RuneScape mobiel features - Geen reden voor xp-waste meer

  Begin deze week kwam Jagex met de aankondiging dat RuneScape vanaf eind dit jaar op de mobiel te spelen is. Ook voor mensen die nog nooit van de game hebben gehoord is het een mogelijkheid om aan boord te stappen en de MMORPG op hun telefoon te spelen. De tofste RuneScape mobiel features staan hier op een rijtje.

  RuneScape wiki

  Het mooie van een MMORPG is dat je bijna alles kan doen waar je zin in hebt. Niets moet, alles mag. Wil je een van de vele verhalen uitpluizen en questen? Geen probleem. Keiharde goudstukken verdienen door hout te hakken? Mag ook! Zelfs als je niets anders wil doen dan alleen socializen in het spel ben je aan het goede adres.

  RuneScape kent een paar onderdelen die, net als in veel andere MMORPGs, nogal tijdrovend zijn. Op RuneFest 2016 werd daarom ook RuneScape Idle Adventures gepresenteerd voor spelers die naast hun urenlange sessies wat anders wilden doen. De aandacht verdelen, zodat het niet als een gigantische grind voelt.

  De mobiele versie van RuneScape maakt het mogelijk om alles in het spel vanaf de telefoon te doen. Elk kleine dingetje waar je geen tijd voor had net voordat je naar school of werk moet kan vanaf eind dit jaar gewoon in de bus worden gedaan. Maar naar welke RuneScape mobiel features kijken wij het meeste uit?

  5. Agility

  De skill Agility draait om lenigheid. Hoe lager je level, hoe eerder je puffend en hijgend verder moet wandelen naar je doel. Ontzettend onhandig als er een horde sterke vijanden achter je aan zit, of een enkele persoon in de wildernis. Daarom is het de bedoeling dat je de skill traint, daar tientallen, al dan niet honderden, keren een hindernisbaan te doorlopen.

  Elke hindernisbaan in RuneScape is een paar obstakels lang waar een enkele keer op geklikt moet worden. Achter de pc kan je dus niet even wegkijken of iets anders doen zonder er veel tijd te verliezen. In de bus of trein richting werk heb je toch niets beters te doen dan je op je mobiel focussen!

  De vraag is alleen wel hoe groot de vakjes worden waar spelers op kunnen klikken. Iemand met behoorlijk grote vingers zal lastiger op kleine obstakels op de telefoon kunnen klikken.

  RuneScape wiki

  4. Clan Citadel

  Elke clan in RuneScape heeft een thuisbasis: de Citadel. Hier kunnen spelers samenkomen om te praten of hun Citadel naar een hoger niveau tillen door wekelijks allemaal een taak te vervullen. Houthakken, ijzer mijnen of vis bakken. Alles draagt bij aan het verbeteren van de Clan Citadel.

  RuneScape 3 kende al een companion app waarop spelers hun bankzaken in de gaten konden houden en in hun vrienden- of clanchat kon praten vanaf de telefoon. Die functie is nu dus uitgebreid naar het complete spel. De wekelijkse taken zijn vaak een lage prioriteit, maar op de mobiel zo gedaan. Clan werk mag dus niet ontbreken in de RuneScape mobiel features lijst.

  RuneScape

  3. Dailyscape

  RuneScape legt bijna wekelijks vragen over de toekomst van het spel neer bij de spelers. Een paar maanden geleden gaven spelers aan dat zij zo'n beetje omkwamen in de hoeveelheid dagelijkse activiteiten die het spel kent en dat zij liever wat meer wekelijkse of maandelijkse dingen deden dan elke dag een lijstje afwerken.

  Vrijwel elke maand is er een evenement in RuneScape waarbij spelers bij kunnen dragen door te skillen. Met een dagelijks limiet aan bijdrage ben je per dag een uurtje kwijt aan helpen voor een beloning die bijna zeker nooit meer te verkrijgen is. Tel dat uurtje op bij andere activiteiten als de dagelijkse (dure) drankjes-flessen maken om te verkopen en je hebt weinig tijd over om rustig een skill omhoog te krijgen.

  Een afname in Dailies en de komst van RuneScape mobiel moet het mogelijk maken wat rustiger en wat meer verspreid de activiteiten te doen. Wie naar school of werk moet heeft simpelweg niet de tijd om geconcentreerd een uur naar het scherm te turen, terwijl de bus- en treinreis samen minstens net zolang duren. Perfect om dagelijks een paar kleine dingen af te werken en mag dus niet ontbreken in de beste RuneScape mobiel features.

  RuneScape

  2. Farming runs

  De meeste skills in RuneScape zitten vast aan een andere skill. Wie bijvoorbeeld zijn cooking wil verhogen zal eerst voldoende rauw eten moeten verzamelen. Uiteraard kan dat door te jagen of te vissen. Zo ook de skill herblore, waarbij de speler zelf toverdranken maakt die bepaalde attributen verhogen.

  Om zulke drankjes te maken zijn uiteraard ingrediënten nodig, voornamelijk dure kruiden. Die kan de speler kopen, of zelf groeien in bepaalde plekken in de wereld van RuneScape: Gielinor. Het nadeel is dat de perkjes voor de kruiden best ver uit elkaar liggen, en de zogenaamde farming run dus best een poosje duurt. Daarom laten veel spelers het links liggen en kiezen voor het grote spenderen door ingrediënten te kopen.

  Op de mobiele versie van RuneScape is het een kleine moeite om die farming run te doen als je even niets te doen hebt. Waar het spel op de pc iets veiliger is om eindbazen te verslaan, kies je voor een mobiele versie toch eerder voor wat veiligere activiteiten. Een farming run mag daarom niet ontbreken in de lijst met handigste RuneScape mobiel features.

  RuneScape wiki

  1. Player-owned-ports

  Wie Assassin's Creed Black Flag heeft gespeeld kent ongetwijfeld nog de minigame die beschikbaar was in de cabine van de boot. Het wegsturen van je eigen vloot op zoek naar schatten en toffe content. In RuneScape bestaat iets dergelijks ook al geruime tijd onder de naam Player-owner-ports. Oftewel: je eigen haven.

  Wie bepaalde skills hoog genoeg heeft, krijgt toegang tot verschillende avonturiers die allemaal gebruik willen maken van de schepen van de speler. Een professionele chef die op zoek is naar een bepaald ingredient, een huurmoordenaar die op wraak uit is; je kan het zo gek niet bedenken of je krijgt ermee te maken.

  Behalve leuke verhalen en nieuwe personages is het ook nog eens ontzettend lucratief om te doen. Wie een beetje geluk heeft of de juiste gebouwen kan betalen zal in mum van tijd grof geld verdienen met reizen die kostbare materialen opleveren. Uitermate geschikt om even snel in de lunchpauze te doen, aangezien de reizen om de paar uur verstuurd kunnen worden.

  Aangezien geld verdienen in RuneScape ontzettend belangrijk is, is Player-owned-ports de aanvoerder in deze lijst met de beste RuneScape mobiel features.

  RuneScape

  Verkijgbaar vanaf 4 january 2001

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.