Check de 5 beste mediteer-apps om helemaal zen te worden

  Voor iedereen die zichzelf wil verbeteren, is een mediteer-app een goede optie. Mediteren kan helpen met in slaap vallen, jezelf kalmeren of zorgen voor meer focus. Wij gaan het hebben over vijf apps die uitblinken in deze categorie.

  Insight Timer – Meditation app

  Meteen bij het openen van de app Insight Timer krijg je de vraag wat je graag wilt leren met de app. Dit kan bijvoorbeeld zijn om beter met stress om te gaan. Deze app heeft voornamelijk podcasts waarbij mensen verhalen vertellen, niet iedereens cup of tea, maar kan heel effectief zijn voor sommigen. Bij het zoeken van audio zijn natuurlijk ook opties te vinden van meditaties met alleen maar muziek of andere geluiden.

  Met Insight Timer kunnen gebruikers hun meditaties bijhouden. Zo is er op je profiel te vinden hoeveel minuten je in totaal hebt gemediteerd en hoeveel dagen je achter elkaar hebt gemediteerd. Een super toffe feature van de app is dat er ook audio’s beschikbaar zijn voor kinderen, want zij kunnen natuurlijk ook moeite hebben met in slaap vallen.

  Headspace: Meditation & Sleep

  Headspace biedt gebruikers verschillende functies voor meditatie. Hieronder vallen categorieën zoals moeite met in slaap vallen, stress, werk, sport en nog veel meer. Ook kan je zoeken gebaseerd op bijvoorbeeld emoties die je voelt zoals boosheid, om vervolgens weer tot rust te komen met een meditatiecursus. Voor iedere sessie waarbij er wordt gesproken is het mogelijk om te kiezen tussen de stem van een man of een vrouw.

  De app is het best gespecialiseerd in audio om mee in slaap te vallen. Hier is een apart menu voor waarbij je kan kiezen uit ‘sleepcasts’, slaapgeluiden (bijvoorbeeld natuurgeluiden) en speciale podcasts voor als je midden in de nacht wakker wordt, en niet meer in slaap kan vallen. De hoofdpagina van de app kan nog wat rommelig overkomen met zes menu’s om uit te kiezen, maar voor de rest is het een prima app om te gebruiken.

  Calm

  De app Calm heeft zeven verschillende categorieën om uit kiezen waarvan een aantal opvallend zijn. Dit is bijvoorbeeld ‘dankbaarheid ontwikkelen’ en zelfvertrouwen opbouwen. Het hoofdmenu van de app bestaat al uit achtergrondgeluiden van verschillende omgevingen die te veranderen zijn in de instellingen. Bij deze instellingen staat ook een timer waarmee je voor een gedurende tijd de achtergrondgeluiden af kan spelen terwijl je je telefoon vergrendeld hebt, perfect om in slaap te vallen.

  Helaas zijn er veel features vergrendeld voor Calm Premium dat voor de eerste zeven dagen gratis te gebruiken is en daarna 40,99 euro per jaar kost. Zo zijn er geen audio’s met muziek te beluisteren in de gratis versie en ben je gelimiteerd tot een paar aantal mediteeraudio’s en slaapverhalen.

  Wildfulness: Meditate & Relax

  Als je je écht in de natuur wilt bevinden, dan kan je het beste de app Wildfulness gebruiken. De app kost 3,49 euro, maar belooft prachtige 3D audio van verschillende landschappen. Zo is er audio voor een lenteochtend, herfstwind, winterbergen en meer. Er wordt geadviseerd om de audio van de app te luisteren met een koptelefoon, of oortjes, zodat het 3D effect het beste overkomt.

  Bij de audio’s zijn 12 bijbehorende getekende landschappen te zien. Deze passen natuurlijk bij het thema van de audio. Mocht je niet houden van veel geluiden die je in één keer prikkelen tijdens het mediteren, dan is deze app misschien niet iets voor jou. De geluiden die namelijk voorkomen zijn vrij druk en constant, waardoor je misschien niet goed kan ontspannen.

  The Mindfulness App

  De meeste meditatie apps lijken een beetje op elkaar, maar iedere app heeft wel een functie waardoor die uniek is. Bij de Mindfulness app is dit de herinnering om te gaan mediteren. Gebruikers van de app kunnen een heel schema opzetten met de dagen en tijden waarop zij willen mediteren. Ook kan de app een reminder sturen om te mediteren wanneer er is gedetecteerd dat je thuis (of op een andere locatie) komt.

  Er zjin veel verschillende soorten programma’s te vinden waarmee je tot rust kunt komen. Zo zijn er een aantal standaard categorieën en kan je favorieten toevoegen om deze nog een keer te beluisteren. Je profiel houdt alle informatie bij over de audio’s die je hebt geluisterd.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.