10 waardevolle Nintendo 64 games die veel geld opleveren

Article
vrijdag, 26 april 2019 om 11:49
xgn google image
Een wijs man zei ooit: "Meuk is leuk." Nutteloze meuk die in de weg staat op je zolder en waarvoor je twintig keer naar de milieustraat moet, is minder plezant. Oude games met een hoge waarde zijn dat wel. Daarom in deze special aandacht voor 10 waardevolle Nintendo 64 games.

10. Kirby 64: The Crystal Shards

De eerste titel uit onze waardevolle Nintendo 64 games special is Kirby 64: The Crystal Shards. In deze platformer neem je de rol van de roze alleseter aan die zich een weg moet banen door een hele reeks aan levels. De game bevat ook een speciaal component dat Kirby in staat stelt om twee verschillende vaardigheden tot zich te nemen.
Voor een tweedehands versie van Kirby 64: The Crystal Shards betaal je bijna 62 euro op eBay. Dit is ruim 20 euro duurder dan het in maart uitgekomen Kirby's Extra Epic Yarn. Voor een nieuwe versie van de game betaal je meer dan voor een Xbox One X. Je moet er namelijk zo’n 465 euro voor neerleggen.
149711

9. Blues Brothers 2000

Nee, we hebben het hier niet over de muzikale komedie film, maar de game met dezelfde naam voor de Nintendo 64. Blues Brothers 2000 is los gebaseerd op de film en is ook pas twee jaar later uitgekomen. In de game speel je als Elwood die zijn bandleden moet redden om mee te doen aan battle of the bands.
Blues Brothers 2000 is niet heel goed ontvangen door critici, maar is wel heel wat geld waard. Een gebruikte versie kost je ongeveer 63 euro en voor een nieuwe betaal je het royale bedrag van iets meer dan 576 euro. Hiermee verovert de game een plekje in onze waardevolle Nintendo 64 games lijst.
149713

8. Resident Evil 2

Het is na de release van Resident Evil 2 Remake bijna niet voor te stellen dat je voor de versie uit 1998 nog veel geld moet neerleggen. Toch is het eerste horror avontuur van Leon Kennedy en Claire Redfield nog heel erg in trek bij verzamelaars en gamers die het origineel graag een keer willen spelen.
Resident Evil 2 is een stuk duurder dan zijn hervertelling uit 2019. Voor de Nintendo 64 betaal je circa 68 euro op eBay. Een nieuwe editie kost je ruim 193 euro. De achtste notering in onze waardevolle Nintendo 64 games special is zelfs ooit voor bijna 261 euro verkocht.
149714

7. Aidyn Chronicles: The First Mage

Aidyn Chronicles: The First Mage is een RPG van H2O Interactive die exclusief voor de Nintendo 64 is uitgekomen. In de game neem je de rol aan van de schildknaap Alaron die wordt vergiftigd door goblins. Hij moet nu het land afreizen om een geneesmiddel voor dit gif te vinden, want de standaard medicijnen in zijn land kunnen dit niet.
De score van deze toevoeging aan de waardevolle Nintendo 64 games lijst ligt op een zeer gemiddelde 53 op Metacritic. Sommige critici noemen het een game die te veel wilde voor zijn tijd. Voor een gebruikte versie betaal je wel gewoon iets meer dan 77 euro. Een nieuw exemplaar gaat voor net boven de 238 euro over de toonbank.
149715

6. San Francisco Rush 2049

De zesde positie in onze waardevolle Nintendo 64 games special is gereserveerd voor San Francisco Rush 2049. Deze futuristische race game van Atari Games begon als een titel voor de arcade, maar werd later naar de console van Nintendo gebracht. De game is een combinatie van racen en het doen van stunts. Er is zelfs een multiplayer deathmatch battle modus.
Je kan best aardig verdienen aan San Francisco Rush 2049. Voor een gebruikte kopie betaal je ruim 80 euro. De prijs voor een ongebruikte versie ligt tien keer hoger. Je betaalt namelijk iets meer dan 804 euro voor een dergelijke editie.
149716

5. Paper Mario

De middenmoter in het waardevolle Nintendo 64 games overzicht is Paper Mario. Deze RPG van Intelligent Systems (onder andere bekend van Fire Emblem) is een titel die indertijd heel goed werd ontvangen. Deze keer spring je niet als Mario op vijanden, maar neem je het tegen ze op in turn-based gevechten.
Als je zin hebt om veel uit te geven aan een game dan is Paper Mario een goede kandidaat. Een tweedehandsje gaat je meer dan 83 euro kosten. Een nieuwere versie is meer dan 100 euro duurder. Je moet er namelijk over de 190 euro voor neertellen.
149717

4. Conker's Bad Fur Day

Conker's Bad Fur Day is een vreemde eend in de bijt als het gaat om games voor de Nintendo 64. Waar de meeste cartoonachtige games blij en vrolijk zijn, is Conker meer de grote broer die alles doet wat god verboden heeft. De game is onderdeel van de Rare Replay en heeft ook een remake gekregen op de originele Xbox.
De versie voor de oude Nintendo console is nog steeds in trek, want je betaalt een flink bedrag voor deze notering in de lijst met waardevolle Nintendo 64 games. Voor ruim 83 euro heb haal je de game in huis en voor bijna 238 euro heb je een nieuwe. De hoogste prijs die ervoor is gegeven, ligt rond de 664 euro.
149718

3. Mario Party 3

Een game als Mario Party 3 behoeft eigenlijk geen introductie. Het bordspel met een hele reeks aan minigames is een begrip onder gamers. De game wordt soms, net zoals het bordspel Monopoly, de 'vernietiger van vriendschappen' genoemd. Dit is te wijten aan het willekeurige aspect en de optie om je tegenstanders dwars te zitten.
Voor de Nintendo 64 zijn drie Mario Party games uitgekomen, maar deel drie is degene waar je het meeste voor moet neerleggen. Het is zelfs zoveel dat het de derde positie in onze special met waardevolle Nintendo 64 games inneemt. Een gebruikte versie is bijna 90 euro en een nieuwe is iets meer dan 269 euro.
149719

2. Snowboard Kids 2

De game Snowboard Kids 2 gaat weg met het zilver in onze waardevolle Nintendo 64 games special. Je zou denken dat de vijftien banen zich allemaal in de sneeuw afspelen, maar niets is minder waar. In sommige levels snowboard je door een zomer, Halloween en ruimte omgeving.
Waar de vorige noteringen allemaal nog onder de 100 euro liggen, ga je voor Snowboard Kids 2 toch echt meer geld van je bankrekening moeten halen. Een tweedehands versie kan je voor de ‘schappelijke’ prijs van bijna 134 euro halen. Voor een nieuwe editie betaal je de hoofdprijs. Voor een bedrag van circa 1381 euro is hij van jou.
149720

1. Starcraft 64

Starcraft 64 is de nummer één in ons waardevolle Nintendo 64 games overzicht. De game is een port van de PC-versie van StarCraft. Michael Morhaime, ex-uitvoerend producent bij Blizzard, was niet heel blij met de game. Dit had te maken met het feit dat de game gewoon niet goed voor de console werkte.
Dit leidde tot het besluit om alleen Blizzard games naar een console te brengen als ze er echt geschikt voor zijn. De negativiteit heeft geen invloed op het prijskaartje van een gebruikte versie. Je legt er namelijk makkelijk 168 euro voor neer. Voor een nieuwe editie mag je 868 euro uit je knip trekken.

10 waardevolle Nintendo 64 games

Dit was onze special met 10 waardevolle Nintendo 64 games. Zijn er games die jij ergens op een zolder hebt liggen? Zou jij een van deze games zelf kopen? Laat het ons in de reacties weten.
De genoemde titels in deze lijst komen uit het PAL Nintendo 64 games overzicht van Price Charting. De genoemde prijzen komen van eBay. De waarde van oude games fluctueert constant, dus het kan zomaar zijn dat de prijs van vandaag hoger is dan de prijs van morgen. De genoemde prijzen in deze special zijn een momentopname.