5 dingen die je nog niet wist over Peaky Blinders

Article
vrijdag, 22 januari 2021 om 18:00
peaky blindersf1704709553
Coronamaatregelen lijken alleen maar strenger te worden en recent konden we ook lezen dat Peaky Blinders er definitief mee stopt. De serie krijgt nog één seizoen, maar dat zesde seizoen is ook meteen de laatste. Dit leek ons een mooi moment om nog eens terug te blikken en opzoek te gaan naar de geheimen van Peaky Blinders. Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over Peaky Blinders.

Peaky Blinders in Liverpool?

Het verhaal van Peaky Blinders speelt zich af in Birmingham. Een harde stad in het midden van Engeland. Maar wist je dat de meeste scenes uit de serie helemaal niet in Birmingham zijn opgenomen? De meeste scenes zijn namelijk opgenomen in Liverpool. Daarnaast worden er ook met regelmaat opnames gemaakt in Leeds, Manchester, Bradford, Dudley, Keighley en Bolton.

Snoop Dogg in Peaky Blinders?

Peaky Blinders is al sinds seizoen één enorm populair. Maar wist je dat de serie ook erg populair is bij veel bekende artiesten. De rapper Snoop Dogg is bijvoorbeeld een hele grote fan en heeft al eens een jointje gerookt met de cast van Peaky Blinders. Daarnaast heeft de Amerikaanse rapper ook al eigen versie van ‘Red Right Hand’ gemaakt. Het nummer van Nick Cave en eveneens de introtune van Peaky Blinders.

Mr. Bean als Adolf Hitler?

In het najaar van 2020 kwam het bizarre nieuws naar buiten dat Rowan Atkinson (bekend als Mr. Bean en Johhny English) misschien zijn opwachting ging maken in het zesde seizoen van Peaky Blinders. Dat was op zichzelf al merkwaardig, maar naar verluidt zou hij Adolf Hitler in de serie gaan spelen. Het is nog even afwachten of dit echt gaat gebeuren, maar het zou een bijzondere toevoeging zijn.

Peaky Blinders heeft een Rotterdams tintje

Naast de muziek is de haar- en kledingdracht uit Peaky Blinders natuurlijk ook erg herkenbaar. Peaky Blinders speelt zich zoals eerder gezegd na de eerste wereldoorlog in Birmingham en alle details zijn daar natuurlijk op afgestemd. Maar wist je ook dat de acteurs in eerste instantie helemaal niet zaten te wachten op deze bijzondere haardracht? En dat een paar Rotterdammers een grote invloed hadden op deze haarstijl? Ze legden het medio 2019 uit aan tafel bij DWDD.

Thomas Shelby heeft al 3000 sigaretten gehad

De hoofrolspelers van Peaky Blinders krijgen goed betaald en zijn bij de fans ook erg geliefd. Maar ze moesten hier wel iets voor over hebben. Ze moesten al geloven aan de haardracht, maar daar bleef het niet bij. Cillian Murphy (Thomas Shelby) heeft tijdens de opnames inmiddels al zo’n 3000 sigaretten in z’n mond gehad. Opvallend als je nagaat dat hij eigenlijk helemaal niet rookt.