10 veel te lange Netflix series - Beter kunnen stoppen na 1 seizoen

  Lekker bingewatchen op de bank of in bed op een regenachtige zondagmiddag is heerlijk. Maar er zijn ook series waarvan je liever had gehad dat ze na een seizoen waren gestopt. Dit zijn 10 veel te lange Netflix series die eigenlijk na een seizoen hadden moeten stoppen.

  De series in deze lijst met 10 veel te lange Netflix series hadden beter na één seizoen kunnen stoppen. Dat wil niet zeggen dat de series niet meer vermakelijk zijn na het eerste seizoen. Het eerste seizoen is veel beter dan het vervolg, waardoor dit vervolg een beetje als overbodig wordt gezien.

  10. Misfits

  Iedereen heeft wel eens bedacht hoe het zou zou om superkrachten te hebben? De groep jongeren in de serie Misfits maken van die droom werkelijkheid. Dat doen ze alleen niet bewust. Misfits is een serie over een groep jongeren die een taakstraf moet uitvoeren, omdat ze de wet hebben overtreden. Hier belanden ze in een rare elektrische storm, waardoor ze ineens superkrachten hebben.

  Dat klinkt zeker als een tof verhaal en de cast met onder andere Antonia Thomas, Iwan Rheon en Lauren Socha speelde ook uitstekend. Helaas werd de originele cast steeds verder uitgedund in latere seizoenen. Hierdoor hadden de makers van Misfits het eigenlijk beter bij één seizoen kunnen houden. Op dit moment zijn er maar liefst vijf seizoenen.

  9. Once Upon a Time

  De meeste mensen hebben vroeger toen ze klein waren wel eens een sprookje gezien. Het is dan ook niet gek dat de Disney films bij zowel kinderen als volwassenen populair zijn. Once Upon a Time is een serie die gedeeltelijk gebaseerd is op de karakters van het Disney Universum. Dat klinkt heel leuk, maar het blijkt dat dit toch maar echt voor één seizoen leuk is. Inmiddels zijn er zeven seizoenen waarvan de laatste zes een stuk minder goed zijn dan het eerste seizoen.

  In het eerste seizoen gaat de bruiloft tussen Sneeuwwitje en de Prins niet door, omdat de kwaadaardige Koningin hiertussen komt. Ze zegt dat ze een vloek uitroept over iedereen die haar niet trouw blijft. Iedereen die dit niet doet verliest zijn bewustzijn en weet niet meer dat ze eigenlijk personages uit sprookjes zijn. De dochter van Sneeuwwitje, Emma Swan, moet op haar 28e verjaardag proberen om de vloek te gaan verbreken.

  8. Pretty Little Liars

  Pretty Little Liars is een dramaserie over een vriendengroep uit Amerika. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sara Shepard. Het eerste seizoen van Pretty Little Liars is erg vermakelijk. De vriendengroep heeft een duidelijke leider in Alison DiLaurentis (gespeeld door Sasha Pieterse), maar ze verdwijnt, waardoor de groep uit elkaar valt. Alison is manipulatief, want ze gebruikt te diepste geheimen van mensen om ze te controleren.

  Een jaar nadat de groep uit elkaar valt, krijgen ze allemaal berichten van een mysterieus persoon die zijn of haar berichten eindigt met “A”. Eerst denken ze dat het Alison is, maar ze komen er al snel achter dat dit niet kan. Het eerste seizoen van Pretty Little Liars is erg leuk, maar daarna wordt het langdradig. Inmiddels zijn er zeven seizoen en is er geen volgend seizoen meer in de maak.

  7. Glow

  Van het duistere verhaal van Pretty Little Liars gaan we door naar de grappige komedie Glow. Het eerste seizoen van Glow is hilarisch en je zult regelmatig met tranen in je ogen van het lachen op de bank zitten. Maar daarna? Gelukkig heeft Glow maar twee seizoenen en niet zeven seizoenen net als Pretty Little Liars, want na het eerste seizoen was het al niet meer leuk.

  Het eerste seizoen van Glow gaat over Ruth Wilder (gespeeld door Alison Brie). Ze is een actrice die het niet makkelijk heeft en de doet auditie voor Gorgeous Ladies of Wrestling (GLOW). Wilder is het niet eens met de regisseur van de worstelshow, waardoor er veel grappige confrontaties ontstaan.

  6. Homeland

  Het eerste seizoen van Homeland is spannend, zit vol drama en zorgt ervoor dat je constant op het puntje van je stoel zult zitten. Toch had deze serie ook in één seizoen kunnen worden afgemaakt. Een falende bom zorgde ervoor dat de serie nog lang niet afgelopen was en daarom zijn er inmiddels zeven seizoenen van deze serie zijn.

  In het eerste seizoen wordt Nicholas Brody na een enorm lange tijd teruggevonden in Irak. Hij wordt in de VS ontvangen als een oorlogsheld, maar Carrie Mathison beweert dat hij dat helemaal niet is. Hij zou zijn gebrainwasht door Abu Nazir, de leider van de terroristen in het land. Maar daar kan ze eigenlijk niets toe bewijzen. Wat volgt is een spannende serie vol met ontmoetingen tussen personen die tegenover elkaar lijken te staan. De volgende seizoenen zijn ook zeker spannend, maar het eerste seizoen had al net zo goed het einde van de serie kunnen betekenen.

  5. The Flash

  Van de strijd tegen terrorisme gaan we door naar een superheld. The Flash is de snelste persoon op aarde. Dit zou je uiteraard kunnen gebruiken om alles te krijgen wat je hartje maar begeert, maar Barry Allen, beter bekend als de Flash, gebruikt het om de misdaad te bestrijden. Sommige schurken hebben zelf ook superkrachten, waardoor de gevechten enorm spectaculair worden.

  Deze serie blijft gedurende de seizoenen een beetje hetzelfde, waardoor The Flash eigenlijk na een seizoen al klaar had kunnen zijn. Dat wil niet zeggen dat de nieuwere seizoenen heel slecht zijn. Want wie wil er nu eigenlijk geen superheld zijn?

  4. Riverdale

  Net buiten de top drie valt de serie Riverdale. Er zijn op dit moment drie seizoenen beschikbaar op Netflix, waarvan het eerste seizoen veruit het beste is. Het verhaal gaat over Archie Andrews leven in het kleine stadje Riverdale. Het lijkt allemaal heel vredig te zijn, maar Archie gaat op zoek naar de duistere kant van het stadje.

  Een van de grote problemen met de latere seizoenen van Riverdale is dat er veel meer afleveringen zijn, waardoor het allemaal heel langdradig overkomt. Het eerste seizoen had dertien afleveringen, maar het tweede seizoen deed daar nog eens negen afleveringen bovenop. Dit had zeker niet gehoeven en mede hierom is deze Netflix serie eigenlijk te lang en had het beter bij één seizoen kunnen blijven.

  3. The 100

  Dan zijn we nu aangekomen bij de top 3 in deze lijst met te lange Netflix series die beter na een seizoen hadden kunnen stoppen. The 100 is een post-apocalyptische serie met maar liefst vijf seizoenen en het zesde seizoen wordt op dit moment geproduceerd. Nadat de wereld is vernietigd, leeft de overgebleven mensheid in de ruimte. Om te kijken of de grond weer leefbaar is worden er honderd jonge criminelen naar de grond gestuurd.

  Het gaat in The 100 dus in feite om overleven, want de jongeren komen erachter dat ze helemaal niet de enige mensen op de aarde zijn. Er zijn overlevers en dat betekent dat de rest van de mensheid ook kan overleven. Door de seizoenen heen wordt de focus steeds minder gelegd op het overleven en worden er allerlei andere dingen bij gehaald. Dit maakt de serie een stuk minder interessant.

  Wil je toch wat van The 100 zien of weet je het nog niet zeker? Lees dan ons artikel met vijf redenen om The 100 te kijken.

  2. Prison Break

  De runner-up in deze lijst met 10 te lange Netflix series is Prison Break. Het eerste seizoen van Prison Break is geweldig. Liefde tussen twee broers, spanning, tegenslagen, corrupte bewakers en nog veel meer. De broer van Michael Scofield, genaamd Lincoln Burrows, zit vast voor een moord die hij niet gepleegd heeft. Michael heeft de gevangenis waarin hij zit ontworpen en heel een heel plan gemaakt om hem te bevrijden en een nieuw leven te beginnen. Dit gaat iedere keer net fout en in het eerste seizoen kun je dit nog wel hebben.

  In de latere seizoenen wordt dit verschrikkelijk vervelend. Iedere keer wanneer er iets goed gaat, gaat er meteen weer iets fout. Het is iedere keer wachten op de fout van een van de hoofdrolspelers. Na het eerste seizoen dwaalt de serie af en inmiddels zijn er zelfs vijf seizoenen. Seizoen één is zeker een aanrader, maar daarna is het bergafwaarts. Zelfs het zesde seizoen van Prison Break is inmiddels beschikaar op Netflix.

  1. 13 Reasons Why

  De nummer een in deze lijst met veel te lange Netflix series die beter na maar één seizoen zouden kunnen hebben staat 13 Reasons Why. Deze dramaserie over Hannah Baker heeft een prachtig eerste seizoen. Na de dood van Hannah Baker wordt er een doos met cassettebandjes gevonden. Dertien om precies te zijn; hierin staan alle redenen waarom Hannah een einde maakte aan haar eigen leven. Uiteindelijk wordt duidelijk waarom Hannah deed wat ze heeft gedaan en was het niet nodig om nog een nieuw seizoen te maken.

  Het lijkt erop alsof de makers nog een beetje van het succes van het eerste seizoen wilden profiteren. Het eerste seizoen was namelijk een enorm succes, maar het tweede seizoen werd door bijna alle critici en het grote publiek negatief beoordeeld. Heel jammer, want eerste seizoen had een geweldig einde.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.