5 games die je met het nieuwe PS Plus moet proberen

Article
zondag, 26 juni 2022 om 10:00
ps plus ps4 tras ps5f1601890176
Het nieuwe PlayStation Plus is eindelijk gelanceerd en daarin zit een plan dat tal van PS4 en PS5-games voor je klaar zet om te proberen. Van grote titels die zijn ondergesneeuwd tot kleinere games die je misschien nog nooit hebt gezien; we zetten ze voor je op een rijtje. Dit zijn vijf games die je met het nieuwe PS Plus moet proberen.
In deze lijst met tips vind je games die allemaal na de lancering van het PlayStation Plus Extra-plan kunt spelen. Al deze games zitten inbegrepen in dit plan. Tenminste, dat zijn ze bij de lancering van dienst. Na verloop van tijd kunnen sommige titels namelijk uit de roulatie worden gehaald. Voor die tijd wil je deze games dus gespeeld hebben!

1. Deliver Us the Moon

Natuurlijk trappen we af met het Nederlandse Deliver Us The Moon. Deze singleplayertitel van KeokeN Interactive verscheen met de lancering van het nieuwe PS Plus voor het eerst voor de PS5 en die gloednieuwe versie kun je gelijk spelen als je PS Plus Extra of hoger hebt. En dat valt zeker aan te raden.
Deze puzzelgame zet een astronaut centraal die op de maan een zeer belangrijke missie moet voltooien. Hij moet de mensheid redden en dus is het aan jou als de speler om tal van toffe puzzels op te lossen. Een vervolg staat op de planning, dus als je de game nu speelt ben je mooi op tijd klaar voor het tweede deel verschijnt.

2. The Artful Escape

Ook The Artful Escape mag je niet missen. Deze game schotelt een muziekexplosie in gamevorm voor door een doldwaas verhaal te vertellen. Niet alleen is de muziek in overvloed te vinden, want ook spatten de kleuren van het scherm waardoor je al snel helemaal in deze trippende ervaring wordt gezogen.
De game gaat over Francis Vendetti die kort voor zijn eerste optreden dichtslaat en bang is dat hij de torenhoge verwachtingen van het publiek niet waar kan maken. Zijn oom was immers een legendarische artiest dankzij briljant gitaarspel. Wat volgt is een psychedelische trip die Francis meeneemt op een knotsgek avontuur vol gitaarsolo’s, folkrock, dromen en aliens.
returnal ps5f1609859353

3. Returnal

Returnal is alweer een jaartje oud, maar dat maakt eigenlijk niks uit. De game kreeg namelijk een grote upgrade eerder dit jaar en heeft nu zelfs een multiplayeroptie. Daarnaast vloog de game enigszins onder de radar bij de lancering vorig jaar en dus is dit de perfecte tweede kans voor Returnal.
Deze uiterst vermakelijke third-person shooter kan onwijs moeilijk worden, maar speelt op ieder moment ontzettend lekker. Dankzij diepgaande, precieze gameplay is het bijna alsof je een arcadegame in 3D aan het spelen bent. Tel daarbij een tof verhaal op en je hebt een AAA-titel die het meer dan waard is om uit te proberen.

4. Bloodstained: Ritual of the Night

Fans van Castlevania zijn waarschijnlijk al bekend met deze titel en dat is compleet te begrijpen. Bloodstained: Ritual of the Night is namelijk door voormalig Castlevania-producent Koji Igarashi ontworpen als een spiritueel vervolg op de bekende reeks van Konami. De game doet de legendarische reek dan ook eer aan, want deze Metroidvania-titel is naast bloedmooi ook nog eens bikkelhard.
Dat is alleen precies de bedoeling en de receptie voor de titel is dan ook uitstekend gebleken. De game weet op slimme wijze een ode te brengen aan Symphony of the Night, één van de meest geliefde Castlevania-titels, en duidelijk is dat het team iedere druppel zweet heeft gegeven om Bloodstained: Ritual of the Night zo lekker te laten spelen. Wie deze indietitel gemist heeft, kan zich nu alsnog herpakken.

5. Concrete Genie

We sluiten deze lijst af met een ondergesneeuwde PlayStation exclusive. Het betreft Concrete Genie van het artistieke Pixelopus. De studio maakte eerder al Entwined, maar wist met Concrete Genie een nog toffere ervaring af te leveren die je ook nog eens de vrijheid geeft om je creatieve ei kwijt te kunnen.
In de game krijg je namelijk een magische verfkwast waarmee je het kleine kustplaatsje waarin de game zich afspeelt helemaal onder kunt dompelen in magische wezen. Door je kwast komen deze ook nog eens tot leven die je gaandeweg het avontuur meehelpen. Tel daar een schattig verhaal rondom pestgedrag bij op en toffe mechanics en je hebt een titel die je zeker niet mag missen.