10 SNES Mini games die we missen!

Article
vrijdag, 21 juli 2017 om 11:36
xgn google image
De eerste foto's van de Mini Snes zijn te bewonderen. De gadget komt later dit jaar op 29 september en belooft de kaskraker te worden voor dit kerstseizoen. Op de SNES Mini zitten er 21 klassieke games geïnstalleerd, maar Nintendo heeft helaas een aantal SNES Mini games klassiekers niet toegevoegd.
De grootste missers volgens ons kun je verder in deze special lezen. Ben je het hiermee eens of oneens laat je stem dan horen in de reacties hieronder! Als je dit verder geen groot probleem vindt kun je al bij een aantal webwinkels een pre-order plaatsen voor de SNES Mini.

Aladdin

Disney’s Aladdin is een platformgame die op 27 januari 1994 is verschenen in Nederland. Het is ontwikkeld Door Capcom en is gebaseerd op de gelijknamige Disney film die in 1992 uitkwam. De game volgt de wilde avonturen van Aladdin en zijn aap Abu.
In de game volg je zeven verschillende stages met eigen levels, iedere stage is gebaseerd op een scène in de film. Zo moet je tijdens je avonturen met Aladdin op vijanden springen om ze te verslaan en je moet appels gooien om obstakels uit de weg te gaan. Ook kom je in de stages speciale edelstenen tegen die je extra levens geven en jouw eindscore verhoogd.
Bij genoeg edelstenen krijg je aan het einde van een level toegang tot de bonus stage waarbij je de Geest krijgt te zien die je extra levens of meer hartjes geeft. Zo kun je als je genoeg hartjes en levens hebt Prinses Jasmine met het magische tapijt bevrijden uit de klauwen van Jafar.
114143

Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest + Donkey Kong Country 3: Dixie Kong Double Trouble!

Nintendo heeft er helaas voor gekozen om alleen Donkey Kong Country 1 uit te brengen voor de SNES Mini. Deel 2 en 3 zitten er jammer genoeg niet bij. Deze games kwamen respectievelijk in 1995 op 14 december en een later in 1996 op 13 december uit in Nederland.
Het verhaal van DKC2 gaat verder waar het verhaal aan het einde ophield. Zo is de krokodillen antagonist King K. Rool teruggekeerd en is de krokodil op wraak uit op Donkey Kong. Donkey Kong wordt door hem ontvoerd en meegenomen naar ‘Crocodile Isle’. Nu dat Donkey Kong weg is proberen Diddy Kong en Dixie Kong hem te redden op het eiland.
Verder heeft DKC2 een moeilijker levelontwerp gekregen dan het eerste deel omdat veel gamers geklaagd hebben omdat die platform game te makkelijk is. Naast moeilijkere levels zijn de 52 levels ook diverser en hebben ze een originele muziekscore gekregen van David Wise.
DKC3 gaat direct verder waar deel 2 stopte. Zo is nu naast Donkey Kong ook Diddy Kong ontvoerd door King K. Rool. Deel drie is het laatste deel van de trilogie en aan het einde van game worden alle apen eindelijk herenigd door het harde werk van Dixie Kong en haar neefje Kiddy Kong.
114144

Chrono Trigger

Ondanks dat Chrono Trigger nooit officieel in Nederland is uitgebracht voor de SNES heeft de game wel een hechte fanbase opgebouwd. Chrono Trigger wordt geprezen om haar revolutionair verhaal met meerdere eindes. Iedere ingame einde is afhankelijk van alle keuzes die je in het verhaal hebt gemaakt. Dit kan vandaag de dag standaard zijn voor veel gamers, maar in 1995 toen de game uitkwam in de VS en Japan was dit nieuw en baanbrekend.
Chrono Trigger is i qua een standaard JRPG. De speler beheert de protagonist Crono en zijn vrienden Marle en Lucca in een tweedimensionale wereld. Crono is de stille protagonist die bekend staat om zijn daadkrachtigheid en dat een katana in gevechten gebruikt.
Met Crono start je in 1000 AD en reis je stapsgewijs door de tijd. Zo hebben al jouw gesprekken en keuzes invloed op het verloop van de game. Bepaalde karakters worden extreem gierig of heel gul en dit ligt eraan of je ze geholpen hebt in het verleden.
Verder kom je in de game in verschillende tijdperken terecht van 1000 AD, 600 AD tot 12.000 BC. In ieder tijdperk kun je het prachtige werk terugzien van Hironobu Sakaguchi van Final Fantasy, Yuji Horii van Dragon Quest en Akira Toriyama van Dragon Ball.
114145

Final Fantasy IV & V

Op de SNES Mini kun je alleen Final Fantasy III spelen. Deze game staat bekend in het Westen als Final Fantasy VI en net als de game Chrono Trigger is dit spel nooit in Nederland verschenen.
De daarop volgende delen Final Fantasy IV en V zijn ook nooit in Nederland verschenen op de SNES. Maar heruitgaven van de games zijn in Nederland wel verschenen op de PlayStation 1 en op de GameBoy Advance.
De oude Final Fantasy games staan voornamelijk bekend om de tijdloze muziekscore van Nobuo Uematsu. Het openingsthema en het Chocobo thema kan iedere gamer dromen. De nummers zijn zo bekend dat ze tot de dag van vandaag nog steeds gebruikt worden in nieuwe Final Fantasy games zoals XIV en XV.
Het grootste deel van Final Fantasy IV vindt plaats op aarde en een kleiner deel van het verhaal vindt plaats in de onderwereld die door dwergen wordt bewoond. Naast de aarde kun je ook een kunstmatige maan bezoeken waar Lunarians wonen. Dit ras is afkomstig van een wereld die oorspronkelijk was vernietigd.
De setting van Final Fantasy V is net iets anders, in deze spelwereld heeft de grote magiër Enuo iets verkeerds gedaan. Hij heeft namelijk de wereld in twee delen verdeeld. Sinds deze gebeurtenis is er ingame 1000 jaar verstreken voordat jouw karakter kan beginnen. Met hem probeer je beide werelden weer samen te brengen.
114149

Earthworm Jim 1 & 2

In Earthworm Jim speel je de aardworm Jim. Jouw aardworm is namelijk uniek en heeft een speciaal robotpak aan. Met dit pak en jouw wapens vecht je tegen de gevaarlijkste vijanden.
De SNES versie van de game is op 16 december 1994 in Nederland uitgekomen. Het is in opzet een simpele 2D sidescrolling platformer met schietelementen, maar schijn bedriegt! Want Earthworm Jim bevat snelle actie en je moet goed door levels heen manoeuvreren om het einde te halen. Zo word je uitgedaagd om je tijdig jouw pistool of zweep te gebruiken.
Het tweede deel kwam in Nederland op 25 januari 1996 uit voor de SNES. De gameplay in Earthworm Jim 2 is vergelijkbaar met het eerste deel en bevat dezelfde platform- en schietelementen. Net zoals DKC1 en DKC2 is de basis gameplay niet veranderd, maar zijn wel de speelbare levels verder uitgebreid en uitgedacht. En heeft jouw pistool meerdere soorten kogels die ieder een ander ingame effect heeft.
114152

Mortal Kombat 1 & 2

Ondanks dat de SNES versie van Mortal Kombat het minst bloederig is van alle uitgaven blijft de gameplay in deze vechtserie wel tijdloos. In de originele Mortal Kombat kun je uit een cast van zeven karakters kiezen. Daarbij moet je met jouw favoriete karakter de tegenstander helemaal tot moes slaan om te overwinnen.
Je wint pas de match als je als eerste twee van de drie rondes hebt gewonnen. Zo kun je in Mortal Kombat verschillende moves en combinaties gebruiken om de pot te overwinnen. Het gebruiken van combinaties werd als eerste in Mortal Kombat toegepast, wat de game onderscheidt ten opzichte van Street Fighter.
Het verhaal van Mortal Kombat speelt zichzelf af op het fictionele eiland in Earthrealm. Op het eiland Shang Tsung worden op zeven verschillende locaties en bijbehorende stages gevochten. Het verhaal wordt in het tweede deel beter uitgelegd. Zo kom je er eindelijk achter wat het hoofddoel van het toernooi is.
De SNES van Mortal Kombat 1 kwam in Nederland uit op 28 oktober 1993 en het tweede deel kwam in 1994 uit in Nederland.
114153

Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time

Turtles in Time kwam oorspronkelijk uit als arcade game in 1991, maar de game was zo succesvol dat Konami besloten heeft om de game ook uit te brengen op de SNES. De game verscheen bij ons op 19 november 1992.
Op de SNES kon je samen co-op door de game heen spelen. Zo is dit een side scrolling beat ‘em up waar je met jouw favoriete ‘Ninja Turtle’ al jouw vijanden met de grond gelijk moest maken om het einde te halen.
Iedere Ninja Turtle is speelbaar, maar je moet er wel rekening met houden dat Leonardo, Michelangelo, Donatello en Raphael elk hun eigen sterke en zwakke punten hebben. Zo heeft iedere Ninja Turtle een eigen ‘power attack’ om meerdere tegenstanders tegelijkertijd te verslaan.
114154

ActRaiser

De opzet van ActRaiser is compleet anders dan dat van de meeste SNES games die ooit zijn uitgekomen. De SNES is bekend geworden om tijdloze platformers, maar niet om simulatiegames.
Zo moet je in ActRaiser zelf bepaalde stadsdelen gedurende het verhaal ontwerpen en uitbouwen. Naast het plannen van steden heeft ActRaiser ook normale side scrolling platform elementen.
Dit is op een zeer inventieve manier uitgewerkt. Zo bestuur je de protagonist ‘The Master’ in het verhaal. Met de meester beheer en controleer je de wereld met een engel en een standbeeld.
114155

Super Mario Allstars

Deze collectie van Mario klassiekers kwam in Nederland op 16 december 1993 uit. De Allstars bestaat uit remakes van Super Mario Bros. 1,2 en 3 en, ook Super Mario Bros. The Lost Levels. Dit is de officiële Japanse versie van Super Mario Bros. 2 die alleen in Japan was uitgebracht.
De games zijn allemaal geüpdatet om gebruik te maken van de grafische mogelijkheden van de SNES. Op de SNES hebben de games uitgebreidere kleurenpaletten en gekleurde achtergronden die voor diepgang in de Super Mario Bros. games zorgen.
Degenen die nog nooit een originele Mario game gespeeld hebben, moeten één ding weten. In Super Mario Bros. 1, 2 en 3 moet je op een zeer uitdagende wijze Peach redden van Bowser. Zo moet Mario door meerdere levels lopen, springen en rennen om uiteindelijk bij Peach te komen.
114156

Mega Man X2

Deze game is door Capcom ontwikkeld en de game is het directe vervolg op Mega Man X. De game kwam in Nederland uit op 18 oktober 1995. In de wereld van Mega leven mensen en intelligente robots samen. Alleen zijn er een paar robots ‘Maverick’ gegaan wat inhoudt dat ze het dagelijkse leven van mensen in gevaar brengen.
Mega Man X is een platform- en actiegame waarbij je allerlei soorten vijanden moet verslaan om het einde van verschillende levels te halen. Zo kun je verscheidene power ups gebruiken voor je wapen om eindbazen te verslaan.