Vijf 13 Reasons Why seizoen 3 verwachtingen uitgelicht

Article
woensdag, 30 mei 2018 om 15:30
xgn google image
Seizoen twee is ondertussen al uit en een derde seizoen van 13 Reasons Why lijkt een zekerheid. Hiervan gaan we meer zien toch? Dit zijn onze verwachtingen van 13 Reasons Why seizoen 3.
Pas op! Dit artikel bevat spoilers voor het nieuwe seizoen van 13 Reasons Why dat op 18 mei 2018 uit is gekomen.
13 Reasons Why seizoen 3 lijkt zo goed als bevestigd als je het einde seizoen 2 hebt gezien. Het lot van verschillende karakters is onduidelijk aan het einde en dat roept vragen op. Dit zijn de verwachtingen die wij hebben voor de verhaallijnen van 13 Reasons Why seizoen 3.

5. Clay, het geweer en de politie

Het meest voor de hand liggende is natuurlijk dat we de draad oppakken van de cliffhanger van seizoen 2. We eindigden het seizoen op het moment dat de sirenes van de politie steeds dichterbij kwamen, terwijl Clay het automatische geweer van Tyler in handen had. Jessica en Justin waren ook aanwezig en Justin vraagt nog wat ze nu moeten doen.
Vervolgens beginnen de credits te rollen en wil je gefrustreerd je afstandsbediening naar de televisie gooien. De kijker heeft geen idee wat er gebeuren gaat en mocht Netflix alsnog besluiten om de serie niet te verlengen, is dit een frustrerende cliffhanger. Komt er wel een volgend seizoen, dan moeten we in ieder geval nog een jaar wachten voordat we weten hoe dit afloopt.
132152

4. Tyler en Tony op de vlucht

Net als de cliffhanger van Clay hangt het lot van Tyler en Tony ook in de lucht. We weten immers dat de politie onderweg was en Tony heeft niet de minst onopvallende auto. Afhankelijk van hoe dichtbij de politie was, kan het maar zo zijn dat Tyler en Tony al opgepakt zijn.
Daarnaast moet niet vergeten worden dat Tony al eerder problemen had met de politie. Tyler proberen te verbergen van de autoriteiten kan gezien worden als het helpen van een voortvluchtige. Dat zorgt ervoor dat Tony zijn derde misdaad pleegt en dus voor lange tijd naar de gevangenis moet.
132153

3. Justins heroïneverslaving

Seizoen 2 van 13 Reasons Why heeft verschillende problemen en één daarvan is toch wel het onnodig uittrekken van verhaallijnen. Dit gebeurt ook met de heroïneverslaving van Justin. Deze leek uiteindelijk toch opgelost te zijn in seizoen twee waardoor het pas echt goed zou laten zien dat hij als karakter gegroeid is.
Dit wordt helaas in de laatste momenten van de dertiende aflevering teniet gedaan, wanneer we zien dat hij nog steeds aan de injectienaald zit. Het is dan ook niet vreemd om te verwachten dat dit nog een staartje gaat krijgen. De vraag is alleen of hij in de voetsporen van zijn moeder treedt of dat hij alsnog voor goed weet te stoppen.
132154

2. Gerechtigheid voor de slachtoffers

In de seizoensfinale zien we een montage van verschillende vrouwen die te maken hebben gehad met seksuele aanranding en het effect dat dit heeft gehad op hen. Het was een sterke scène die helaas ondermijnt werd door eerdere ontwikkelingen in het verhaal. Serieverkrachter Bryce Walker komt tijdens de rechtszaak tegen de school namelijk gewoon weg met zijn daden.
Hij wordt vervolgens alsnog in de boeien geslagen, maar meer dan drie maanden voorwaardelijke celstraf krijgt hij niet. Veel gevolgen zijn er niet voor Bryce, terwijl hij dit toch echt wel verdient. Het zou dan ook vreemd zijn als er geen serieuze gevolgen aan zitten te komen voor hem in een mogelijk derde seizoen.
132155

1. Geen Hannah Baker meer

Als het einde van seizoen twee één ding duidelijk maakte, is dat het verhaal rond Hannah Baker nu is afgesloten. Clay begon eindelijk aan zijn lange weg naar herstel nadat hij zijn speech gaf. De wake voor Hannah was een goede manier om haar verhaal af te sluiten en nu is de vraag of dat ook zo blijft.
Netflix zou er goed aan doen om Hannah Baker niet meer in het verhaal te betrekken in seizoen drie. Het verhaal is immers op prachtige wijze afgesloten, dus lijkt het geen slim idee om haar alsnog in het verhaal terug te brengen. De vraag is of Netflix dit gaat doen aangezien de serie twee seizoenen lang om haar gedraaid heeft en de actrice achter Hannah (Katherine Langford) toch het gezicht van de serie is.

Dit zijn onze 13 Reasons Why seizoen 3 verwachtingen

Dit zijn onze verwachting voor 13 Reasons Why seizoen 3. Het seizoen is officieel nog niet aangekondigd, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de bevestiging komt. Voor nu kun je ook onze 13 Reasons Why seizoen 2 review lezen om erachter te komen of het tweede seizoen de hoogtes van seizoen 1 wist te bereiken. Ook hebben we de redenen waarom je de serie wel of niet moet kijken voor je op een rijtje gezet.

Populair Nieuws