De 5 tofste nieuwe FIFA 19 Switch gameplay vernieuwingen

Article
donderdag, 05 juli 2018 om 17:39
xgn google image
Een nieuw jaar, een nieuwe FIFA. Sinds vorig jaar is ook Nintendo met haar Nintendo Switch in de jaarlijkse molen gedoken. Volgens onze review was de nieuwste telg ondanks zijn grafische tekortkomingen een toffe handheld uitvoering die een 7 dik verdiende. De belangrijkste FIFA 19 Switch gameplay vernieuwingen zetten we hier voor je op een rij.
Het grootste voordeel van FIFA op je Switch is natuurlijk dat je hem mee kunt nemen. Een potje voetbal in de trein of in de bus was tot voor kort alleen nog mogelijk door boze blikken van de conducteur of de buschauffeur te trekken wanneer je de bal door het gangpad trapte. Daar kwam vorig jaar met FIFA 18 Switch al verandering in en zorgde er volgens de ontwikkelaars voor dat je een volwaardige FIFA ervaring onderweg had.
Dat laatste is natuurlijk een nobel streven, maar of dat streven succesvol behaald werd is voor sommigen de vraag. Zo miste de nieuwste gamemode The Journey en is de Frostbite Engine een verre toekomstdroom voor de Switch versie. Laten we je niet hoopvol maken; The Journey en Frostbite zijn nog steeds afwezig. Toch voelt FIFA 19 Switch wel als een toffe FIFA ervaring, hoe dat kan en 5 nieuwe FIFA 19 Switch gameplay features leggen we hieronder aan je uit.

5. Aanpasbare assistent

Te beginnen met een vernieuwing die nu niet alleen meer voor nieuwkomers van FIFA interessant is. De assistent die in voorgaande delen als een irritante immersiebreker werkte, heeft nu een functionele optie gekregen om mee te kunnen trainen. Het is nog steeds mogelijk om voor beginners alleen de basisknoppen te tonen, maar voor wat gevorderder spelers kan je de assistent nu ook laten aangeven wanneer het beste moment is om een pass of een schot te maken.
Dat laatste kan ook voor meer gevorderde spelers interessant zijn wanneer ze hun techniek willen verbeteren. Je bent alleen maar zo goed als je zwakste aspect in je spel, dus iedereen zal iets hebben waarin ze een verbeterpuntje hebben bij FIFA. Het feit dat je de Switch kunt meenemen en daarmee overal ook kunt oefenen op je techniek maakt zo’n slimme assistent natuurlijk alleen maar interessanter.
Hoewel deze FIFA 19 Switch vernieuwing misschien niet de grootste zal lijken, zijn het dit soort kleine aanpassingen die ervoor zorgen dat je toch een toffe FIFA ervaring op je Switch zult meemaken.
135503

4. “Echt” commentaar

Een andere toffe FIFA 19 Switch verandering is het feit dat je in de nieuwe voetbalgame echt commentaar hebt. Voor de nieuwe titel hebben de ontwikkelaars namelijk gebruikgemaakt van de commentaren van Britse voetbalcommentatoren die normaal gesproken ook echt commentaar geven op de wedstrijd die je speelt. Door audio te gebruiken van echte wedstrijden moet de immersie in het potje voetbal nog groter worden dan je gewend bent.
Wanneer je bijvoorbeeld een potje voetbal speelt dat normaal gesproken uitgevochten wordt in een Champions- of Europa League wedstrijd, dan krijg je ook het commentaar van de commentator die bij een dergelijke wedstrijd hoort. Speel je in de Spaanse competitie, dan krijg je het commentaar dat daarbij hoort. Voor de echte voetbalpuristen moet dit een welkome FIFA 19 Switch gameplay vernieuwing zijn
Wanneer je de Switch in handheldmode gebruikt en het scherm recht voor je neus hebt moet dit natuurlijk voelen alsof je daadwerkelijk naar een voetbalwedstrijd aan het kijken bent die jij aan het besturen bent. Zeker onderweg moet je er dan om denken dat je niet in een scheldpartij uitbarst wanneer je voor jouw gevoel onterecht teruggefloten wordt.
135504

3. Grafisch beter

We hadden het er al even kort over, FIFA 18 Switch draaide niet op de Frostbite Engine en helaas is dit ook niet een van de FIFA 19 Switch gameplay vernieuwingen. Desondanks lijkt de game toch weer een beetje strakker in de lak te zitten dan zijn voorganger. De gezichtsuitdrukkingen van spelers zijn overduidelijk verbeterd en ook het veld ziet er beter uit dan in FIFA 18 Switch. Wanneer je voorbij de zijlijn gaat kijken begint de grafische kracht van de Switch het spel toch wat parten te spelen.
Op de tribune zitten namelijk niet de mooiste supporters die je ooit in een FIFA game hebt gezien. Gelukkig draait het natuurlijk met name om wat er op het veld te zien is en daarmee zit het wel snor. De grafische kracht van een PlayStation 4 Pro of een Xbox One X zal de Nintendo Switch natuurlijk nooit hebben, dus zal je voor de broodnodige meeneembaarheid toch een beetje oogsnoep in moeten leveren. Gelukkig krijg je daarvoor dan wel een toffe, vlotte en vloeiende gameplayervaring voor terug.
Verwacht nu overigens geen spuuglelijke FIFA 19 Switch gameplay wanneer je in september de cardridge in je Switch stopt. Integendeel. Zoals aangegeven ziet de Nintendo Switch er behoorlijk indrukwekkend uit als je bedenkt op wat voor systeem draait. Grafisch is deze titel een behoorlijke sprong vooruit en daarmee is het een belangrijke FIFA 19 Switch gameplay vernieuwing.
135507

2. Spelers reageren zoals in het echt

EA realiseert zich ook dat de FIFA 19 Switch gameplay snor moet zitten, dat blijkt wel uit de manier waarop ze heeft gekeken naar de manier waarop spelers reageren. Zo zal je met Ronaldo onder je knoppen anders spelen dan met Messi. Of zal Neymar anders reageren wanneer je een snelle pass doet dan Kane of Bale.
Net als het voetbalcommentaar zal dit vooral voor de puristen een toffe en welkome vernieuwing zijn ten opzichte van het vorige deel. Maar het zorgt ook voor een stukje realisme wanneer je aan het spelen bent.
Zoals gezegd vinden de ontwikkelaars het met name belangrijk dat je de beste FIFA ervaring hebt op de Switch en een vernieuwing als deze moet daar dan ook zonder meer voor zorgen. Tijdens het spelen van FIFA 19 Switch was te merken dat de spelers inderdaad stuk voor stuk anders reageren. De fysiek sterkere spelers laten zich minder makkelijk van de bal zetten dan de zwakkere spelers. Als je het handig uit weet te spelen heb je met een snelle speler binnen no-time een één-op-één met de keeper.
Het zijn niet de grootste veranderingen die het doen. Wanneer je een snel potje voetbal wilt spelen zal deze FIFA 19 Switch gameplay vernieuwing je misschien zelfs niet eens opvallen. Maar een oog voor detail is altijd van belang bij het maken van een toffe game en het lijkt erop dat de ontwikkelaars van FIFA 19 Switch dit ook inzien.
135508

1. Online friendlies

Een van de belangrijkste FIFA 19 Switch gameplay vernieuwingen is er een waar veel spelers van FIFA 18 op de Switch om schreeuwden. De roep om online vriendschappelijke wedstrijden is beantwoord en gelukkig maar, want nu kan je ook op je Switch gewoon een vlot potje voetbal spelen. Des te toffer is het wanneer je even ergens zit te wachten waar je toegang hebt tot Wi-Fi en gewoon even tegen een van je vrienden kunt spelen. Of tegen een totaal onbekende, dat kan natuurlijk ook.
Deze FIFA 19 Switch gameplay vernieuwing laat in ieder geval zien dat de ontwikkelaar van de Switch versie van de voetbalgame wel degelijk luistert naar de fans. Ook al is de Switch versie van FIFA 19 misschien niet de meest complete versie van de voetbalgame, toch zorgen deze vernieuwingen voor een goede ervaring. Het lijkt er dan ook op dat wanneer je op zoek bent naar een goede voetbalervaring die je zowel online als offline toffe mogelijkheden biedt, je niet verder hoeft te zoeken dan FIFA 19 Switch.
De nieuwe FIFA voor Switch komt tegelijk uit met de uitvoeringen voor PS4, Xbox One en PC op 28 september van dit jaar. Met deze vijf FIFA 19 Switch gameplay vernieuwingen weet je in elk geval wat je voor de versie uit kamp Nintendo mag verwachten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties