God of War 3 - 4 redenen waarom Kratos een baas is!

Article
zaterdag, 04 juli 2015 om 8:18
xgn google image
De remaster van God of War 3 komt eraan en vanaf dan zijn het oude Griekenland en Olympus weer onveilig voor eenieder die zich een god durft te noemen. Kratos gaat dan namelijk weer op pad en hij is een echte baas! Wij geven je 4 redenen waarom Kratos een baas is!
Kratos is natuurlijk een baas. Dat is al jaar en dag bekend. Sterker nog, hij is een eindbaas. In deze special leggen wij je uit waarom Kratos zo’n baas is. Om dit uit te leggen moeten we helaas wel een en ander spoilen, dus hou hier rekening mee voordat je doorleest!
Kratos is de protagonist van de God of War games, maar hij heeft een lang en roerig verleden. Hij was ooit een Spartaanse veldheer en daarmee een gevreesde. Zijn grote probleem was alleen dat hij steeds meer macht wilde en dan kun je er natuurlijk op wachten tot het mis gaat.

4. De as van zijn familie

Voor Kratos kwam die dag ook toen hij een veldslag tegen een barbarenstam dreigde te verliezen. Dat ging er namelijk niet in en Kratos verkocht zijn ziel aan Ares, de god van de oorlog. Uiteindelijk won Kratos hierdoor de veldslag, maar verloor zijn ziel en uiteindelijk alles wat hem lief was.
Ares droeg hem namelijk op een dag op een klein dorp aan te vallen en daarmee zijn vrouw en kind te vermoorden zonder het te weten. Vervolgens vervloekte Ares Kratos ook nog eens, waardoor hij het as van zijn gezin op zijn huid mee moet dragen voor de rest van zijn leven. Zijn nieuwe bijnaam: De geest van Sparta. Ares' doel hiervan was om Kratos nog bloeddorstiger te maken en dat is gelukt.
Alleen had Ares niet gerekend op het feit dat Kratos nu bloeddorstig zou zijn naar het bloed van de God van Oorlog. Kratos begint een oorlog tegen de god en zal niet rusten voor hij zijn bloed geproefd heeft.
74921

3. Wraak is zijn drijfveer

Uiteindelijk vermoordt Kratos Ares dan ook, maar daarvoor moet hij wel eerst een spoor van andermans bloed achter zich laten. Zijn reis gaat richting Athene waar hij Ares in oorlog ziet tegen de stad. De stad vraagt de hulp van de Spartaan in ruil voor vergiffenis, maar Kratos is natuurlijk nog niet sterk genoeg. Hij vervolgt zijn reis richting het Orakel en doorkruist de Desert of Lost Souls.
Vervolgens vermoordt hij de drie sirenes en grijpt hij de doos van Pandora die hem genoeg macht zou moeten geven om Ares zijn schedel in te beuken. Maar dan gebeurt het onverwachte. Ares, die intussen in de gaten heeft wat Kratos zijn plan is, vermoordt onze witte held.
Kratos is daarna in de onderwereld, maar komt daar snel genoeg weer uit, baas die hij is. Wraak is een goede drijfveer en dat is alles wat Kratos nodig heeft. De gedachte van de kop van Ares op een spies. Uiteindelijk verslaat Kratos Ares en hij redt Athene van een zekere ondergang. Maar dan blijkt dat Kratos door de goden in Athene bedrogen is. Hij is vergeven, maar zijn nachtmerries, die eeuwigdurende marteling in zijn slaap verdwijnt niet.
74922

2. Goden vermoorden

Kratos pleegt zelfmoord, maar herrijst later als de God van de Oorlog. Dan bedriegt Zeus hem door hem van zijn krachten te ontdoen en wederom te vermoorden en dan is het goed geweest. Kratos gaat niet zomaar dood. Hij komt terug en zweert wraak op alle goden. Olympus gaat neer, al is het het laatste war Kratos doet.
Helaas is dat nog niet zo makkelijk, zelfs niet met de hulp van de titanen. Zodra Kratos en de titanen, bijgestaan door Gaia de top van Olympus bereiken worden ze er meteen weer af gelazerd door Zeus. Gaia laat Kratos daarna stikken en komt ook op de dodenlijst van Kratos terecht.
Terwijl Kratos vanuit de rivier Styx weer in de wereld van de levenden probeert te komen treft hij onder andere Hades. De god kan het vanzelfsprekend niet navertellen, evenals Gaia (zo lijkt het) die Kratos later halverwege de Olympus gewond aantreft.
74923

Een wraakzuchtige God heeft ook een beetje liefde nodig

En met Gaia had Kratos nog een extra appeltje te schillen, de vuile verraadster, dus hij flikkert haar nu van de berg af. Daarnaast gaan de titaan Perses, de zonnegod Helios en Hermes er aan, waardoor de zon verdwijnt en een plaag verschijnt. Maar dat maakt Kratos allemaal geen reet meer uit. Hij gaat vrolijk door met moorden en streept Hercules en nog een aantal andere goden van zijn spreekwoordelijke dodenlijst.
Maar Kratos moet af en toe ook wat stoom afblazen van al dat moorden. Want ja, al dat bloedvergieten is natuurlijk wel leuk en aardig, maar een baas als Kratos heeft af en toe ook een beetje liefde nodig. Nou ja, af en toe. Kratos heeft de broek redelijk los zitten zeg maar.
Hij duikt namelijk zonder te blozen met meerdere dames gelijktijdig de koffer in. Ook hier blinkt Kratos blijkbaar uit, want in alle games ‘zie’ je hem meermaals de liefde bedrijven. Zelfs Aphrodite is gevallen voor de God of War en deelt de Griekse lakens met hem. En dat nog wel vlak nadat hij Hercules vermoord heeft.
Kratos is dus een baas omdat hij wel van wanten weet met verschillende wapens, geen genade kent en doet wat hij wil. Maar vooral omdat hij de door wraak gedreven Spartaanse krijgsheer is die door de Goden belazerd werd, wraak nam op zijn gezin en de wereld aan zijn voeten onderworp. En binnenkort kunnen we het laatste deel, God of War 3, als remaster opnieuw beleven op de PlayStation 4.