5 features voor een nieuwe Devil May Cry - Mocht die er komen

  Eerder deze maand is er een uitspraak gedaan door Hideaki Itsuno, director van Devil May Cry 2 tot en met 4. Uit deze uitspraak bleek dat de ontwikkelaar een nieuwe game wil aankondigen: een nieuwe Devil May Cry wellicht? Check hier de 5 dingen die we terug willen zien in de mogelijke nieuwe Devil May Cry.

  Als je van houdt van oneindige combo's, keiharde metal en dubstep en het afslachten van belachelijk uitziende demonen, dan is Devil May Cry wel wat voor jou. Het is misschien moeilijk om te geloven, maar er zijn mensen die niet afweten van de Devil May Cry franchise. Met de kans op een vervolg zien we graag dat de serie weer tot leven gewekt wordt.

  Devil May Cry is in ieder geval een zeer speciale gamereeks. Het combineren van aanvallen leidt tot de meest vette combo's die flink wat skills van je vragen. Deze combo's voer je uit op de meest debiele demonen die je je maar kan bedenken. Laten we hopen dat de potentiële nieuwe Devil May Cry game een combinatie is van de klassieke serie en de DmC reboot. Alle games hebben zo hun voor- en nadelen, dus we bespreken hier de features die we in een nieuwe Devil May Cry willen zien!

  5. De setting van Devil May Cry 4

  De setting van Devil May Cry 4 is geweldig: het heeft alles. Een kerk, een kasteel, donkere bossen, rotsachtige gebieden en een laboratorium. Het is duister, spannend, bruut en zelfs een beetje urban. Het vreemde artwork van de makers zorgt ervoor dat de game één grote trip is en de game heeft een ontzettend toffe wereld om te verkennen. Er is zoveel te zien.

  Het is misschien alleen wel een beter idee als de makers nog meer tijd zouden steken in het ontwerpen van de setting, zodat je niet (zoals in het vierde deel het geval is) het hele eind weer terug moet lopen met Dante. We willen een uitgebreidere game en we willen meer te doen hebben!

  4. Geen nieuwe protagonist

  Het lijkt ons een slecht idee als Capcom zomaar met een nieuwe protagonist komt. Al helemaal aangezien fans gek zijn op zowel Dante als Nero. Hoewel er nog wel onenigheden zijn over welke Dante de beste is, moet hier wel iets op verzonnen kunnen worden, toch?

  De oude Dante is smooth en cool, terwijl de nieuwe bijdehand en grappig is. Het gaat hier dus al snel om de voorkeur van de speler zelf, alleen de persoonlijkheid moet wel bij de setting passen. Wanneer je de ouderwetse Dante uit het niets omsingeld ziet worden door een grote groep demonen, wordt hij doorboord door meerdere zwaarden en zeisen. Alsof het hem niks kan schelen, loopt hij eerst even naar zijn jukebox om een nummertje aan te zetten en begint hij vervolgens alle demonen aan gort te slaan.

  3. Een fusie van de vechtsystemen

  Zowel het originele als het nieuwe vechtsysteem van Devil May Cry hebben zo hun voordelen en hun nadelen. Het originele vechtsysteem is wat gecompliceerder en kan geperfectioneerd worden tot het uiterste, terwijl het nieuwe systeem van DmC wat makkelijker is. Het voordeel aan het vechtsysteem van DmC is weer dat het wat overzichtelijker is: je kan je beter concentreren op bepaalde vijanden dankzij het lock-on system.

  Dit is een van de belangrijkste onderdelen in de Devil May Cry franchise. Het is al tof om demonen massaal af te slachten, maar uiteindelijk draait het allemaal om een goed werkend vechtsysteem waarin je de tofste combinaties kan uitvoeren om meer style points te verdienen.

  2. Devil Bringer en de Red Queen

  De Devil Bringer en de Red Queen zijn de twee wapens waar je het in Devil May Cry 4 mee moet doen. De Devil Bringer is de rechterarm van Nero en tevens de manifestatie van zijn demonische krachten. Met deze arm kan hij voorwerpen absorberen, maar hij kan er ook ongelooflijke klappen mee uitdelen.

  De Red Queen is het zwaard van Nero in Devil May Cry 4. Het is een aangepaste versie van de zwaarden die worden gebruikt door de Order of the Sword. Het wapen is speciaal uitgerust met een hendel die het wapen in vuur en vlam zet, zo kan je optimale schade aanrichten.

  Het zou leuk zijn als deze twee wapens weer in een nieuwe Devil May Cry terecht zouden komen, aangezien ze je echt het gevoel geven dat je ongelooflijk badass bent: iets wat je in de game ook moet zijn.

  1. De muziek!

  Al met al is de Devil May Cry franchise ontzettend tof om te spelen, maar wat de games echt helemaal af maakt, is de muziek! Altijd die rare mix van metal en techno of zelfs dubstep, waar in het laatste deel gebruik van werd gemaakt. De muziek is een tof onderdeel in Devil May Cry omdat het zorgt voor veel sfeer tijdens het massaal afslachten van demonen.

  Als laatste kregen we ook soms van die vreemde psychedelische achtergrondgeluiden te horen of dan werd er opeens klassieke muziek in de mix gegooid. Het kan met Devil May Cry niet gekker worden en daarom moeten we het lekker zo laten. Dubstep, metal, klassiek en psychedelische muziek. Het mag er allemaal in!

  Benieuwd naar muziek uit de game? Klik dan even op de links en laat je verbazen! Wil je meer weten over Devil May Cry? Check dan onze Devil May Cry 4 Special Edition Review, of lees onze DmC: Devil May Cry Review!

  Devil May Cry 3: Dante's Awakening

  Verkijgbaar vanaf 17 february 2005

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.