Instagram functies - de 5 grootste ergernissen!

  Instagram is dé app van het moment waarbij je foto's met elkaar kan delen. De app is razend populair: je kan foto's en filmpjes plaatsen, verhalen delen, en met elkaar chatten. Maar toch zijn er een paar dingen waar we van balen en Instagram functies die wij missen. Dit zijn de 5 grootste ergernissen van Instagram.

  5. Te korte filmpjes

  De video's die je kan plaatsen op Instagram kunnen maximaal een minuut duren. En dat is best kort, zeker als je het filmpje wilt afkijken. Vaak worden filmpjes dan versneld, of worden ze vervormd naar een Musical.ly of Boomerang. Meestal gaat dit ten koste van de kwaliteit van het "echte" filmpje, wat eigenlijk heel zonde is.

  Maar goed nieuws: dit wordt binnenkort veranderd! Instagram komt binnenkort met een update die langere video's ondersteunt. Volgens geruchten zouden de video's dan maar liefst een uur kunnen duren, en worden op breedbeeld afgespeeld. Net zoals Youtube.

  4. Verhaal niet meer aanpassen

  We herkennen het allemaal wel: je hebt net iets in je verhaal geplaatst en hartstikke je best gedaan om het er mooi uit te laten zien. En op het moment dat je het online zet, kom je erachter dat er een foutje in staat, dat je dat ene lettertype nog nét even anders zou willen, of dat je dat ene plaatje toch net een beetje wilt verplaatsen. Maar dan is het al te laat, want je kan de post niet terughalen en weer aanpassen.

  Het enige wat je kan doen, is je foto verwijderen en hem opnieuw plaatsen. Maar dit betekent dus dat je hem weer opnieuw moet opmaken, wat best irritant kan zijn. Vooral een ergernis voor de perfectionisten onder ons!

  3. Snapchat lookalike

  Instagram bestaat inmiddels al een aantal jaar, en na verloop van tijd kreeg de app ook steeds meer extra functies. Zo was het platform in de eerste instantie bedacht om alleen foto's met elkaar te delen, maar inmiddels is dit slechts een klein aspect. Je kan nu ook video's plaatsen en er is bijvoorbeeld ook een Discover-functie. Maar toen de verhalenfunctie en de gezichtsfilters werden geïntroduceerd, deed dat ons toch wel een beetje denken aan Snapchat.

  Er is toch al een app waar we verhalen met elkaar kunnen delen, en elkaar privé foto's kunnen sturen? Deze functies vinden wij zelf een beetje overbodig in Instagram.

  2. Volg-suggesties

  Als je nieuwe accounts volgt, krijg je suggesties van personen die je misschien ook wilt volgen. Maar het lijkt wel alsof deze accounts continu hetzelfde blijven en er geen nieuwe personen worden aangeboden. Want altijd zie je de drie zelfde suggesties bovenaan verschijnen.

  Het zou leuk zijn als Instagram verschillende personen zou aanbieden, want op deze manier zie je veel meer dan altijd dezelfde drie suggesties.

  1. De link met Facebook

  Ook heel vervelend, is de link tussen Instagram en Facebook. Als je de twee apps aan elkaar koppelt, plaatst Facebook automatisch de foto's die je ook op Instagram zet. Met de tekst erbij: "Via Instagram". Heel irritant als je iemand op allebei de apps volgt, en twee keer dezelfde foto voorbij ziet komen. Maar vooral vervelend als je zelf niet door hebt dat de foto ook op Facebook wordt geplaatst, terwijl je dat zelf niet wilt.

  Gelukkig is deze functie wel uit te schakelen, maar veel gebruikers weten dat in het begin nog niet.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.