Top 5 beste sitcoms op Netflix - Bingen & Bankhangen

Article
maandag, 02 juli 2018 om 12:58
Wij houden van sitcoms! Lekker luchtige series met humor om lekker weg te bingen tijdens een avondje bankhangen. En op Netflix staan er gelukkig meer dan genoeg. Dit is de top 5 beste sitcoms op Netflix die je zeker gezien moet hebben!

5. Full House (1987)

In deze gezellige sitcom volgen we Danny Tanner, die samen met zijn drie dochters en twee beste vrienden een huis deelt. Zijn vrouw is overleden, en Joey en Jesse trekken bij hem in om hem te helpen bij het opvoeden van zijn drie meiden D.J (Donna Jo), Stephanie en Michelle. Letterlijk een full house en een gezellige boel dus! Joey is een komiek en Jesse een zanger, die af en toe een vrouw mee naar huis neemt van een feestje.
In het begin van de serie is D.J, Danny's oudste dochter, tien jaar. Stephanie is vijf jaar en Michelle is nog maar een baby. Door de seizoenen heen zien we de meiden opgroeien en in de puberteit komen. Dat zorgt voor veel problemen in het huis, maar ook veel hilarische momenten. En er is genoeg om te bingen, want alle acht seizoenen staan op Netflix!
134841

4. How I Met Your Mother (2005)

Nummer vier in de lijst van de beste sitcoms op Netflix is How I Met Your Mother! In deze serie vertelt Ted het verhaal aan zijn twee kinderen over hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Elke aflevering is een flashback naar vroeger, naar de tijd dat Ted nog samenwoonde met zijn beste vriend Marshall op de universiteit en zijn vriendinnetje Lily.
Ze kenden ook Barney, de rijke zakenman die elke vrouw om zijn vinger weet te winden. Op een dag ontmoet Ted Robin, een Canadese nieuwslezeres die vroeger ook een beroemd Canadees tieneridool geweest blijkt te zijn. Ze gaan op date, maar het wordt niks. Robin wordt daarop lid van de vriendengroep.
Sindsdien is hele groep bevriend met elkaar. Ze drinken bijna elke avond wel wat met elkaar drinken in het cafeetje onder hun appartement. In de serie volgen we de levens van de vijf vrienden, die stuk voor stuk heel grappig en aandoenlijk zijn. Een vrouwverslaafde zakenman, een workaholic Canadees popidool en het getrouwde stelletje Marshall en Lily. Blijft Ted dan zijn hele leven alleen?
134842

3. Modern Family (2009)

In Modern Family volgen we een grote, en soms wat ingewikkelde familie. Het hoofd van de familie is Jay Pritchett, vader van Claire en Mitchell. Claire is getrouwd met Phil en heeft drie kinderen, en Mitchell is getrouwd met Cam en adopteren later in de serie een Chinees meisje. Zelf is Jay hertrouwd met Gloria, een latina die minstens 20 jaar jonger is dan hij en een bijdehand zoontje genaamd Manny heeft.
De drie families zijn onwijs verschillend van elkaar, maar toch ook weer niet. Alle personages in de serie zijn heel grappig en we kunnen ons allemaal wel verplaatsen in één van de personages. Puberende tieners, huilende baby's, pestende broertjes en zusjes en nog veel meer. Vooral de humor in deze serie is niet te missen: Modern Family is hilarisch, heel herkenbaar en zeker een van de leukste sitcoms op Netflix!
134843

2. That 70's Show (1998)

That 70's Show is de eerste coming of age sitcom op Netflix! in de lijst! In deze serie volgen we de vriendengroep van Eric Forman die bijna dagelijks rondhangt in zijn kelder. Eric heeft een vader die op hem neerkijkt, een zus die hem treitert, en hij is hopeloos verliefd op zijn buurmeisje Donna maar weet niet hoe hij dit moet aanpakken. En alsof dat nog niet lastig genoeg is, komt het hele pubergedoe er nog bij. Hij ontdekt de wereld van liefde, drugs en hij leert wie zijn echte vrienden zijn.
De show speelt zich af in de 70's en we krijgen dan ook echt die 70's vibes mee. De vriendengroep bestaat uit de grappigste personages! Zo hebben we de sullige Michael met zijn populaire vriendinnetje Jackie, Steven die altijd stoned lijkt te zijn, en de grappige Fez.
Met zijn allen spreken ze regelmatig af in de kelder van Eric, en af en toe word er wel eens een jointje gedraaid. Hilarisch om te zien, en dit levert ook de grappigste situaties op!
134844 2

1. Friends (1994)

Deze hadden we allemaal wel zien aankomen: Friends is de leukste sitcom op Netflix! Een echte klassieker, die we waarschijnlijk allemaal wel kennen. De serie draait om zes vrienden in Manhattan: Rachel Green, Ross Geller, Monica Geller, Phoebe Buffay, Joey Tribbiani en Chandler Bing. In het begin van de serie trekt Rachel in bij haar beste vriendin van vroeger (Monica) nadat ze haar echtgenoot heeft laten staan bij het altaar.
Rachel en Monica wonen in het appartement tegenover Chandler en Joey, die optrekken met Monica's broer Ross die net is gescheiden van zijn zwangere lesbische vrouw. En dan is er nog Phoebe, de hippie van de groep. Met zijn allen zijn ze vaak te vinden in het koffiehuis in de straat, 'Central Perk'. Deze serie is een echte klassieker en hoort dan ook zeker thuis in het lijstje van de beste sitcoms op Netflix!

Meer zoals de beste sitcoms op Netflix

Netflix staat vol goede series die je zeker gezien moet hebben! Bekijk hier ons lijstje van de top 10 beste series op Netflix op dit moment. Maar er zitten ook minder goede series die je maar beter kan overslaan. Dit is de top 10 slechtste series op Netflix!