De beste documentaires over cryptocurrency

Article
zondag, 09 mei 2021 om 9:00
2021 05 06 cryptocurrencyf1622803459
Bitcoin, altcoin, digitale munten; de kans is dat je er de afgelopen jaren wel iets van hebt meegekregen. De mysterieuze wereld is aantrekkelijk en moeilijk te doorgronden, waardoor velen bang zijn om in deze nieuwe vorm van aandelen te investeren. Gelukkig zijn er flink wat documentaires over cryptocurrency die flink wat inzicht geven. De beste documentaires over cryptocurrency zetten we op een rijtje.

1. Banking on Bitcoin

Wie het over de beste documentaires over cryptocurrency heeft, moet natuurlijk beginnen bij de vader van crypto: Bitcoin. Banking on Bitcoin is dan ook direct een goede aanrader voor iedereen die de wereld van crypto verder wil onderzoeken. In anderhalf uur wordt op nauwkeurige wijze een duidelijk beeld geschetst van wat Bitcoin nou precies is en hoe de technologie werkt.
Dit komt mede doordat de documentaire alle ontwikkelingen sinds de inceptie in 2008 bij langs gaat om een zo accuraat mogelijk beeld te geven. Let alleen wel op dat de ontwikkelingen tot en met 2016 gaan. Dat is namelijk het jaar waarin de documentaire uitkwam en dus zijn de afgelopen vijf jaar niet in beeld gebracht.

2. The Rise and Rise of Bitcoin

Ook The Rise and Rise of Bitcoin is interessant voor wie meer onderzoek wil doen naar cryptocurrency en zoekt naar een goede docu. Deze documentaire uit 2014 brengt namelijk een uniek perspectief door licht te schijnen op de transitiedagen van Bitcoin en andere cryptomunten rond die tijd. Daarnaast is de tijdsperiode ook belangrijk wat de film werd opgenomen in tijden dat Bitcoin een flinke groei doormaakte in een aantal maanden tijd, iets wat nu ook weer te zien is.
De documentaire schetst dan ook een vrijwel identiek beeld met wat er rond die tijd gebeurde. Men zegt wel eens dat je de geschiedenis eerst moet weten om te begrijpen wat er speelt en daarom is The Rise and Rise of Bitcoin kijken geen slecht idee. Daarnaast worden ook de grote begrippen rondom crypto toegelicht, zoals de waarde van digitale munten en wat een Blockchain is.

3. Trust Machine: The Story of Blockchain

Wie in cryptocurrency wil investeren doet er goed aan om te weten hoe Blockchain werkt. Trust Machine: The Story of Blockchain geeft je dan ook een uniek kijkje in de keuken. De docu laat je namelijk alles zien over hoe de techniek ooit is begonnen en hoe het de weg vrijmaakt voor het verhandelen van crypto.
Mocht het uitleggen van de techniek je nou afschrikken, is Trust Machine juist een goede keuze doordat de informatie op logische en begrijpelijke wijze wordt verteld. Het is dan ook een fantastische introductie in een extreem complex onderwerp en dus hoort deze documentaire zeker in dit rijtje.
netflix 5432181 1920f1658221200

4. Netflix Explained: Cryptocurrency

Met de vierde keuze in dit lijstje spelen we technisch gezien vals, maar dat betekent niet dat de keuze niet goed is. Netflix heeft namelijk een serie waarin allerlei complexe onderwerpen begrijpelijk uitgelegd worden en cryptocurrency is daar één van. De aflevering duurt alleen geen uur, zoals een docu, maar slechts 14 minuten.
Daarmee wordt dan ook slechts een klein deel van het onderwerp belicht, maar dat wil niet zeggen dat het geen aanrader is. De aflevering is juist een perfecte manier om het onderwerp eerst eens nader te onderzoeken voordat je een sprong in het diepe neemt. Een perfecte introductie is het dan ook zeker!

5. Cryptopia - Bitcoin, Blockchains and the Future of the Internet

Als laatste hebben we Cryptopia, een documentaire uit 2020 en tevens de meest recente docu uit deze lijst. Deze docu kijkt dan ook naar de huidige staat van de crypto wereld en schetst een beeld van een wereld die zich voor de ogen van de kijker ontwikkeld. Het mooiste van de documentaire is dat deze misschien wel het beste van allemaal laat zien wat de cryptowereld betekent voor verschillende mensen.
Het ecosysteem van Bitcoin wordt bijvoorbeeld uitgelegd, maar ook welke uitdagingen en controversies er allemaal zijn rondom de bekende munt. Daarnaast wordt ook waardevol inzicht gegeven in de toekomst van de cryptowereld. Deze documentaire is dan ook echt een aanrader voor wie al langer in de wereld van crypto zit.