10 toffe Football Manager 2018 clubs die jij naar succes moet leiden!

Article
zondag, 05 november 2017 om 14:00
xgn google image
De release van Football Manager 2018 laat niet lang meer op zich wachten. Voor ons een reden om je optimaal voor te bereiden, voordat je een pak aantrekt en plaats gaat nemen in de dug out. Wat is een carrière zonder goede club? Daarom lichten wij tien interessante Football Manager 2018 clubs uit die jij naar succes moet leiden!
Zoals je waarschijnlijk al weet is de manier van een club besturen in Football Manager 2018 totaal anders dan in FIFA 18. Het gaat immers veel dieper en je moet met veel meer aspecten rekening houden. Denk daarbij aan de jeugdopleiding, de kleinste details van de financiën, het imago van de club, het bestuur, het moreel van je spelers en ga zo maar door.
Daarnaast zijn er ook veel meer competities in Football Manager. Zo is al sinds jaar en dag de Jupiler League aanwezig en ook dat zorgt weer voor een diepere laag. In FIFA 18 kun je Excelsior zonder al te veel druk laten rondbanjeren in de Eredivisie, je kunt immers toch niet degraderen. In Football Manager ligt dat anders, want als je je zaken met Excelsior niet voor elkaar hebt, ben je de sjaak en speel je in de Jupiler League.

AC Milan

De succesjaren van Gullit, Van Basten en Rijkaard liggen al ver achter ons, maar wat snakken de Milanezen toch terug naar die tijd. Na het laatste kampioenschap in 2011 nam Juventus de macht over in Italië en zakte AC Milan af naar de middenmoot. Een flink aantal zakken geld van de nieuwe Chinese eigenaar moeten de successen weer terug brengen naar de modestad.
Aan jou als manager de taak om die honderden miljoen goed te besteden. Met goede spelers als Hakan Calhanoglu, Leonardo Bonucci en Ricardo Rodriguez is er in ieder geval een goede basis. Nu nog de talentvolle jeugd goed inpassen en je bent klaar om Milan weer terug naar de Europese top te brengen.
120608

AFC Wimbledon

We gunden AFC Wimbledon ook al een plekje in de soortgelijke special voor FIFA 18, maar in Football Manager 2018 is de uitdaging om de Londense club terug naar de Premier League te brengen nog lastiger. De club heeft vrijwel geen geld, is de gedoodverfde degradatiekandidaat in de League 1 en de kritische supporters hebben een flinke vinger in de pap.
Het verhaal van AFC Wimbledon is een aparte. Halverwege de jaren 90 was de club een vaste klant in de Premier League, maar het degradeerde in 2000.De clubeigenaar leek het toen een goed idee om de hele boedel te verhuizen naar Milton Keynes, dat honderd kilometer verderop ligt, om vervolgens alles van Wimbledon te veranderen in Milton Keynes Dons.
Boze fans besloten dus een nieuwe club op te richten en die kennen we vandaag de dag als AFC Wimbledon. De sympathieke club heeft in een recordtempo de weg omhoog gevonden in de Engelse voetbalpiramide en hebben zich nu dus genesteld in de League 1.
Desalniettemin heb je de beschikking over een in verhouding talentvolle selectie met onder meer Paul Kalambayi, William Nightingale en David Fitzpatrick. Weliswaar zullen ze nooit de Engelse top bereiken, maar ze kunnen, samen met aantal gerichte huuraankopen, een goede basis vormen voor succes.
120609

San Marino Calcio

San Marino is met recht één van de minste én kleinste voetballanden van Europa te noemen. Het nationale elftal stelt niks voor, Nederland behaalde immers haar grootste zege ooit op San Marino, en de nationale competitie is ook van een erbarmelijk niveau.
San Marino Calcio is door de San Marinese voetbalbond opgericht. Dit is de enige club van heel het land die in de Italiaanse competities mee mag doen en voor veel Football Manager spelers is dat een reden om met de ploeg aan de slag te gaan.
Voor LLM (Lower League Managament) is San Marino dan ook de ideale club om mee aan de slag te gaan. De club speelt in de Serie D, het vierde niveau van Italië, en beschikt over vrijwel niks. Kan jij met San Marino heersen op Italiaanse bodem?
120610

Portsmouth

Aan het einde van het vorige decennium was Portsmouth een club om rekening mee te houden in de Engelse Premier League. De club beschikte over goede spelers als Peter Crouch, Milan Baros, Sol Campbell en Nwankwo Kanu en won de FA Cup in 2008, waarna ze mee mochten doen aan de UEFA Cup.
Vanaf toen ging het bergafwaarts met Pompey, zowel sportief als financieel. Ze degradeerde in 2010, 2012 en 2013 en bivakkeerden jarenlang in de laagste profdivisie. Pas vorig jaar promoveerde Portsmouth weer eens, waardoor ze nu in de derde divisie opereren. Kan jij een oude Premier League club met bijna geen geld weer er bovenop helpen?
120611 6

FC Twente

De toekomst van FC Twente leek zo rooskleurig toen ze in 2010 de Eredivisie wonnen, maar het jaar erop verloren ze op de laatste speeldag de titel aan Ajax. Dat dat het begin van het einde werd, had niemand toen nog door, maar vandaag de dag is FC Twente geen schim meer van de club die het in 2010 was.
Sterspelers als Bryan Ruiz, Kenneth Perez en wijlen Cheick Tioté verlieten Enschede en de club wilde ze vervangen door spelers, zoals Dusan Tadic, te kopen met hulp van derde partijen. Dat werd de club fataal, want ze verdienden niks aan transfers en kregen boetes van miljoenen euro’s wegens sjoemelen met de boekhouding.
Anno 2017 is FC Twente een arme club die net boven de degradatiestreep bungelt. De selectie is met jongelingen als Hidde ter Avest en Dylan George talentvol, maar zeker niet op pijl. Weet jij de druk van het degradatiespook te weerstaan en kun je op termijn de successen van 2010 weer doen herleven?
120612 6

Leicester City

Leicester City zorgde in mei 2016 voor één van de grootste stunts ooit in de voetbalhistorie. In pas het tweede seizoen na de meest recente promotie werd de club kampioen van Engeland. Eerder onbekende voetballers als Riyad Mahrez en Jamie Vardy werden opeens wereldspelers en Leicester mocht opeens meedoen aan de Champions League.
Maar elk succesverhaal kent een keerzijde. Het seizoen na het kampioenschap verliep dramatisch. Sterspeler N’Golo Kanté vertrok naar Chelsea, nederlagen volgden elkaar op en succescoach Claudio Ranieri werd ontslagen. De club werd slechts twaalfde.
Dat er potentieel aanwezig is blijkt uit de prestaties van 2016. Aan jou de taak om die volledig de benutten en om van Leicester City een stabiele topclub te maken. Succes.
120613 3

Nederland

Toegegeven, het Nederlands Elftal is geen club, maar desalniettemin een zeer interessante passage in je carrière als manager. Onze nationale trots is namelijk afgezakt naar een historisch laag niveau nadat het zowel het EK van 2016 als het komende WK aan zich voorbij laat schieten. Komen we er ooit nog bovenop?
Jij kunt het Nederlands Elftal dus gaan redden! En je stapt op precies het goede moment in, want de startdatum van Football Manager 2018 is ergens in juli 2017. Je hebt dus nog een paar wedstrijden de tijd om deelname aan het WK in Rusland veilig te stellen. Misschien dat je dan een goede basis voor de toekomst neerzet.
120614 3

Real Murcia

De laatste jaren van Real Murcia kenmerken zich door financiële malheur. De club had op een gegeven moment een belastingschuld van dertien miljoen euro en ging mede daardoor ook meerdere malen failliet. In 2014 kreeg Murcia bijna de genadeklap door te degraderen naar het derde niveau van Spanje.
Nu speelt Real Murcia dus niet meer tegen het grote Atletico Madrid, maar tegen Atletico Madrid B. Een flinke domper dus. Met beperkte financiële middelen en een behoorlijk gefrustreerde achterban moet de club weer uit het dal kruipen.
120615

Palermo

Waar bij Real Murcia vooral de achterban gefrustreerd, is bij het Italiaanse Palermo de voorzitter een behoorlijke driftkikker. De beste man ontslaat trainers alsof het warme broodjes zijn (bedankt voor de uitdrukking, Evert ten Napel) en dat doet de club zeker niet goed. In het seizoen 2013/14 joeg de club er zelfs zeven trainers doorheen, waaronder tweemaal dezelfde.
Je moet dus tegen behoorlijk wat druk kunnen als je aan de slag wil gaan bij Palermo. Het kan namelijk zomaar dat na vier wedstrijden het over en uit is voor je. Als het goed gaat, heb je wel een geweldige tijd. Palermo is namelijk een club die in de Serie A hoort, maar sinds dit seizoen deelneemt aan de Serie B.
120616

Paris Saint-Germain

Van alle clubs in dit lijstje is Paris Saint-Germain ongetwijfeld de meest makkelijke. De Parijzenaren komen namelijk om in het geld en hebben afgelopen zomer de immens populaire Neymar en Kylian Mbappé aangetrokken. Toch ging de titel vorig jaar aan die andere rijke club van Frankrijk: AS Monaco.
Zodoende komt PSG een beetje over als de jongen op school met een grote mond, die niks presteert. Oké, ze zijn de afgelopen jaren vaak kampioen van Frankrijk geworden, maar Europees speelde de club niet veel klaar. Verandert dit met jou aan het roer?

Met welke Football Manager 2018 clubs ga jij spelen?

De game is dus bijna uit en spelers staan op het punt om zichzelf weer voor een paar weken op te sluiten. Welke Football Manager 2018 clubs genieten jouw voorkeur eigenlijk? Laat het ons weten in de comments!
Football Manager 2018 komt 10 november uit voor PC. De game is al vooruit te bestellen.