De top 5 bestverkochte Assassin’s Creed games

Article
zondag, 29 november 2020 om 11:00
assassins creed valhallaf1618402067
Met de komst van Assassin’s Creed: Valhalla staan de spotlights natuurlijk weer even volle bak op de franchise te schijnen. Ubisoft maakte bekend dat de verkoop van de gloednieuwe game het ontzettend goed doet. Dit pakken wij als een gelegenheid om de bestverkochte Assassin’s Creed games aller tijden af te gaan. Hier is de top 5!

Assassin’s Creed Origins

Natuurlijk doen de nieuwere games in de franchise het erg goed. Assassin’s Creed Origins kwam eind 2017 en na een te gekke trailer ging de verkoop erg goed van start. Voor velen was dit een aankoop waar ze erg veel plezier uit beleefden. Assassin’s Creed Origins heeft een ontzette vette story over een Medjay, beschermer van zijn volk, genaamd Bayek. Zijn zoon wordt vermoord door de Templars, waarna hij samen met zijn vrouw ‘The Hidden Ones’ oprichtte. Dit groeide uit tot wat wij vandaag kennen als ‘The Brotherhood. Bayek groeide uit tot één van de populairste assassin’s aller tijden.

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Het dertiende deel dat uitgebracht werd in de Assassin’s Creed franchise werd één van de bestverkochte aller tijden. De goede verkoop van Assassin’s Creed IV: Black Flag was na het grote succes van Assassin’s Creed III niet echt verbazingwekkend. Ook werd de game één van de meest geliefde Assassin’s Creed games ooit, wat voor een groot deel te danken is aan fan favorite en hoofdpersoon Edward kenway. Tot de dag van vandaag is Assassin’s Creed IV: Black Flag nog altijd één van de bestverkochte games uit de franchise.

Assassin’s Creed III

Zoals we in de vorige alinea al aangaven, was Assassin’s Creed III een erg groot succes. Hoewel deze game niet de meest geliefde is uit de franchise, was Assassin’s Creed III in de eerste week veruit de bestverkochte game uit de franchise ooit. Ook dit had natuurlijk weer deels te maken met geweldig promotiemateriaal, maar ook het verhaal en de gameplay van Assassin’s Creed III waren geweldig. Je speelt als een jongen genaamd Conor Kenway, die erachter komt dat de Templars een grote rol speelden in de dood van zijn moeder, waarna hij besluit zich bij The brotherhood aan te sluiten. Hij groeit uit tot de meest vaardige Assassin ooit. In de eerste week na de release werd Assassin’s Creed III ruim 3 miljoen keer verkocht.

Assassin’s Creed Odyssey

Nadat het record van Assassin’s Creed III voor zes jaar lang gestaan had, werd Assassin’s Creed Odyssey de bestverkochte game ooit in de franchise. In Assassin’s Creed Odyssey speel je als Kassandra of Alexios. Je ervaart de oude Griekse cultuur als nooit tevoren. Wel kreeg de game behoorlijk wat commentaar, aangezien het eigenlijk heel erg weinig met Assassin’s Creed te maken heeft. Assassin’s Creed Odyssey speelt zich dan ook ver voor de oprichting van The Brotherhood af. Toch vonden wij het een erg vette game met een goed verhaal en hele zieke gameplay. Assassin’s Creed Odyssey werd in de eerste week ruim 3,5 miljoen keer verkocht.

Assassin’s Creed Valhalla

Nadat de game een week geleden uitgebracht is, geeft Ubisoft aan dat er nog nooit een spel uit de franchise zoveel verkocht werd in de eerste week. Het succes van Assassin’s Creed Valhalla verbaast ons helemaal niet. Vikings en assassin’s in één spel, wat wil je nog meer! Daarbij zag het spel er van tevoren al ontzettend vet uit en valt de game ook absoluut niet tegen. Je speelt als Eivor, een viking die zijn weg naar Valhalla probeert te vinden. Je komt in contact met twee leden van The Brotherhood, die jou hun manieren vertellen. De precieze verkoopcijfers wil Ubisoft niet uitgeven, maar wij denken dat dit nog wel eens 4 miljoen of hoger kan zijn.
Welke Assassin’s Creed game vinden jullie het leukst? En welke van deze spellen hebben jullie allemaal gekocht?

Populair Nieuws