De 5 beste laptops voor studenten in 2020

  We kunnen nu nog even lekker genieten van de zomer, maar over een paar weken zal alweer het nieuwe schoolseizoen beginnen. Studenten moeten nu dan ook al op zoek gaan naar een laptop voor het schooljaar van 2020. Wij hebben de beste opties voor je op een rijtje gezet.

  Acer

  Acer Chromebook 314

  Studeren is niet goedkoop. Tussen studieboeken, tripjes met het openbaar vervoer en misschien de huur van een studentenwoning in, blijft er weinig over aan het einde van de streep. Een voordelige laptop is dan zeker geen overbodige luxe.

  Als je op zoek bent naar een laptop voor je opleiding om puur office werk op uit te voeren, dan is een Chromebook een handige oplossing, zoals de Acer Chromebook 314. De laptops met het operating system van Google zijn licht van gewicht, hebben een heel lange batterijduur en starten razendsnel op. ChromeOS draait namelijk op Android apps en web based programma’s als Google Docs. De laptops ondersteunen dus niet alle soort programma’s, maar als je alleen documenten moet tikken en Excel-bestanden in elkaar moet zetten voor school, is een Chromebook de ideale uitkomst.

  HP

  HP 15s

  Hoewel een Chromebook een goedkope keuze is, zal ChromeOS niet voor iedereen de oplossing zijn. Bij sommige scholen en opleidingen is een laptop met Windows 10 namelijk verplicht, omdat er verschillende programma’s gebruikt moeten worden.

  Gelukkig zijn er ook Windows laptop te vinden voor een zacht prijsje. Zo is de HP 15s momenteel in de aanbieding. Deze 15,6 inch grote laptop heeft een prachtig full HD IPS scherm en maakt gebruikt van een tiende generatie Intel i3 processor en 8GB aan RAM. Dankzij de SSD van 128GB is je laptop bovendien is een mum van tijd opgestart en draaien programma’s als een zonnetje. Wat wil je nog meer?

  Asus

  Asus S512FL

  Ga je een opleiding doen waarbij je aan de gang gaat met foto- en/of videobewerking, dan is het een goed idee om een laptop in huis te halen met een Intel i7 processor. Dankzij hyperthreading zal het namelijk een stuk soepeler en sneller werken in programma’s als Photoshop en Premiere.

  De Asus S512FL heeft de tiende generatie i7 processor in huis, evenals een kleurrijk 15,6 inch IPS scherm. De laptop van Asus heeft daarnaast ook een dedicated grafische kaart, de Nvidia GeForce MX250. Deze GPU is niet gericht op gamen, maar zal wel handig zijn wanneer je hard aan het werk bent met het editten van foto’s, video’s of andere zaken.

  Acer

  Acer Spin CP311

  Ben je op zoek naar een zeer compacte laptop, die je in elke tas kwijt kan, dan zijn er ook Chromebooks te vinden voor jouw wensen. Neem bijvoorbeeld de Acer Spin CP311. Deze laptop is maar 11,6 inch groot en weegt slechts 1250 gram. Ideaal om overal naar toe te nemen.

  De Acer Spin CP311 is bovendien geen gewone laptop, maar kan ik een handomdraai worden omgetoverd in een tablet. De naam Spin verklapt het al een beetje, maar het scherm kan je compleet omklappen. Laatstgenoemde heeft bovendien een touchscreen, waardoor je de programma’s ook met je vingers kan bedienen.

  Apple

  Apple MacBook Air 2020

  Wil je een combinatie van supersnelle prestaties en een vederlicht design, dan kan je niet verkeerd gaan met de nieuwe MacBook Air van Apple. Met haar grootte van 13,3 inch is de MacBook Air slechts een paar gram zwaarder dan de Acer Spin CP311 met 1290 gram. Je kan de laptop bovendien overal tussen steken, want hij is ultradun.

  De Apple MacBook Air maakt gebruik van een tiende generatie Intel i3 processor, een ingebouwde Intel Iris Plus Graphics 655 grafische kaart, 8GB aan RAM en een SSD van 256GB voor al je foto’s, video’s en programma’s. Het MacOS van Apple is er bovendien op gericht om de beste prestaties te halen uit je hardware, waardoor het tikken van documenten tot aan het editten van foto’s zal lopen als een zonnetje. Je moet er wel wat voor betalen, maar dan heb je wel een laptop waar je het hele schooljaar - en langer - van kan genieten.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.