4 redenen om As Dusk Falls op PC Game Pass te spelen

Article
zaterdag, 20 augustus 2022 om 11:00
as dusk fallsf1655108797
Bij gebrek aan Telltale games staat er altijd een andere ontwikkelaar op. Ineens was daar Interior/Night met As Dusk Falls. Een titel die voor Game Pass gratis is. Dit zijn vier redenen om deze game te spelen!

Verhaal

Het verhaal gaat over twee groepen mensen die een heel ander leven hebben en bij toeval elkaars pad kruisen. Dat dit een hele ongelukkige ontmoeting is, maakt As Dusk Falls duidelijk. Enerzijds maak je kennis met een gezin, bestaand uit vier familieleden, en anderzijds met een groep criminelen. Dit verhaal wordt vervolgens verteld in twee boeken; in totaal duurt de game zes hoofdstukken.

Caroline Marchal

Belangrijk voor deze ervaring is de naam Caroline Marchal. As Dusk Falls is haar debuuttitel met de studio Interior/Night. Wellicht zegt je deze naam niets, al heb je ongetwijfeld gehoord van titels als Heavy Rain en Beyond Two Souls. Marchal heeft jarenlang gewerkt voor Quantic Dream en was hoofd gamedesigner voor deze titels! Kortom, dit is geen onbekende vrouw in dit landschap. En veel mensen vonden destijds Heavy Rain de beste titel op de PlayStation. Marchal kent het belang van goede verhalen in games brengen.
as dusk falls 1f1657623029

Keuzes

Belangrijk bij een goed verhaal van een game is dat het niet allemaal te rechttoe rechtaan is. Spelers houden ervan om mee te denken met een verhaallijn en het gevoel te hebben dat ze invloed hebben op het einde van een game. Niet voor niets waren Telltale games enorm populair. In As Dusk Falls moeten er aan de lopende band keuzes gemaakt worden, niet alleen tijdens dialogen, maar ook in de vertrekken waar de personages zich bevinden. Het is enorm leuk. Daarnaast kunnen vrienden ook nog invloed hebben op de keuzes die je maakt. In totaal kun je de game met 8 personen spelen via mobiel waarbij geldt: de meeste stemmen tellen.

Art style

Een geheel andere reden om deze game eens gratis te testen op PC Game Pass is de art style. Deze is toch wel behoorlijk uniek. De game is als een graphic novel. Het is eigenlijk pure kunst waar je naar kijkt, met allemaal stilstaande beelden (lees schilderijen) die achter elkaar zijn gemonteerd. Zó komt het verhaal tot leven. En het mooie is dat je elke emotie van de personages voelt.
as dusk falls 3f1657623005

Meer weten over As Dusk Falls?

Wil je meer weten over As Dusk Falls? Schroom dan niet om de recensie te checken. De game kreeg een welverdiende 8.5.

Populair Nieuws