Top 5 Netflix Original documentaires - Educatie kan leuk zijn

Article
vrijdag, 20 januari 2017 om 17:15
xgn google image
Wil jij jezelf soms wat educatiever instellen? Maar geef je jezelf dan al snel weer over aan Netflix & Chill? Doe het dan op onze manier en ga voor de documentaires. Check hier onze top 5 Netflix Original documentaires!
Eigenlijk moet je leren voor tentamens of voor je rijexamen. Of je wilt je graag verdiepen in bepaalde onderwerpen, maar je hebt geen zin om de boeken in te duiken. Iedere keer geef je je weer over aan je Netflix verslaving, waarom zou je het niet gewoon combineren?
Er staan veel documentaires op Netflix over allemaal verschillende soorten onderwerpen, maar de Netflix Original documentaires zijn negen van de tien keer van hoge kwaliteit en gaan over toffe onderwerpen. Check hier onze top 5 Netflix Original documentaires!

5. Into the Inferno

Into the Inferno is een documentaire waarin je prachtig geschoten beelden te zien krijgt van vulkaanuitbarstingen. Er zijn nog tal van actieve vulkanen verspreid over de hele wereld, alleen belicht deze documentaire het onderwerp iets anders dan je zou denken.
Het gaat in deze documentaire namelijk niet om de feiten over de vulkanen, maar over de invloed die ze hebben op de mens. De vulkanen die onderzocht worden, zijn een bewijsstuk dat de mens de natuur nog niet de baas is.
Ben je geïnteresseerd in pulserende lava? Bekijk dan Into the Inferno op Netflix!
104779

4. Last Chance U

Last Change U is een serie van zes afleveringen. In deze documentaire volgen we een groep jonge mannen die alles op alles zetten om via de universiteit, de ultieme sterren van de NFL te worden. Maar buiten de keiharde training zijn er nog andere obstakels waar de topsporters tegenaan lopen.
Naast de spelers heeft deze serie ook een interessante en achterliggende les voor de kijkers: Hoe het Amerikaanse educatieprogramma in elkaar zit, waar de fouten zitten en wat beter zou moeten. Je krijgt verhalen van verschillende kanten te horen, niet alleen die van de atleten. Ook de verhalen van de coach van het team en de mentor van het team die er alles aan doet om de jongens te laten slagen voor hun studie.
Het is een interessante documentaire voor hen die houden van American Football, maar ook geïnteresseerd zijn in het Amerikaanse Educatie programma en hoeveel gaten er wel niet in zitten.
Ben jij een American Football fanaat? Of ben je geïnteresseerd in het Amerikaanse educatie systeem? Check dan Last Chance U op Netflix!
104780

3. Hip-Hop Evolution

Hip-Hop Evolution is een serie die uitgebreid alle belangrijke tijdperiodes belicht van Hip-Hop. Ook wordt het duidelijk dat Hip-Hop veel meer is dan alleen een muziekstroming, het is namelijk een cultuur die ontstaan is uit een bepaalde saamhorigheid. Het is een manier om je te uiten over bijvoorbeeld je dagelijkse leven, maar ook over de maatschappelijke problemen die spelen in bepaalde regio's.
De documentaire wordt gebreid tot een samenhangend verhaal met behulp van Hip-Hop legendes en mensen die het ontstaan en de evolutie ervan met eigen ogen hebben meegemaakt.
Ben jij ook een fan van Hip-Hop muziek en de cultuur? Check dan Hip-Hop Evolution op Netflix!
104781

2. The Ivory Game

The Ivory Game is een documentaire natuuractivisten die het stropen van olifanten tegen gaan. In deze documentaire wordt tot in de laatste detail uitgelegd hoe deze stropers te werk gaan, waar het ivoor voor bedoeld is, hoeveel er aan verdiend wordt en waar het allemaal naartoe gaat.
We gaan naar plaatsen als Tanzania Uganda, Zambia en je ontmoet het lokale volk die net zo gedreven zijn om het stropen van olifanten te stoppen. In deze documentaire zie je niet constant een willekeurige gast praten die veel van het onderwerp afweet. In The Ivory Game worden veel beelden vastgelegd door een organisatie die undercover naar ontmoetingen toe gaat met Chinese dealers in ivoor.
Vind jij olifanten ook zulke interessante wezens? En ben je benieuwd hoe deze illegale zwarte markt te werk gaat? Bekijk dan The Ivory Game op Netflix!
104784

1. The Square

The Square is een documentaire die zich richt op de Egyptische Revolutie. In 2011 zagen we het een tijd lang iedere ochtend en avond op het nieuws, in deze documentaire wordt het tot in de laatste detail voor je duidelijk gemaakt. De documentaire bevat wel heftige beelden en toont zeer duidelijk aan hoe ernstig het er in Egypte aan toe ging.
De filmmaker zat er zelf middenin. Het schieten van de juiste beelden, het interviewen van de juiste mensen zorgt ervoor dat de Egyptische Revolutie voor ons nu ook een samenhangend verhaal is. Het wordt ook duidelijk dat het aftreden van President Mubarak niet het einde was, het was slechts het begin.
Wil je weten hoe een volk, dat onder zo een slecht regime moet gaan samenwerken om een president van de troon te stoten? Check dan The Square op Netflix!
Heb je na al deze documentaires al weer genoeg van ons educatieve programma? Check dan onze top 5 ondergewaardeerde Netflix series. Check ook gelijk het overzicht van alle nieuwe toegevoegde films en series op Netflix van de afgelopen tijd!