Instagram update - langere video's vanaf 20 juni?

Instagram komt met een update die langere video's ondersteunt. Op dit moment kunnen gebruikers video's plaatsen die maximaal een minuut duren, tenzij je een livestream aan het houden bent. Maar door de nieuwe update is het straks mogelijk om video's plaatsen die tot een uur duren. Instagram zal dus waarschijnlijk wat gaan weghebben van social media platform Youtube.

Instagram heeft natuurlijk al zijn Discover-functie waarbij gebruikers filmpjes aangeboden krijgen, maar de nieuwe update zou als een soort Youtube moeten dienen. Gebruikers kunnen dan leuke filmpjes plaatsen, eigenlijk net zoals dat op Youtube ook mogelijk is.

Wat kunnen we verwachten van de Instagram update?

Maar wat kunnen we precies verwachten van de nieuwe update? Instagram heeft de afgelopen weken afgesproken met verschillende instafamous gebruikers om te bepalen wat voor soort video's er geplaatst kunnen worden. Denk aan mini-shows, muziekvideo's en nog veel meer. De video's zullen beschikbaar zijn in een resolutie van 4K, en worden, in tegenstelling tot nu, verticaal afgespeeld.

De video's krijgen allemaal een swipe-up functie, waarmee gebruikers eventueel kunnen doorlinken naar een eigen website.

Ook zo'n grote Instagram-fan? Lees dan onze tips om meer likes binnen te halen!