Top 5 categorieën Koningsdag koopjes

Article
woensdag, 27 april 2016 om 12:09
xgn google image
Elke Koningsdag of Koninginnedag staan er in bijna elke stad of dorp duizenden mensen hun oude spullen te verkopen aan hordes Nederlanders en toeristen. Voor degenen die morgen weer de kleedjes en tafels afgaan, hebben wij hier de top 5 categorieën Koningsdag koopjes.
Iedereen die in het verleden tijdens Koningsdag de rommelmarkten is afgegaan kent het wel, honderden zo niet duizenden kleedjes of tafeltjes met de meest uiteenlopende spullen die te koop worden aangeboden. Van koperen olielampen tot baby kleren, werkelijk alles is te vinden op Koningsdag. Voor jou als gamer hebben wij een top 5 categorieën Koningsdag koopjes samengesteld

5. Gaming Accessoires

Gaming accessoires zijn er natuurlijk in allerlei vormen en maten. Voor de gamer die veel lokale multiplayer games speelt kan het de moeite waard zijn om in de rommel op zoek te gaan naar controllers voor zijn (oldschool) console. Vaak liggen er op de rommelmarkt controllers voor de oudere consoles zoals GameCube, Xbox en PlayStation 1/2. De echte schatgraver krijgt het misschien ook nog wel voor elkaar om een controller voor (S)NES, SEGA of Atari te vinden.
Let wel goed op de conditie van de controllers. Probeer altijd een telefoonnummer of een andere garantie te krijgen dat de controllers werken.
Naast controllers zijn er ook vaak headsets, speakers, monitoren, 'race wheels' en (HDMI)kabels te vinden. Ook hier geldt weer dat je goed op de conditie van de producten moet letten.
90201

4. Camera's

Camera's zijn ook vaak te vinden op de rommelmarkten. Verschillend van de echte oude 8mm camera's waar je opa nog de Tour de France op de Alpe d'huez heeft gefilmd tot een spiksplinternieuwe GoPro. Let vooral op de digitale camera's. Deze zijn vaak makkelijk te testen om te kijken of ze nog werken.
Mocht je op zoek zijn naar een specifiek merk en heb je al een camera van dat merk thuis liggen, neem dan de batterij (opgeladen) mee naar de rommelmarkt. Zo kan je meteen testen of de camera aangaat en of er geen problemen mee zijn.
Wij verwachten ook wel dat er dit jaar redelijk wat Action Cams op de kleedjes of tafeltjes zullen liggen. Deze Action Cams zijn wat lastiger om te testen aangezien ze vaak met een ingebouwde accu werken. Voor diegene met een power bank raden wij aan deze en een scala aan usb kabeltjes mee te nemen om te controleren of deze nog wel aangaat.
Voor de mensen die echt zeker willen weten dat de camera nog werkt is het verstandig om ook een tablet of laptop mee te nemen. Wanneer je de camera test kan je de beelden meteen overzetten op je tablet of laptop om te kijken of de beelden ook echt nog goed zijn.
90202

3. Films

Bij vele rommelmarkt standjes vind je vaak bakken vol met films. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur als het om films aankomt en lang niet elk kleedje of tafeltje zal de films in bezit hebben die jij graag wilt maar als het aan ons ligt moet je de volgende films zeker meenemen als je ze tegenkomt tussen de VHS banden of DVD's van My Little Pony, Gremlins 2 en Scary Movie 5. Controleer bij aanschaf van een dvd altijd even de schijf zelf op krassen.
  • The Matrix
  • The Dark Knight
  • Goodfellas
  • Fight Club
  • Pulp Fiction
  • Schindler's List
  • The Godfather
  • Shawshank Redemption
  • Saving Private Ryan
  • Star Wars original Trilogy
Bovenstaande films zijn klassiekers en vrij recente films die volgens ons bij geen enkele film liefhebber mogen ontbreken in de collectie.
90203

2. Games

Natuurlijk zijn er op de rommelmarkt ook games te vinden. Ga er niet van uit dat je Quantum Break of Dark Souls III tegenkomt (hoewel het natuurlijk altijd kan).
Ga op zoek naar de klassieke games die je altijd al eens hebt willen spelen maar nog nooit hebt gedaan. Denk bijvoorbeeld aan Super Mario 64, Diablo II, Doom, Sid Meier's, Pirates! of Warcraft III: Reign of Chaos. Mocht je echt geld willen verdienen met oude games, check dan dit lijstje en leer hem uit je hoofd!
Voor diegene die altijd op zoek zijn naar wat onbekendere oude games hebben wij nog een goede suggestie. Gex, officieel uitgebracht als game voor de 3DO, een relatief onbekende console uit de vroege jaren '90. De game is later uitgebracht voor Sony PlayStation en Sega Saturn.
Gex draait om een Gecko die verslaafd is aan TV kijken. Hij wordt de TV ingezogen en moet in verschillende werelden, die allemaal een televisie genre voorstellen, afstandsbedieningen vinden en verzamelen om zodoende bij de eind baas te komen en te ontsnappen uit de TV.
Gex was destijds zo populair dat het meer dan 1 miljoen stuks heeft verkocht. Of hij te vinden zal zijn op Koningsdag is moeilijk te zeggen maar mocht je hem vinden neem hem dan zeker mee en laat het ons weten!
90204

1. Console's

Het ultieme Koningsdag koopje is natuurlijk een (werkende) console. Veel consoles zijn niet meer te vinden in de winkels en een goed werkende (S)NES, Atari, Sega Saturn Xbox of PlayStation 1 is bijna zijn gewicht in goud waard voor een enthousiaste gamer. Zeker als je net de games op de vorige pagina hebt aangeschaft is een console die ze kunnen afspelen wel een must. Hieronder volgen een paar tips voor als je een oude console wilt aanschaffen.
Sommige consoles zijn tegenwoordig meer waard dan toen ze uitkwamen. Atari consoles gaan tegenwoordig over de toonbank variërend van €50 tot €250. Wil je echt cashen met een Atari? Ga dan op zoek naar de Atari Stacy, eentje in goede staat levert ongeveer €1200,- tot €1500,-
Laat je niet gek maken door een verkoper wanneer hij veel geld vraagt voor een oude Nintendo console. Door de massaproductie zijn deze nog goed te vinden en geen enkele Nintendo Console is meer dan €50,- waard tegenwoordig. Enige uitzondering is de eerste GameBoy, goede exemplaren zonder krassen en dergelijke kosten rond de €200,-
Sony Playstation 1 en Xbox consoles zijn over het algemeen niet meer waard dan €15,- á €20,-. Alleen exemplaren die zo goed als ongebruikt zijn kunnen meer opleveren maar ga er zelfs dan niet meer dan €50,- voor betalen.
Heb jij een goede oldschool console weten te scoren op Koningsdag? Laat het ons weten!

Populair Nieuws