5 dingen die je moet weten over ASUS RoG (Republic of Gamers)

  ASUS Republic of Gamers maakt al jaren producten voor PC-gamers over de hele wereld. Maar zijn er ook dingen over het merk die je nog niet wist? XGN heeft een lijst met 5 dingen opgesteld die je moet weten over ASUS Republic of Gamers.

  5. Bestaat al sinds 2006

  Het is al weer negen jaar geleden dat het Taiwanese bedrijf ASUS zijn nieuwe merk Republic of Gamers heeft opgericht. Het doel van Republic of Gamers is om de beste en meest innovatieve hardware te creëren voor de echte hardcore gamers.

  Het begon allemaal onder de naam Project G, en er werd gewerkt aan een prototype voor een moederbord speciaal voor gamers met de codenaam Pluto. Een voorbeeld van een gaming laptop die hieruit voortvloeide is de ASUS GL552. Deze laptop is uitermate geschikt om op te gamen. Onlangs hebben we namelijk een vijftal games getest en hoe deze draaien op de laptop.

  4. Heeft prijzen en awards gewonnen

  Republic of Gamers richt zich bij het ontwikkelen van hardware volledig op de gamer en daarom moet de apparatuur dus altijd maximaal presteren. Neem de ASUS GL552 gaming laptop eens als voorbeeld: de laptop weet goed te presteren wanneer je de nieuwste games op het apparaat afspeelt.

  De ASUS GL552 beschikt over een Intel Core i7-6700HQ processor, werkgeheugen van 16GB RAM, een harde schijf van 1TB, een snelle SSD harde schijf van 128GB en een NVIDIA GeForce GTX 960M grafische kaart met 2GB VRAM geheugen. Deze specs zijn niet mis en zorgen ervoor dat deze Republic of Gamers laptop weet te presteren.

  Dat de Republic of Gamers hardware daar in slaagt blijkt wel uit de vele prijzen die het bedrijf binnen heeft gesleept. Niet lang na de oprichting, eind 2006, kregen enthousiastelingen en overclockers het voor elkaar om de hoogste overclocking frequentie ooit te bereiken. Met een frequentie van 3658.3MHz werd een nieuw wereldrecord gezet. Dit werd bereikt met de Athlon 64 FX-62 processor.

  Ook de hardware die het bedrijf vandaag de dag produceert heeft hun kracht laten zien. Republic of Gamers wordt dan ook wel de keuze voor kampioenen genoemd.

  3. Organiseert al jaren grote toernooien

  Dat ASUS Republic of Gamers zich bezighoudt met het maken van hardware voor gamers is bij de meesten wel bekend. Echter is dat niet het enige waar het merk mee bezig is. Zo organiseert het sinds 2011 ook StarCraft 2 toernooien, die hoofdzakelijk in het Finse Helsinki plaatsvinden.

  De toernooien worden dikwijls ingevuld door 32 spelers, die in één tegen één partijen strijden om de prijzenpot van zo’n 15.000 euro. In het verleden hebben grote namen als Apollo en TotalBiscuit de shoutcast-rol op zich genomen. Daarmee kan wel gezegd worden dat de ASUS RoG toernooien meer dan geslaagd zijn.

  Maar het grote geld kan gewonnen worden bij het ASUS ROG Dreamleague toernooi. Dit Dota 2 toernooi had een totale prijzenpot van maar liefst 150.000 dollar (!). Republic of Gamers sponsort ook dit toernooi volop, en voorziet de deelnemers van bijvoorbeeld de juiste gear. Op die manier kunnen ze optimaal presteren!

  2. Sponsort gamers over de hele wereld

  Naast dat Republic of Gamers zelf toernooien organiseert, sponsort het ook actief andere toernooien en teams. Over de hele wereld is Republic of Gamers aanwezig om de spelers te voorzien van de nieuwste en beste hardware en accessoires. Van San Fransisco tot aan Firstlook hier in Nederland, overal kun je ASUS RoG vinden.

  Ook op andere bekende evenementen is Republic of Gamers van de partij. Hun samenwerking met gamers is zelfs zo goed dat Activision Blizzard al twee jaar lang een sponsordeal heeft met ASUS RoG. Republic of Gamers is dus hoofdleverancier voor apparatuur bij alle activiteiten die Blizzard organiseert. Erg vet!

  1. Voor gamers, door gamers

  ASUS Republic of Gamers is opgericht om beter te kunnen communiceren met, en ontwikkelen voor gamers. Het bedrijf luistert boevndien erg goed naar zijn community. Op de fora van Republic of Gamers kun je te allen tijde feedback achterlaten, en dit wordt direct opgepakt.

  Om het ontwikkelproces nog verder te bevorderen wordt er tevens nauw samengewerkt met gamers zelf. Een goed voorbeeld is Nederlands trots Grubby. Grubby gamet al meer dan tien jaar binnen de Europese E-sport scene, en is bekend van games als Warcraft 3 en Heroes of the Storm.

  Grubby werkt nauw samen met RoG bij het ontwikkelproces, en door samenwerking krijgen de ontwikkelaars een goed beeld van wat er precies gewild is binnen de gamingscene, en wat beter kan. Op die manier krijg jij dus de beste producten die precies dat doen wat je er van verwacht!

  Vergeet vooral niet het nieuwste paradepaardje van Asus: de Asus GX700. Dit is bij voorbaart dé ideale game laptop, een laptop met desktopprestaties. Wat wil je nog meer? Watergekoeld en bak van een beest!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.