5 dingen die je nog niet wist over FUT Champions

Article
donderdag, 11 februari 2021 om 11:00
xgn google image
Iedere fanatieke speler van FIFA Ultimate Team zal de competitieve gamemodus wel kennen. FUT Champions, het wekelijkse zweetfestijn van de FIFA gemeenschap. Wij zetten 5 dingen die je nog niet wist over FUT Champions op een rijtje.
Als je FIFA Ultimate Team speelt heb je het waarschijnlijk wel een keer langs zien komen, de competitieve gamemodus genaamd FUT Champions. Ieder weekend mogen spelers van de populaire voetbalgame 30 wedstrijden spelen voor beloningen en een officiële rank. Door de jaren heen is er veel veranderd aan FUT Champions en is er veel beweging geweest in de professionele gemeenschap binnenin FIFA. Daarom zetten wij 5 dingen die je nog niet wist over FUT Champions voor je op een rij.

FUT Champions was eerst 40 wedstrijden

Als je dacht dat al die 30 wedstrijden in een weekend erg zijn, dan moet je even kijken naar de situatie in oudere FIFA-games. FUT Champions was eerst namelijk 40 wedstrijden. Om dingen nog erger te maken was er, met de introductie van de gamemodus in FIFA 17, maar 48 uur om al die 40 wedstrijden te spelen. Gelukkig was dat maar een maandje zo, toen EA Sports toch de tijd voor het spelen van de wedstrijden verruimde.
Na lang geklaag vanuit de FIFA gemeenschap besloot EA Sports uiteindelijk in FIFA 19 om het aantal wedstrijden in FUT Champions te verlagen naar 30 wedstrijden per weekend. De beslissing werd met open armen onthaald, want de zweethandjes waren een groot probleem gedurende de langdurige weekends.
fifa2102f1603012853

Ragequits tellen niet mee in matchmaking

Matchmaking in FUT Champions is een raar ding, niemand snapt echt volledig hoe het werkt. Tot nu in ieder geval. Matchmaking in FUT Champions gaat op basis van hoe goed jouw vorm is. Als je dus vijf potjes achter elkaar wint, dan heb je een +5 vorm en word je dus gekoppeld aan mensen die een soortgelijke vorm hebben. Een ragequit is een wedstrijd die je verlaat en zou dus als een verlies moeten tellen in je vorm.
Dat is alleen niet het geval. Er gingen al wat langer geruchten dat ragequits niet meetellen in je vorm en matchmaking, maar er was nooit echt bewijs om het hard te maken. Een fanatieke Reddit gebruiker heeft even wat onderzoek gedaan via de code van de FUT webapp en heeft bewijs gevonden dat ragequits inderdaad niet meetellen voor je vorm in FUT Champs, als je ragequit met een +5 vorm blijf je dus de +5 vorm houden voor de matchmaking. Dat terwijl een medewerker van EA Sports vorig jaar nog in een bericht tegen iemand zei dat alle verliezen, inclusief ragequits, gewoon meetellen, oeps.
fifa 21f1603192410

Beste FUT Champions speler is 15 jaar oud

Deze wist je misschien al. Zeker als je veel actief bent op Twitter en veel bekende leden uit de FIFA gemeenschap volgt was deze niet te missen. De Deense Anders Vejrgang wordt momenteel gezien als de beste FIFA speler ter wereld omdat hij momentel 510-0 gaat in FUT Champions. De 15-jarige Deen is inmiddels in dienst bij het e-sportsteam van RB Leipzig, maar mag nog niet meedoen aan de grote toernooien van EA Sports omdat hij nog niet voldoet aan de leeftijdsvoorwaarden.
Mocht je nou toch willen zien wat Anders zo goed maakt, dan is het een aanrader om in het weekend even een stream van hem te kijken. Nog een leuk weetje over zijn bizarre winstreeks, hij had het wereldrecord voor meeste opeenvolgende winsten in FUT Champions al gepakt toen hij 300-0 ging. Toen was het dus tien weekends op rij ongeslagen, nu staat de teller op 17 weekends. Doe dat maar eens na.
fifa5

Tot nu toe maar één Playstation wereldkampioen

Van alle professionele toernooien die er tot nu toe georganiseerd zijn voor FUT Champions is de eWorld Cup toch wel de meest begeerde prijs. Alle professionele spelers strijden het hele jaar door om deze titel en de flinke prijzenpot mee naar huis te nemen. Tot nu toe is er pas één Playstation speler gekroond tot wereldkampioen in FIFA. De competities werden namelijk in de eerste jaren flink gedomineerd door de professionele spelers op Xbox.
De Duitse MoAubameyang wist in 2019 de ban te doorbreken door voormalig wereldkampioen en Xbox speler MsDossary in de finale van het prestigieuze toernooi te verslaan. Opvallend was dat niemand deze winst zag aankomen, omdat de Playstation spelers doorgaans toch als 'slechter' worden gezien. In 2020 kregen we helaas niet de kans om te zien of MoAubameyang weer wereldkampioen wist te worden. Door een bepaald virus ging het gevecht voor de wereldbeker niet door.
download 13f1595854920

Maandelijkse beloningen voor FUT Champions

Als je FUT Champions speelt ken je ze wel, de speciale rode kaarten van spelers die in vorm zijn die je iedere week als beloning krijgt voor het spelen van de competitieve gamemodus. Nu krijg je ze dus iedere week, maar dat is niet altijd zo geweest. Eerst waren de spelers een maandelijkse beloning en moest je dus ook een speciale maandelijkse rank behalen met FUT Champions om recht te hebben op die spelers.
Daarnaast waren de zogeheten player picks ook niet een ding en moest je dus maar lekker accepteren wat je kreeg. Zoals je misschien kan bedenken leverde dat veel frustratie op voor spelers die ieder weekend 40 wedstrijden speelden en vervolgens matige spelers kregen in de beloningen. Nu zijn de beloningen nog steeds matig, maar je hoeft in ieder geval niet meer een hele maand te wachten op je teleurstelling en je krijgt nu ook keuze in hoe erg je teleurstelling is.
Misschien wist je een aantal van deze dingen al, misschien wist je deze dingen nog niet. FIFA houdt de gemoederen in ieder geval al jarenlang bezig en dus zullen er wel meer dingen zijn die je nog niet wist over de populaire voetbalgame.