Met zijn ruim veertig sterfscènes stond acteur Sean Bean niet eens op de eerste plaats in onze lijst met vaak stervende acteurs. Die ging ruimschoots naar de legendarische Cristopher Lee, die ruim twee keer zo vaak om het leven kwam in de rollen die hij vertolkte. Hij overleed helaas 2 jaar geleden, maar dat geeft Sean Bean de kans om aan zijn sterftecijfer te werken!

Ook onder de actrices zijn er uitschieters als het gaat om dode rollen. In zombiefilms is het vaak de vrouw die als eerste een verkeerde keuze maakt en het loodje legt, maar er zitten actrices bij die het wel heel bont maken. Te beginnen met:

5. Hilary Swank

Niet alleen heeft Hilary Swank flink wat prijzen in ontvangst mogen nemen voor haar vertolkingen in films. Haar deathcount liegt er ook niet om. En nota bene voor die rollen viel ze in een zwembad vol met prijzen, waaronder twee Oscars en twee Golden Globes. Eén van de paar vaak stervende actrices zijn loont dus wel!

In Boys don't Cry speelt Hilary Swank een transseksuele vrouw, Brandon, die een relatie krijgt met een andere vrouw. De vrienden van de vrouw zijn echter hillbillies en op zijn zachts gezegd 'niet blij' als ze erachter komen dat Brandon geen jongen blijkt te zijn.

Boys don't Cry is, zoals je waarschijnlijk al vermoedde, geen lichte film die je onder het genot van een bakje popcorn op de vrijdagavond wegkijkt. Het thema van de film is bijzonder zwaar: de verkrachtingsscène en die ene sterfscène van liegen er niet om.

Ook in het veel bekroonde Million Dollar Baby sterft Swank een pijnlijke dood, maar wederom zet ze in de film een indrukwekkende rol neer. Deze keer speelt zij een gedreven vrouw die het wil schoppen tot professionele bokser. Ondanks vele tegenslagen lukt het haar zich omhoog te werken, maar is blijven leven Swank wederom niet gegund. Het leven van stervende actrices is niet gemakkelijk.