De games met de beste weerseffecten

Article
door Anoniem
zaterdag, 04 april 2015 om 15:09
xgn google image
Waarschijnlijk is iedereen net bijgekomen van het gekke weer afgelopen week, compleet met stormen en ongelukken. Games weten deze stormen soms net zo goed te simuleren als in het echte leven, soms nog wel beter. Dit zijn de games met de beste weerseffecten.
Killzone 2 -gemaakt door het Nederlandse Guerilla Games- is een game van alweer alweer vier jaar oud, maar deze game verdient zeker een plekje in de lijst met games met de beste weerseffecten. Vooral omdat het een van de eerste first-person shooters was waarbij het weer ook echt effect had op de gameplay.

Killzone 2

In Killzone 2 had de wind behoorlijk wat invloed. Zo ging rook uit bijvoorbeeld een schoorsteen dezelfde kant op als de wind. Wanneer je in Killzone 2 een granaat tegen de wind in gooide, dan kwam je granaat ook minder ver. Voor een game uit 2009 was dit fascinerend, de game verdient daarom een plekje tussen de games met de beste weerseffecten
69378

Assassins Creed IV: Black Flag

Iedereen die Assassins Creed IV: Black Flag heeft gespeeld weet dat deze game thuishoort in de games met de beste weerseffecten. Het zag er episch uit wanneer jij op zee aan het varen was en er kwam een storm op.
Hoe stoer was het om in zo’n storm langs orkanen te varen en golven zo hoog als gebouwen te bevaren? Niet iedereen hield van het varen in Assassins Creed IV: Black Flag, maar je kon niet ontkennen dat de zee er gaaf uit zag (tijdens een storm). Het water dat dan ook nog eens alle kanten op ging over jouw schip zag er ook fantastisch uit.
Assassins Creed IV: Black Flag heeft een plekje in menig gamer zijn hart. De weerseffecten hebben daar waarschijnlijk veel invloed op gehad. Een must have wanneer het gaat om de games met de beste weerseffecten.
69379

Rain

Rain is een game van het soort waarvan je er te weinig ziet, zo uniek. In Rain is het weer misschien wel het belangrijkste dat er is. Jij bent als persoon namelijk onzichtbaar, maar je kan alleen gezien worden in de regen.
De game speelde fantastisch in op de invloed van het weer. De regen creëerde een fantastische sfeer en had echt invloed op de gamepay. Rain speelt enorm goed met weerseffecten en hoort daarom thuis in de games met de beste weerseffecten.
69380

FIFA 15

EA heeft al een aantal jaren verschillende weersomstandigheden in de FIFA games zitten, maar sinds kort heeft ook echt effect op de gameplay. Een potje voetbal in de sneeuw wordt een stuk moeilijker.
FIFA speelt enorm goed in op het weer. De spelers raken ook echt doorweekt en hebben last van het weer. De bal rolt niet zo ver door als normaal, terwijl je sliding wel ineens twee keer zover komt. FIFA 15 maakt voetbal nog realistischer met deze weerseffecten.
69381

Driveclub

Vanaf dag één had Driveclub niet meteen de mooie weerseffecten zoals nu, de ontwikkelaars hebben dit later via een update toegepast. Dit heeft de ontwikkelaar behoorlijk goed aangepakt want wat ziet het er verschrikkelijk goed uit. Wanneer het regent zie je iedere druppel op je ruit vallen en wanneer je ruitenwissers het werk doen valt het water prachtig van de ruiten af.
Een nachtrace waarin het stormt is ook bijzonder mooi in Driveclub. Je ziet tijdens de nachtrace bijna niets totdat ineens de bliksem inslaat; dan zie je een fractie van een seconde alles om je heen. Daarna wordt het weer donker en zie je niks meer.
Dit waren dan de games met de beste weerseffecten. Mis je er een, laat het dan weten in de comments.