4 manieren waarop het gat van E3 2020 wordt opgevuld

Article
maandag, 13 april 2020 om 13:00
e3 2020 data en locatie bekendgemaakt na afloop e3 2019 151999f1649342300
Het is al een tijdje duidelijk dat E3 2020 is afgelast en bij velen ontstond al snel de vraag hoe dit vervangen zou gaan worden. Wij zetten de manieren waarop het gat van E3 2020 wordt opgevangen op een rij. Er zijn namelijk al een aantal alternatieven opgedoken die het gat van de grootste electronicabeurs ter wereld moeten gaan opvullen.

1. Digitaal Xbox Event

We trappen af met het evenement van één van de grootste partijen die nadeel beleeft aan het uitstel van E3: Microsoft. Het team achter de Xbox zag haar kans schoon om E3 2020 te winnen. In de next-gen console-oorlog was het Sony die besloot om E3 wederom over te slaan en daardoor had Microsoft vrij spel om E3 te winnen dit jaar.
Bekijk hierboven wat Phil Spencer over het evenement te zeggen heeft!
In plaats van een groot podium evenement in het Microsoft Theater schakelt Team Xbox over naar een digitaal evenement, zo maakte Phil Spencer bekend. Het hoofd van Xbox was er als de kippen bij toen bekend werd gemaakt dat E3 niet door zou gaan. Veel details over het evenement zijn nog niet bekend, maar volgens Spencer zou dit vrij snel onthuld worden.

2. Digitaal Ubisoft Event

Niet alleen Microsoft is van plan om op een andere manier een evenement te organiseren. Ook Ubisoft is van plan om dit te doen, maar is een stuk minder duidelijk over haar plannen. In een statement op Twitter laat het Franse bedrijf weten dat het opties aan het bekijken is voor een digitaal evenement. Of dit daadwerkelijk plaats gaat vinden is onbekend.

3. EA Play 2020

Waar E3 2020 officieel is afgelast, is dat voor E3 2020 niet het geval. Het jaarlijkse evenement van Electronic Arts gaat volgens de uitgever nog gewoon door, maar houdt de situatie nauwlettend in de gaten. “Meer details worden binnenkort bekendgemaakt,” aldus EA.

4. Summer of Gaming

Als laatste is er ook nog het“Summer of Gaming”-evenement dat wordt georganiseerd door IGN en in juni plaats zal vinden. Het entertainmentplatform werkt samen met een groot aantal uitgevers om het evenement op te zetten. Zo doen 2K, Square Enix, SEGA, Bandai Namco, Amazon, Google Stadia, Twitter, Devolver Digital en THQ Nordic mee aan de Summer of Gaming. In de officiële aankondiging wordt duidelijk gemaakt dat er nog meer bedrijven meedoen aan het evenement, maar welke dat zijn is onduidelijk. Het evenement zal tevens digitaal plaatsvinden en een scala aan discussies, interviews en previews met zich meebrengen.
e3 overzicht 111501

E3 2021 data bekendgemaakt

Het moge duidelijk zijn dat 2020 een bizar jaar is dankzij het coronavirus. Ook onwijs veel evenementen zijn afgelast door het virus, waaronder E3 2020. Hoewel de ESA, organisator van het jaarlijkse evenement, de data voor E3 2021 al heeft aangekondigd (15 tot en met 17 juni), is er voor dit jaar vervanging nodig en die komt er dan ook in verschillende soorten en maten.
Deze zal ook een andere vorm krijgen dan voorgaande jaren, waarbij er wordt gesproken over een “herziene”versie van het evenement. Ook zou de ESA mogelijkheden bekijken voor een alternatieve versie van E3 voor dit jaar, maar daarover is nog niets bekendgemaakt. Voor nu moeten gamers het doen met de officieel aangekondigde evenementen hierboven.

Populair Nieuws