5 actuele fantasy tv-series van nu om te kijken

Article
maandag, 10 april 2023 om 13:00
shadow and bone ben barnes 2f1696412583
Wat doe jij op tweede paasdag? Lekker eten? Familie bezoeken? Of gewoon even tijd voor jezelf? Mocht je fan zijn van fantasy tv-series en lekker willen bingen, hebben wij de top 5 actuele fantasy tv-series van dit moment om te kijken!

Shadow and Bones (Netflix)

Van Shadow and Bones staat inmiddels het tweede seizoen op Netflix. De fantasy serie is een show gebaseerd op de boeken van Leigh Bardugo. In de serie heeft Ben Barnes een hoofdrol, waar wij een interview mee hadden voor seizoen 1.
Seizoen 2 bestaat uit acht afleveringen en vertelt het verhaal van een wereld die verdeeld is in twee elementen. Bij de een is er sprake van eeuwige duisternis waar fantasy wezens mensen als lekkere hapjes zien, terwijl aan de andere kant mensen proberen om dit hele probleem op te lossen. Kortom, er is sprake van oorlog. Drie keer raden wie de schurk is in deze serie. Inderdaad, Ben Barnes.

Carnival Row (Prime Video)

Nog een serie heeft recent zijn tweede seizoen gekregen. Op Prime Video is het tweede seizoen te zien van Carnival Row, waarin hoofdrollen zijn weggelegd voor Orlando Bloom en Cara Delevigne. Ook in Carnival Row is een oorlog gaande, terwijl er ondertussen allerlei onopgeloste moordzaken zijn. In de hoofdrol speelt Bloom de inspecteur Philo, die alles probeert op te lossen, maar of dat lukt, is nog maar de vraag. Seizoen 2 is tevens het laatste seizoen van Carnival Row en daarmee is de serie dus afgerond.
lord of the rings the rings of powerf1644842804

The Lord of the Rings: Rings of Power (Prime Video)

Als ergens al maanden de ogen op gericht waren, was het wel The Lord of the Rings: Rings of Power. The Lord of the Rings is net zoiets als Harry Potter of James Bond, zodra er iets nieuws van uitkomt, staat de wereld te schudden op zijn grondvesten. Nu dus ook! Het was immers alweer even geleden toen The Lord of the Rings films uitkwamen, alsook de Hobbit-films.
De serie gaat dan ook over de wereld die Tolkien ooit geschapen heeft, Middle-earth. Al speelt zich dit allemaal veel eerder af. Als kijker vraag je je dan ook geregeld af: wie is eigenlijk Sauron? We kunnen maar één ding zeggen, als je de serie nog niet hebt gezien, doe dat dan alsnog. En dompel je onder in een wereld vol met fantasy wezens.

His Dark Materials (HBO Max)

Een serie die inmiddels ook ten einde is, is His Dark Materials. Drie seizoenen kun je bingen op HBO Max, waarvan seizoen 3 nog niet zo heel lang geleden uitkwam. Dit fantasy verhaal speelt zich af in meerdere universums, waarbij mensen verbonden zijn aan hun deamon. Een dier. Dier en deamon kunnen niet zonder elkaar en dat levert wel wat problemen op in het derde seizoen.
Verder verdwijnen er mysterieus al een tijdje allerlei kinderen en heeft de jonge Lyra de taak om dit op te lossen. Gaat haar dat dan eindelijk lukken in seizoen 3? Je ziet het op HBO Max.
matt smith as prince daemon targaryenf1656440092

House of the Dragon (HBO Max)

Nog een serie op HBO Max is House of the Dragon, een spin-off van het populaire Game of Thrones. Seizoen 1 kun je bingen, dat bestaat uit tien afleveringen. Niemand van de originele cast zie je terug. Het is echt een serie die op zichzelf staat en dus allemaal nieuwe acteurs en actrices bevat. De serie speelt zich af honderd jaar voor het verhaallijn van Game of Thrones, net zoals bij The Rings of Power dus het geval is. Al is de machtsstrijd net zo erg en daarmee het bloedvergieten. Wat heel episch is, zijn de diverse draken die aan bod komen en dat is dan ook een goede reden om de serie te zien!
Hebben jullie nog toffe fantasy tips om te kijken? The Witcher? Iets anders? Laat het vooral weten in de comments.