Foto: Webster2703

De mogelijkheid om hashtags te volgen op Instagram is gloednieuw en net toegevoegd. Vanaf nu is het mogelijk om je favoriete hashtags te volgen, waardoor je niet meer iemand hoeft te volgen alleen omdat je een paar foto’s leuk vindt.

Instagram hashtag volgen komt van pionier

De bedenker van deze nieuwe Instagram functie is Matthew Ogle. Deze man heeft eerder gewerkt bij Last.fm en Spotify en is verantwoordelijk voor Spotify’s Discover Weekly, de persoonlijke playlist die elke week nieuwe nummers aanbiedt aan iedere Spotify gebruiker.

Instagram geeft aan dat miljoenen mensen dagelijks posts plaatsen met relevante hashtags en dat deze posts maar nauwelijks te zien zijn bij het grote publiek. Door het mogelijk te maken om hashtags te volgen brengt Instagram hier dus verandering in. Het volgen van hashtags gaat hetzelfde als het volgen van gebruikers. Tik op een hashtag en tik daarna op ‘volgen’.

Om je tijdlijn niet veel te druk te maken, is deze vanaf nu ook aangepast. Posts zullen gelabeld zijn en je zult kunnen zien of de post komt van een persoon dat je volgt of van een hashtag waar je meer van wilt zien. Op deze manier blijft de tijdlijn overzichtelijk.

Hashtags kunnen meerdere betekenissen hebben. Om dit op te lossen heeft Instagram ervoor gezorgd dat je bij elke post die niet aansluit bij je interesses aan kunt geven dat je minder van deze content wil zien. Dit zal er niet voor zorgen dat je de hashtag ontvolgd, maar het algoritme dat Instagram gebruikt zal ervoor zorgen dat je minder posts met dezelfde inhoud tegen zult komen.

Als je de Instagram app nu update, zul je meteen aan de slag kunnen met het volgen van hashtags.