10 Toffe Overwatch characters die het vuur aan je schenen leggen

Article
vrijdag, 15 april 2016 om 17:09
xgn google image
Als Blizzard ergens wel goed in is, dan is het wel het creëren van levendige werelden waarbij elk personage boeiend genoeg is. Volgende maand komt de ontwikkelaar met een nieuwe game, dat een divers palet aan interessante strijders op gaan leveren. Dit zijn 10 toffe Overwatch characters die je het meest zullen aanspreken.
Het is een term die we de laatste tijd vaker gehoord hebben, maar Overwatch is de tweede hero-shooter die volgende maand uitkomt. Hierbij zal je met (anti)helden in teams de strijd aan moeten gaan in een first person shooter-ervaring. Ieder speelbaar karakter heeft zijn eigen diepgaande achtergrond en unieke vaardigheden, waarbij de een iets meer populariteit zal krijgen dan de ander. Deze 10 toffe Overwatch characters zullen naar ons idee de hoogste ogen gaan gooien.

10. Pharah

Pharah is een van de tofste Overwatch characters die je zal tegenkomen. Niet alleen heeft deze stoere chick een harnas waar je U tegen zegt, maar ze kan ook nog vliegen! Je zal haar niet moeten onderschatten want haar wapen is uiterst dodelijk. Met een spervuur van raketten zal ze de dood uit de lucht laten komen!
Pharah's echte naam is Fareeha Amari, een 32-jarige vrouw die niets liever doet dan de vrede bewaren, door middel van geweld. Ze behoort tot een speciale eenheid die een bepaalde AI moet zien te verdedigen. Ze zal er dan ook alles aan doen om het gevecht te winnen en het goede te laten zegevieren.
89564

9. Winston

De primaat Winston zal in Overwatch, naast een aantal andere Overwatch characters, de rol van tank op zich nemen. Met zijn mogelijkheid om een beschermende koepel op te werpen en zijn oerinstincten vrij te laten is het een held die je niet snel neer zult krijgen. Winston maakt gebruik van een tesla kanon, dat alles in Winston's buurt zal desintegreren.
Winston is een genetisch gemanipuleerde aap, die een ongelofelijke intelligentie heeft meegekregen. Hij was een van de eerste levende wezens die opnieuw de ruimte in ging, om te kijken of er leven mogelijk was. De grote gorilla ging samen op ruimtereis met Dr. Harold Winston, die Winston alles leerde over de wetenschap. Toen Dr. Harold vermoord werd, besloot Winston een eigen raket te bouwen en terug naar de aarde te vliegen, om de Overwatch groep tot zijn nieuwe familie te benoemen.
89565

8. Mercy

Pharah is niet de enige dame met vleugels, want Mercy kan er ook wat van. Mercy is de beschermengel van velen en neemt daarmee een positie als support in. Met haar helende krachten zal ze teamgenoten genezen of juist sterker maken, om de strijd te verlengen. Mocht de engel niet op tijd zijn tijdens de cruciale momenten, dan kan ze altijd nog haar speciale vaardigheid gebruiken waarmee ze dode bondgenoten weer tot leven wekt.
Mercy is de belichaming van vrede. Naast een uitstekende genezer en wetenschapper is zij ook nog het hoofd van het medicinale ontwikkelingsteam. Deze Overwacht character heeft als ultieme doel het veilig maken van de gehele wereld, waarbij Overwatch haar de beste kansen bied.
89566

7. Widowmaker

De Widowmaker houdt vast aan haar motto: "Een schot, een kill". Ze is de perfecte sluipmoordenaar onder de Overwatch characters die het liefst haar vijanden ombrengt met lange afstandswapens, waarbij haar sniper in een machine geweer kan veranderen. Geruisloos zal ze zich voortbewegen over het slagveld, gebruikmakend van haar enterhaak en giftige mijnen. Met haar speciale kracht kan ze door muren en andere objecten heen kijken, maar deelt deze vaardigheid ook met haar teamgenoten om zo makkelijk de prooi te lokaliseren.
De echte naam van Widowmaker is Amélie LaCroix, een Franse vrouw die getrouwd was met een Overwatch agent. Om deze Overwatch agent onder druk te zetten, werd Amélie ontvoerd en gehersenspoeld. Het Overwatch genootschap wist haar te redden en wist haar weer normaal te krijgen, althans, dat werd er gedacht. Twee weken na de redding vermoordde Amélie haar man, waardoor ze de bijnaam Widowmaker kreeg en uiteindelijk in een steenkoude moordenaar veranderde.
89567

6. D.Va

D.Va is in principe een samenwerking tussen een meisje en haar gevechtsrobot. Haar hele vaardighedenset is dan ook erop uiterust om het duo zo goed mogelijk samen te laten werken en dubbel zo veel destructie te veroorzaken. Met speciale laser schietende wapens zal D.Va zich door de strijd begeven, om hulp te bieden waar nodig is. Als ultieme vaardigheid kan de Battlemech zichzelf opblazen om totale chaos te creëren, waarna er een nieuwe ingeroepen kan worden.
De echte naam van D.Va is eigenlijk Hana Song, een professionele gamer die haar spelbekwaamheid gebruikt om vijanden te verslaan. Het gebied waar zij woont, Zuid-Korea, werd geteisterd door een enorm monster dat eens in de zoveel jaar verscheen met als gevolg dat de overheid mensen zocht die de battlemech MEKA konden besturen. Hana Song werd hiervoor gekozen vanwege haar snelle reflexen en aanpassingsmogelijkheden, waarmee ze zeker het monster konden tegenhouden. D.Va ziet deze missie als een spel, en zal haar land altijd beschermen.
89568

5. Genji

Als je niets liever doet dan hakken met katana's en het gooien van werpsterren, dan wordt Genji een van jouw favoriete Overwatch characters. Deze snelle en vooral dodelijke krijger zal je vijanden aan de muur nagelen met een handjevol aan Shuriken. Bovendien heeft Genji de finesse om kogels af te weren en terug te ketsen met zijn zwaard, om vervolgens met een bliksemsnelle aanval terug te slaan. Met zijn kenmerkende vaardigheid "Dragonblade" zal Genji zijn katana sterker maken, waarmee geen enkele tegenstander gespaard zal blijven.
Nadat Genji de opvolging van zijn vader in de ninja clan afgeslagen had, wist hij ternauwernood te ontsnappen aan de woede van zijn broer. Gered door de Overwatch, bood het genootschap Genji een kans. Zo zal Genji zich aan moeten sluiten bij de Overwatch en in ruil hiervoor zal hij blijven leven, maar dan als half mens en half robot. Genji nam dit aanbod aan om te vechten om zijn eer, ook al was het voor hem erg moeilijk om te accepteren dat hij een cyborg is geworden.
89569

4. Reinhardt

Je wilt geen ruzie met Reinhardt, een mechanische kolos met een wapen die het meest aan de Gravity Hammer van Halo doet denken. Deze hamer is alleen nog net even iets wreder want het wapen bevat een straalaandrijvin. Reinhardt zal tussen de Overwatch characters de rol van tank op zich nemen, waarbij hij een beschermend krachtveld op kan gooien. Daarnaast heeft hij raketten op zijn rug waar hij zichzelf mee vooruit kan stuwen en om vervolgens zijn vijanden tegen muren te verpletteren.
Reinhardt is een soldaat die al heel lang deel uit maakt van de Overwatch. Zijn oorspronkelijke taak was om de robotinvasie van dertig jaar geleden te stoppen, maar wist het zo ver te schoppen dat hij een belangrijk schakel werd van het heldenteam. Ook al is Overwatch opgeheven, Reinhardt blijft vechten voor de gerechtigheid om de onschuldigen te verdedigen. Hij zal je hart veroveren en vormt daarmee een van de tofste Overwatch characters.
89570

3. McCree

McCree is dé specialist als het gaat om een klassieke Western shootout. Je zal alleen geen langlopende scène op kunnen bouwen, want hij schiet sneller met zijn trouwe revolver dan dat jij kan volgen. Daarnaast heeft McCree de mogelijkheid om zich snel genoeg uit de voeten te maken en flashbangs te gooien. Ook kan hij zijn dodelijkste vaardigheid in de strijd gooien á la Clint Eastwood stijl, waarbij zelfs het iconische Wilde Westen geluidje zijn opwachting maakt.
De gezochte crimineel McCree maakt zijn eigen regels. Hij heeft al een naam voor zichzelf gemaakt toen hij nog lid was van een beruchte bende, maar illegale praktijken leverden hem uiteindelijk toch het eind van zijn geluk op. Hij kon namelijk kiezen om de rest van zijn leven weg te rotten in een cel of zich bij de Overwatch aan te sluiten, waarna hij toch voor het laatste koos. Na het uiteenvallen van de Overwatch was McCree verdwenen, om een aantal jaar later als huurmoordenaar aan de slag te gaan.
89572

2. Tracer

Tracer is waarschijnlijk de meest iconische van de Overwatch characters en dat is geheel terecht als je haar vaardigheden ziet. Ze maakt namelijk gebruik van twee pistolen die op energie werken en kan tijd en ruimte manipuleren. Zo kan ze een aantal seconden terug in de tijd om haar fouten ongedaan te maken of om de vijand te slim af te zijn. Haar arsenaal bestaat daarnaast ook nog eens uit een grote energiebom, die op alles blijft plakken.
De tijdreizende avonturier Tracer is een voormalige Overwatch agent die alleen het goede nastreeft. De gedreven strijder werd gekozen om een nieuw soort straaljager uit te testen, maar dit ging helemaal fout. Nadat ze voor dood opgegeven was, keerde ze maanden later weer terug als een levende geest die vast zat in de loop van de tijd. De wetenschapper Winston (de vriend van de primaat) kwam met een oplossing waardoor Tracer de tijd kon manipuleren.
89573

1. Reaper

Met de maniak Reaper valt niet te spotten, want hij is het brein achter talloze terroristenaanvallen. Dat is ook niet zo vreemd als je zijn kijkt naar wat hij allemaal kan. Zijn wapens naar keuze zijn twee shotguns die hij, in alle behendigheid, leeg schiet in alle richtingen. Daarnaast kan hij ook in een duistere wolk veranderen om vervolgens ergens anders weer tevoorschijn te komen.
Reaper is waarschijnlijk het tofste van alle Overwatch characters. Er is geen motief of identiteit van de mysterieuze geest bekend, maar waar hij gaat laat wel altijd een spoor van dood en verderf achter. De koelbloedige huurmoordenaar kent geen moraal, waarbij hij alles van het leven probeert te beroven, inclusief de voormalige Overwatch agenten. Klinkt behoorlijk badass als je het ons vraagt!
Wil je na al deze informatie aan de slag met de 10 toffe Overwatch personages? Dat kan via de Overwatch closed beta. Mocht je hier geen toegang toe hebben, dan zal je nog even moeten wachten aangezien de game op 24 mei uitkomt voor de Xbox One, PS4 en PC!