearts

Kingdom Hearts is een actie Role Playing Game gemaakt door Square Enix en Disney, en kwam in 2002 alleen uit voor de PlayStation 2. Kingdom Hearts 2 verscheen in 2005 en kwam wederom alleen uit voor de PlayStation 2. Hoewel de naam anders doet vermoeden, was dit wel degelijk de derde game al van de reeks. Tussen deel 1 en 2 door kwam namelijk nog Kingdom Hearts Chain of Memories.
In de game speel je een held, genaamd Sora, die samen met Goofy en Donald Duck de wereld afreist, op zoek naar oplossingen voor zijn probleem in de Walt Disney en Final Fantasy werelden. Heartless, mensen die hun hart verloren zijn, vormen een duistere vijand en de strijd hiermee moet worden aangegaan. Je wordt hierbij niet alleen bijgestaan door Goofy en Donald, maar ook Aladdin, Simba en Ariel komen voorbij.
Na ruim tien jaar wachten, gaat er eind dit jaar eindelijk een “derde” deel komen van de Kingdom Hearts franchise. Het komt voor koningsdag enigszins te laat, maar mocht je nog een PS2 hebben staan, ga dan vooral met de originele games aan de slag.
90228

4. The Witcher 2 Assassins of Kings

The Witcher 2 Assassins of Kings is een RPG met hack-and-slash elementen. De ontwikkelaar is dezelfde als voor The Witcher 3, CD Projekt Red. In 2011 kwam de game uit voor Xbox 360 en PC en scoorde ontzettend goede reviews.
In het tweede deel van The Witcher speel je Geralt van Rivia. Hij is een Witcher, die van kinds af aan getraind is om monsters te kunnen doden. Iedere Witcher heeft eigen specifieke krachten en kan gebruik maken van meerdere wapens, bommen en bepantsering.
Geralt is gevangengenomen door een belangrijke leider van de Blue Stripes. Dit is een elitaire groep vijanden onder leiding van Vernon Roche. Geralt wordt beschuldigd van de dood op Foltest, de koning van Temeria. Aan jou de taak om de naam van Geralt te zuiveren en de juiste moordenaar op te sporen.
We snappen dat kaskraker The Witcher 3 momenteel bij iedereen in de console zit en met smacht zit te wachten op de Blood and Wine uitbreiding. Maar mocht je The Witcher 2 Assassins of Kings nog hebben liggen, dan is het absoluut de moeite waard om het spel speciaal voor Kingsday nog eens op te starten.
90229

3. Assassin’s Creed Unity Dead Kings

Dead Kings was de DLC voor de Assassins Creed Unity game die op 14 januari 2015 verscheen voor Xbox One, PS4 en PC. De DLC is het verlengde van de originele game en volgt Arno Dorian die de graven van Franse koningen in Saint-Denis plundert.
Assassin’s Creed Unity kende erg veel problemen in de beginfase en had meerdere patches nodig om enigszins speelbaar te zijn. Voor velen was het kwaad toen al geschied, maar voor de mensen die Unity nog wel konden waarderen, kwam er de Dead Kings DLC. Deze ‘goedmaker’ was een kleine versie van de game zelf en kende een heleboel zijmissies en nieuwe mechanics. De DLC was daarnaast kosteloos te downloaden, dus een mooi extraatje voor de Assassin’s Creed liefhebber.
90230 1

2. Age of Empires II The Age of Kings

Dé Age of Empires die bij iedereen nog vers in het geheugen ligt, verscheen in 1999 voor de PC. In 2013 werd de RTS game in HD opnieuw uitgebracht via Steam. In 2001 was er ook een PlayStation 2 versie van de strategie game, maar deze werd, in tegenstelling tot de pc-versie, geen succes vanwege de moeilijke speelbaarheid.
Age of Empires 2 The Age of Kings speelt zich af in de Middeleeuwen. De bedoeling van het spel is om je eigen rijk om te bouwen en de strijd aan te gaan met andere omliggende volkeren, zoals Britten, Chinezen, Japanners en Mongolen. Je begint ieder spel met een stadhuis en enkele dorpelingen. Vanuit deze basis moet je grondstoffen verzamelen en gebouwen uit de grond stampen om je rijk uit te breiden.
Mede met de release van de HD versie in 2013 is de game weer van het nodige stof ontdaan. Ondanks het bestaan van Age of Empires 3, wordt over het algemeen het tweede deel, Age of Empires 2 the Age of Kings, door de meeste mensen beschouwd als het beste deel. AoE 2 is een hele goede game om eens in de voetsporen van koning Willem te treden en je eigen koninkrijk op te bouwen.
90231

1. Destiny The Taken King

Destiny the Taken King is een grote uitbreiding voor Destiny, de first-person shooter, die in 2015 uitkwam voor Xbox en PlayStation. Het is het derde deel in de reeks van uitbreidingen die voor de game van Bungie is uitgegeven en bevat vele nieuwe extra’s zoals een volledige campaign, meerdere Strike missies en nieuwe Crucible maps.
De DLC draait om Oryx, the Taken King, en zijn plan van aanpak om revanche te halen op spelers die zijn zoon Crota in The Dark Below af hebben geslacht. Oryx heeft een leger, bestaande uit corrupte aliens – de “Taken” -, waar je het als speler tegen op moet nemen.
Destiny zelf is nog altijd immens populair. De game verbrak in de eerste twee dagen na de release het record voor de meest gedownloade game van PlayStation. Ook de DLC The Taken King werd door de fans ontzettend goed ontvangen, mede vanwege het goede samenhangende verhaal met de game en de content die mee werd geleverd. Ondanks dat deze uitbreiding net zo duur was als de eerste twee uitbreidingen, The Dark Below en House of Wolves, samen.

XGN.nl wenst iedereen een goede Koningsdag

Of je morgen nou gebruik maakt van onze 5 King game titels of toch liever biertjes gaat drinken in de hoofdstad, of ergens anders in het land. We wensen namens XGN.nl allen in ieder geval een fijne Koningsdag toe en hopen dat iedereen een gezellig verjaardag heeft.