Naar welke 2018 games kijkt de redactie uit?

  We hebben 2017 net achter ons gelaten, maar toch is het al tijd om flink vooruit te blikken naar wat 2018 ons op het gebied van games gaat brengen. En dat gaan we dan ook doen ook. Naar welke 2018 games kijkt de redactie uit?

  2017 had ons aardig wat mooie games opgeleverd. Denk bijvoorbeeld aan The Legend of Zelda Breath of the Wild, Assassin's Creed Origins, Super Mario Odyssey en Horizon Zero Dawn. Dat klinkt niet te overtreffen, maar ook 2018 belooft weer een goed aantal games voor te schotelen. Wij vroegen aan de redactie wie naar welk spel uitkijkt.

  Gino

  Dat kan er voor mij maar één zijn: Red Dead Redemption 2. Ik speelde de eerste Red Dead Redemption een paar jaar na uitkomen, ik was bij de release iets te jong om het te begrijpen, en de sfeer klopte gewoon. Vooral toen je voor het eerst Mexico bereikte en Jose Gonzalez' Far Away op kwam. Perfect. Hopelijk wordt Red Dead Redemption 2 net zo goed.

  Lucas

  Deze vraag zou ik beter af kunnen handelen in telegramstijl, aangezien er zoveel is om naar uit te kijken. Maar de game waar ik het meeste naar uitkijk is Far Cry 5, ik ben heel erg benieuwd of de gekozen setting gaat werken en of de antagonist een beetje op het level zit van Vaas uit Far Cry 3. Daarnaast kijk ik natuurlijk ook uit naar Red Dead Redemption 2, wie niet eigenlijk?

  Richard

  Zou er voor dit jaar een hele rits op kunnen noemen, maar aangezien ik het bij één wil houden: Metro Exodus! Dmitry Glukhovsky wist in de boeken zo'n uitstekend beeld te geven van het apocalyptische Moskou dat het lastig leek om dat in een game goed te kunnen showen. Maar potverdikkeme, of dat twee keer bizar goed is gelukt. Zoals je je het voorstelt als je de boeken leest, zo ziet het er in 2033 en Last Light uit. Na flink wat jaartjes optimaliseren en perfectioneren, moet Exodus ook in dat straatje komen. Ik kijk er met een kloppend hart naar uit!

  Ralph

  Ik kijk enorm uit naar Monster Hunter World. Sinds Monster Hunter Tri op de Wii ben ik volledig bekeerd en ik kan niet wachten op weer een console-versie en zelfs een PC-versie. Op monsters jagen onderweg is leuk, maar zo'n gevaarte komt natuurlijk veel beter overweg op een groot scherm en de grafische toeters en bellen die het met zich meebrengt.

  Roy

  Waar ik het meest naar uitkijk is toch wel Detroit: Become Human! Je moet het genre 'interactieve film' waarderen, maar als je ervan houdt krijg je toch een paar dikke games. Wat ziet de game er prachtig uit in de trailers en dat zal hij zeker weten ook zijn bij release. Deze game lijkt te hebben wat ik wil: meer keuzevrijheid met meer alternatieve uitkomsten, schitterende graphics en geloofwaardige personages in een spannend verhaal met veel ethiek en grijs! De manier waarop Cage en zijn team een verhaal kunnen vertellen dat je vastgrijpt en niet meer loslaat tot het einde, is wat mij betreft ongeëvenaard.

  Yasmin

  Dit jaar staat weer bol van geweldige gamereleases, dus het is best moeilijk om een keuze te maken. Maar ik kijk toch wel echt uit naar Detroit: Become Human. De trailer die we te zien kregen tijdens de Paris Games Week was episch en maakte me nog enthousiaster voor deze game. Ik kan niet wachten om de game zelf te spelen, ook al zal het wel wat tijd van me vragen, ik wil natuurlijk wel alle eindes halen.

  Naar welke 2018 games kijken jullie uit?

  Dat waren de 2018 games waar wij naar uitkijken, maar we zijn natuurlijk benieuwd naar waar jullie naar uitkijken. Welke 2018 games geniet jullie aandacht? Laat het ons weten inde reacties!

  Detroit: Become Human

  Verkijgbaar vanaf 25 may 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.