5 enge Netflix series - Huiveren in de huiskamer

Article
zaterdag, 03 maart 2018 om 9:56
5 enge netflix series huiveren in de huiskamer 127124
Er zijn veel enge Netflix series beschikbaar op de streamingdienst. De goede enge series geven je rillingen op je lijf en kunnen je ook een enorme adrenaline-rush geven, voor veel mensen een reden om zich vrijwillig bang te laten maken. Wij lichten 5 van deze enge series uit!

5. American Horror Story

American Horror Story is, zoals de titel al verklapt, een Amerikaanse horror dramaserie, waarin ieder seizoen een op zichzelf staand verhaal heeft. Elk seizoen van deze griezelige serie volgt een ander set van karakters en bevat een andere verhaallijn. Sommige verhalen in de serie zijn losjes gebaseerd op waargebeurde verhalen. Er zijn momenteel zes seizoenen van de serie beschikbaar op de Nederlandse versie van Netflix.
Een zevende seizoen werd vorig jaar uitgebracht in Amerika en een achtste en negende seizoen staan in de planning. Genoeg om te kijken dus! Het eerste seizoen, getiteld Murder House, speelt zich af in Los Angeles en draait om een familie die intrekt in een huis waar het rondspookt met meerdere overleden oud-bewoners van het huis. Geen gezellig groepje!
127127

4. The Fall

In de Britse-Ierse televisieserie The Fall zien we Gillian Anderson in de rol van Stella Gibson, een detective die naar Noord-Ierland wordt gestuurd. Eenmaal in Belfast moet Gibson kijken hoe het gaat met een lopend moordonderzoek, dat al langer dan 28 dagen aan de gang is. Al snel wordt het duidelijk dat er een seriemoordenaar rondloopt, waardoor ze met de lokale politie moet samenwerken om de moordenaar de vinden en op te sluiten.
De complexe karakters van detective Stella Gibson en seriemoordenaar Paul Spector vormen een belangrijk onderdeel van The Fall. Stella lijkt een kille politievrouw, terwijl ze zeer gepassioneerd is over haar vak. Aan de andere kant lijkt Paul een gepassioneerde huisvader, terwijl hij van binnen een kille moordenaar is. Deze rol wordt overigens neergezet door Jamie Dornan. Alle drie de seizoenen van The Fall zijn beschikbaar op Netflix.
127131

3. Hannibal

Op nummer drie staat nog een serie waar Gillian Anderson regelmatig in voorkomt. De Amerikaanse actrice speelt namelijk ook in Hannibal. In deze serie neemt Mads Mikkelsen de hoofdrol op zich. Hij speelt Hannibal Lecter in de psychologische thriller horrorshow. De focus van deze serie ligt op de relatie tussen Lecter en FBI agent Will Graham, de enige persoon die de kannibalistische seriemoordenaar Hannibal kan begrijpen.
Na drie seizoenen kwam er in augustus 2015 een einde aan de serie. NBC heeft Hannibal namelijk geannuleerd omdat de serie het niet goed deed op commercieel gebied. Ondanks dit teleurstellende resultaat werd deze toffe serie over Hannibal Lecter veel geprezen door de media en het publiek. Hannibal is zeker één van de beste horrorseries aller tijden met genoeg enge elementen! Neem alleen al die kop van Mikkelsen.....
127135

2. Black Mirror

Elke aflevering van Black Mirror is anders. Daar ligt ook de kracht van deze Britse serie. Oorspronkelijk kwam Black Mirror uit op Channel 4, maar sinds het derde seizoen liggen de rechten van de serie in handen van Netflix. Alle 19 afleveringen van de uitgebrachte vier seizoenen zijn beschikbaar op het streamingplatform van het bedrijf. Seizoenen die erg veel indruk hebben gemaakt op de televisiewereld.
Iedere aflevering van Black Mirror is anders, maar ze bevatten allemaal een overkoepeld thema: het gevaar van de snelle technologische ontwikkelingen in de 21e eeuw. Black Mirror laat in veel gevallen een erg donker beeld van de toekomst zien. Het beeld is al eng op zichzelf, maar vaak zijn de spannende afleveringen ook ontzettend goed uitgewerkt. Deze maken je zowel bang voor de aflevering zelf als voor de toekomst.
127136

1. Stranger Things

Een nummer één plek voor Stranger Things, dat hebben we vaker gezien! Deze Netflix Original serie werd in juli 2016 uitgebracht en sloeg in als een bom. Er kwam een ontzettend grote hype rondom de serie, natuurlijk niet zonder reden. De sciencefiction horrorshow is namelijk erg goed en won meerdere Primetime Emmy's. Het tweede seizoen werd afgelopen jaar uitgebracht en was ook een schot in de roos.
Stranger Things draait om de verdwijning van de jonge jongen Will Byers in het fictieve stadje Hawkins, in de staat Indiana. De serie speelt zich af in de jaren 80 en focust op de bovennatuurlijke dingen die gebeuren in en rondom het stadje na de verdwijning van Will. Dankzij deze vreemde gebeurtenissen en het gevaar dat loert in Hawkins geeft Stranger Things de kijker een geweldig spannende en enge kijkervaring.

Dit waren vijf enge Netflix series!

Netflix heeft voor ieder wat wils beschikbaar qua film en televisie. Ook qua enge series is er veel keus, waaronder de vijf toffe shows die we net hebben laten zien. Op zoek naar meer spanning en sensatie? Dan hebben we ook een mooi overzicht van goede Netflix thrillers en de beste horror films op Netflix.

Populair Nieuws

Laatste Reacties