3 redenen om zondag de GP van België te kijken

Article
zaterdag, 27 augustus 2022 om 12:00
si202206120288 newsf1655370323
De Formule 1 is weer terug! Dit weekend wordt de GP van België verreden op het klassieke circuit Spa-Francorchamps. Dit zijn 3 redenen waarom je de race van zondag niet mag missen!

De coureurs zijn weer fris en fruitig

De Grand Prix van België is de allereerste race sinds de zomerstop in de Formule 1. In tegenstelling tot het voetbal betekent dat niet een nieuw seizoen, maar het begin van de tweede helft. De zomerstop is anno 2022 broodnodig, want de laatste jaren wordt de kalender steeds voller. Alleen door het annuleren van de Grand Prix van Rusland heeft de Formule 1 dit jaar geen nieuwe record te pakken als het gaat om het langste F1-seizoen ooit.
Na een paar weken welverdiende vakantie zullen alle coureurs dus weer helemaal fris en fruitig afgereisd zijn naar Spa-Francorchamps. Dat betekent dat iedereen op zijn allerbest zal gaan racen en we dus mogelijk een aantal mooie gevechten gaan krijgen op het legendarische circuit in de Ardennen.
En het is natuurlijk nooit verkeerd om de coureurs op hoge snelheid te zien scheuren door klassieke bochten als Eau Rouge. De organisatie heeft trouwens wel wat aanpassingen gedaan aan het circuit, waaronder een aantal grindbakken, om het voor iedereen wat veiliger te maken.
m320612f1655796387

Aanscherping van de regels

Niet alleen de coureurs zullen met veel focus aanwezig zijn in België, dat geldt ook voor de FIA, het bestuursorgaan van de Formule 1. De organisatie heeft namelijk aangekondigd dat er vanaf de Grand Prix van België een aanscherping zal zijn van de reglementen. Dat betekent dat er een aantal nieuwe tests losgelaten zullen worden op de auto’s.
Mercedes heeft namelijk geklaagd over de auto’s van Red Bull Racing en Ferrari. Het team van Lewis Hamilton heeft dit seizoen namelijk vrij veel last gehad van porpoising, in tegenstelling tot de Italiaanse equipe en zeker het team van Max Verstappen. Volgens Mercedes komt dat doordat de plank onder de auto maar een paar millimeter mag bewegen, maar de test daarvoor wordt alleen uitgevoerd aan de voorkant van de plank. RBR en Ferrari zouden de plank aan de achterzijde van de auto meer laten bewegen dan is toegestaan.
Mercedes heeft in ieder geval de goede hoop dat het door de aanscherping van de regels het gat kan dichten met de concurrentie. Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, maakt zich ondertussen niet zo’n zorgen. Of het effect heeft, dat zullen we dus gaan zien tijdens de GP van België!
max verstappen red bull f1 gp groot brittannief1656935396

Andere machtsverhoudingen

Niet alleen het aanscherpen van de regels kan van invloed zijn op de machtsverhoudingen tussen de teams en coureurs dit weekend. De eerste race na de zomerstop is namelijk voor veel teams ook het perfecte moment om een aantal upgrades mee te nemen voor de auto.
Tijdens de zomerstop moeten de deuren van de fabrieken namelijk verplicht twee weken dicht blijven, maar de overige twee weken kunnen de teams gewoon aan de slag met veranderingen aan hun bolide. En daar zal elk team dankbaar gebruik van maken, helemaal omdat er door de drukke kalender weinig tijd zit tussen races.
België is bovendien voor vrijwel alle teams een perfecte plek om nieuwe onderdelen naartoe te vervoeren. Het ligt namelijk niet ver weg van Groot-Brittannië en het is ook goed te doen vanuit Italië. Door de steeds hoger worden vervoerskosten en de krappe budget cap is het dit seizoen belangrijk voor veel teams om waar mogelijk kosten te besparen. Het kan dus een zeer spannende race gaan worden op zondag met alle veranderingen!

Populair Nieuws