Nieuwe Destroy All Humans gameplay features die het plezier vergroten!

  Terwijl aliens in Star Wars Episode III: Revenge of the Sith en War of the Worlds voor chaos zorgde in 2005, was het Cryptosporidium 137 (Crypto) die op de Xbox en PlayStation 2 de aarde tergde. De cultklassieker Destroy All Humans kwam in 2005 uit en is na vijftien jaar opnieuw gemaakt. Dat betekent natuurlijk ook een scala aan nieuwe mogelijkheden die ervoor zorgen dat de game nog beter is dan in 2005. Wij zetten de nieuwe gameplay features op een rij.

  In Destroy All Humans is het aan Crypto om menselijk DNA te verzamelen. Hij landt op aarde circa 1950 en begint zijn plan te bewerkstelligen. In de third-person open world game heb je een scala aan opties om je doel te bereiken. Anno 2020 zijn die opties nog verder uitgebreid.

  Natuurlijk zijn de Zap-O-Matic en Anal Probe nog steeds van de partij, want ja, Crypto kan niet zonder. Ook zijn de vliegende schotel en jetpack weer van de partij en heeft de kleine alien zijn telekinetische krachten nog niet verloren. In vijftien jaar tijd heeft Crypto alleen wel tijd gehad om nog wat nieuwe trucjes te leren die voor meer gemak zorgen.

  Multitasken

  Eén van die trucjes is het multitasken, een gameplay feature waar veel fans om staan te springen. Hierdoor hoef je niet meer af te wisselen en je brein te breken over wat je moet doen. Waar je voorheen moest kiezen tussen het oogsten van DNA of het lossen van een laser uit je Zap-o-Matic, is dat verleden tijd.

  In de remake van ontwikkelaar Black Forest Games is het gewoon mogelijk om te multitasken. Het is een feature die de gehele gameplay loop een stukje prettiger maakt. Het steeds moeten schakelen viel bij sommigen in het verkeerde keelgat, omdat dit extra stappen vereiste en de tijd die je in de game stak onnodig verlengde. Daar heb je nu dus geen last meer van.

  De aanpassing is logisch, gezien in vijftien jaar tijd games veel gecompliceerder zijn geworden. Waar oorspronkelijke ontwikkelaar Pandemic Studios in 2005 niet de mogelijkheid had om op technisch vlak deze mogelijkheid toe te voegen, is dat anno 2020 wel mogelijk. Het is dan ook een verbetering die de game een stuk moderner aan zal laten voelen.

  Vaardigheden in overvloed

  Naast het multitasken bevat de door THQ Nordic gepubliceerde titel ook flink wat extra’s. De remake wordt namelijk voorzien van een scala aan nieuwe vaardigheden. Zo kan Crypto nu mensen achter zich aan laten lopen. Deze volgelingen kunnen handig van pas komen, want als ze van wapens voorzien zijn schieten ze je te hulp om je te beschermen.

  Tevens is de Transmogrify-vaardigheid toegevoegd. Hierdoor hoef je niet meer op zoek te gaan naar munitie. In plaats daarvan heb je nu de mogelijkheid om voorwerpen te transformeren in munitie, waarna je een kogelregen los kunt laten op je vijanden.

  Als laatste is er ook nog de Holobob-vaardigheid die je speelplezier flink toe zal laten nemen. Met Holobob kun je een stil jump uitvoeren om bij moeilijk te bereiken voorwerpen te komen. Niet langer hoef je uitgemeten stappen te doorlopen om bij dat ene voorwerp te komen.

  Upgraden naar hartenlust

  Wie Destroy All Humans zegt, heeft het natuurlijk ook over de upgrades van het origineel. In de 2005 game kon je in totaal 18 upgrades vergaren voor onder meer de Zap-o-Matic en de Disintegrator Ray. Destijds konden deze wapens ieder drie keer verbeterd worden, terwijl de game destijds voorzien werd van 18 upgrades. In de 2020 versie is dat wel anders.

  Deze gameplay feature is namelijk ontzettend uitgebreid, waardoor je nu in totaal 66 upgrades kunt vergaren. Dat is meer dan vier keer zoveel! Om je wapens, krachten en voorwerpen te verbeteren moet je nu alleen wel Pox’ nieuwe laboratorium bezoeken.

  Die upgrades gaan natuurlijk ook hand in hand samen met de kleine aanpassingen die de ontwikkelaar heeft gemaakt aan de al bestaande gameplay. De besturing is verfijnd, waardoor de besturing nu lekkerder zou moeten zijn. Dit geldt voor zowel het lopen als het vliegen in je jetpack.

  Extra uitdagingen

  Al die nieuwe upgrades, vaardigheden en gameplay opties zijn natuurlijk niet genoeg. Ontwikkelaar Black Forest Games heeft aan iedere missie ook nog een extra’tje toegevoegd in de vorm van een bonus doelstelling. Door deze te volbrengen krijg je nog meer Furon DNA.

  Naast die extra doelstellingen in de al bestaande missies, heeft de ontwikkelaar tevens een gloednieuwe missie toegevoegd. Deze missie heet The Wrong Stuff en, zoals in de trailer hierboven te zien is, heeft THQ Nordic al een kleine blik gegeven op de missie. Vanaf 28 juli kun je het allemaal zelf ervaren, want dan komt de game uit op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Google Stadia.

  Destroy All Humans! (2020)

  Verkijgbaar vanaf 28 july 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.