De Overwatch heroes zijn in vier categorieën in te delen. Je hebt offense, defense, tank en support heroes. Niet alle heroes zijn overal even goed in en in combinatie met de unieke vaardigheden en wapens die iedere hero bezit voelt iedere hero uniek aan. Je kunt in onze hands-on lezen wat de rol is van de vier categorieën. Een overzicht van alle heroes en wat heb uniek maakt vind je hieronder.

Offense heroes

De eerste categorie die ook het meest tot de verbeelding spreekt is offense. Het aanrichten van schade en behendigheid zijn de voornaamste aspecten van deze heroes. In combinatie met een support zijn zij het meest effectief. Tot deze groep horen Reaper, McCree, Pharah, Tracer en Soldier: 76.

Reaper doet zijn naam wat betreft zijn voorkomen eer aan. Hij ziet er echt uit als een Magere Hein. Met een dubbele shotgun, een teleport functie en een alles vernietigende ultimate is Reaper een karakter dat het liefst bij je in de buurt wil komen. Door zijn uiterlijk en vaardigheden is Reaper een van de favorieten van veel spelers in de beta.

McCree is een cowboy, gewapend met een revolver die hij zowel gericht als snel kan leegschieten. Ook kan hij vijanden verblinden met een flash grenade en een rol maken om zich te herpositioneren en te herladen. Wanneer zijn ultimate actief is kan hij iemand met een enkel schot om het leven brengen. McCree is vooral geschikt om zwakke heroes snel uit te schakelen.

Pharah heeft een jetpack waarmee ze kan zweven, om vervolgens vanaf de lucht vijanden te bestoken met raketten. Ze heeft ook de mogelijkheid om met een concussive blast schilden snel kapot te maken. Met haar ultimate maakt ze heel snel korte metten van alles wat in haar buurt staat door heel snel honderden raketten af te schieten. Pharah is net als Reaper een van de populairdere heroes.

Tracer is een snelle en mobiele aanvaller. Ze kan snel een korte afstand teleporteren en zich zo snel over het slagveld bewegen. Ook kan ze terug gaan in de tijd om haar levens en munitie weer aan te vullen. Haar ultimate is een bom die blijft kleven op ieder oppervlak. Als je letterlijk een hit and run tactiek wil toepassen in Overwatch, dan is Tracer de hero voor jou.

Soldier: 76 spreekt het meest tot de verbeelding van wat je gewend bent van karakters uit andere shooters. Deze hero heeft een plasmageweer die raketten kan schieten. Ook kan hij een genezend veld neerleggen voor zijn teammaten en zijn ultimate zorgt ervoor dat je geweer automatisch op vijanden richt.