10 games met mooie graphics van de afgelopen 5 jaar

  Ben jij een fanatieke gamer? Wij hebben speciaal voor jou een lijst gemaakt van games met mooie graphics van de afgelopen 5 jaar. We benoemen games zoals Far Cry 4, The Evil Within en nog veel meer.

  Woord vooraf: dit is een persoonlijke lijst van ondergetekende en dus niet een algemeen geldende top 10. De lijst is dan ook niet genummerd. En er zijn games die ook mooi zijn die niet in deze lijst staan.

  BioShock Infinite (2013)

  We beginnen de lijst van games met mooie graphics met BioShock Infinite. De game werd in 2013 uitgebracht door 2K Games voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Het spel vormt geen vervolg op de vorige games in de reeks.

  De speler kruipt in deze first-person shooter in de huid van Booker DeWitt, een privédetective met een duistere geschiedenis. Booker heeft schulden opgebouwd en lijdt aan depressie. Wanneer hij steeds dieper in de schulden raakt, krijgt hij de kans om zijn schulden af te lossen. De missie die Booker moet voltooien is om Elizabeth, een jonge vrouw die opgesloten zit in een toren, te bevrijden.

  Al haar hele leven lang zit Elizabeth opgesloten in de toren. Het enige dat ze kan doen is boeken lezen, waardoor ze tijdens de lange jaren in de toren veel kennis heeft opgedaan. Wanneer Booker erin slaagt om Elizabeth te redden, raken ze betrokken in een strijd tussen verschillende facties.

  De graphics van sommige onderdelen van de game, zoals de personages zelf, zijn niet optimaal. Toch zien de wereld en de omgevingen er daarentegen erg mooi uit. Het mooiste qua graphics van deze game zijn de omgevingen, met daarbij het licht en de schaduwen. Dit is tijdens de gehele game een sterk punt.

  Far Cry 4 (2014)

  Far Cry 4 vindt plaats in Kyrat, een fictief land in de Himalaya's. Tijdens het verhaal volg je Ajay Ghale, een jonge Kyrat-Amerikaan. Hij zit middenin de burgeroorlog tussen Kyrat’s Royal Army, onder leiding van de koning Pagan Min en het Golden Path, een rebellenbeweging.

  Tijdens het spel focus je op gevechten en het verkennen van Kyrat. De speler neemt het op tegen vijandelijke soldaten en gevaren uit de dierenwereld. Wanneer de speler bezig is met verkennen kan hij gebruik maken van een breed arsenaal aan wapens. Tevens verzamelt je bruikbare items. Far Cry 4 bevat veel elementen die worden gebruikt in role-playing spellen, zoals een vertakkend verhaal.

  Bij de release van de game waren spelers zeer positief over het open wereld ontwerp, de visuals, de soundtrack en de karakters. Vooral het realisme van de game is te prijzen. De personages, omgeving en dieren zijn gedetailleerd weergegeven.

  The Last of Us (2014) (Remastered)

  Let op: deze pagina bevat milde spoilers voor The Last of Us.

  The Last of Us is een survival horror game die is ontwikkeld door Naughty Dog en uitgegeven door Sony Computer Entertainment voor de PlayStation 4.

  De speler bestuurt Joel, een smokkelaar die de taak heeft om een tienermeisje te beschermen. Dit meisje is Ellie, een geïnfecteerd meisje dat niet verandert in een zombie, terwijl de rest van de mensen met het virus dat wel doet. Samen met Tess, de partner van Joel, vertrekken de drie naar hun bestemming. Maar als ze daar aankomen, blijkt dat ze al te laat zijn.

  De speler beleeft het verhaal vanuit een third-person perspectief. Spelers gebruiken vuurwapens en geïmproviseerde wapens, en kunnen stealth gebruiken om zich te verdedigen tegen vijandige mensen en doorgedraaide geïnfecteerde wezens.

  In de game komen verschillende sferen voor met goede graphics. In de apocalyptische wereld zit veel detail om het zo realistisch mogelijk te maken. Ook de outfits van personages zien er gedetailleerd uit doordat gewerkt is met ilcht- en schaduweneffecten.

  The Evil Within (2014)

  Houd je van horrorgames met haarscherpe kwaliteit? Haal dan The Evil Within binnen. Speel in third-person perspectief als Sebastian Castellanos, een detective die een massamoord onderzoekt. De game is ontwikkeld door Tango Gameworks en is in 2014 gepubliceerd door Bethesda Softworks.

  Tijdens het spelen van The Evil Within onderzoekt Sebastian een massamoord bij Beacon Mental Hospital. Krimson City, de stad waar de game zich afspeelt, wordt vernietigd door een enorme aardbeving. De speler moet vervolgens vechten tegen wezens uit je grootste nachtmerries, waaronder eindbazen. Versla je vijanden met behulp van geweren en melee wapens, vermijd vallen door het gebruik van stealth en zoek naar verzamelbare items.

  De monsters lijken nog enger dan in andere game door de kwaliteit van de graphics. Met bloederige gezichten komen ze op je af. De kleine lampen die in kamers hangen en soms aan en uit flikkeren, geven maar weinig licht. Combineer dit met top graphics en er ontstaat een nog engere sfeer.

  Uncharted 4: A Thief's End (2016)

  Nathan Drake, een avonturier en ontdekkingsreiziger, wordt na Uncharted 3 nogmaals een avontuur voorgeschoteld wanneer zijn broer Sam hem om hulp vraagt. Sam is de problemen gekomen en moet nu een verloren schat vinden.

  De speler heeft veel vrijheid om de wereld te verkennen, bijvoorbeeld met voertuigen waar de speler in kan rijden. Ook kan de speler tijdens gevechten gebruik maken van stealth of kan hij vijanden markeren en zichzelf verbergen in hoog gras. Daarnaast is het mogelijk om de vijand van achter te besluipen en een verrassingsaanval uit te voeren.

  Wanneer de speler zich in de wereld bevindt, zijn de personages gedetailleerd weergeven. Ook het uitzicht op de wereld is grafisch mooi weergegeven. Tijdens de combat vermindert de kwaliteit niet. Wanneer een speler bijvoorbeeld achter dingen schuilt en wanneer daar op geschoten wordt, vliegen de objecten in het rond.

  Rise of the Tomb Raider (2015)

  Ga op avontuur als Lara Croft in Rise of the Tomb Raider. De avontuurlijke game is ontwikkeld dor Crystal Dynamics en uitgebracht door Square Enix. Rise of the Tomb Raider was uitgebracht voor de Xbox One en de Xbox 360 in 2015. In 2016 kwam er een versie bij voor PC en een speciale editie genaamd Rise of the Tomb Raider 20 Year Celebration voor de PlayStation 4.

  Het vervolg van de Tomb Raider video game uit 2013 volgt Lara Croft in Siberië. Daar is ze op zoek naar de legendarische stad van Kizeth. Het spel focust zich voornamelijk op overleving en combat, terwijl de speler het landschap en verschillende tombes verkent. Vecht tegen vijanden en voer verschillende puzzels uit om voortgang te maken in het verhaal.

  Tijdens het spel kan de speler zijn eigen objecten creëren door materialen van planten en dieren in de omgeving te verzamelen. De omgeving van de game bevat een weersysteem waarop niet alleen Lara reageert, maar ook de dieren. Wanneer het winter wordt, moet Lara bijvoorbeeld op een wolf jagen zodat zij een betere winterjas kan creëren.

  Dit is een van de games met de mooiste graphics op deze lijst. Zowel de omgeving als Lara en andere personages beschikken over goede graphics. De bomen zien er gedetailleerd uit met de sneeuw die daarop ligt en Lara laat zelfs voetstappen achter in de sneeuw.

  The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

  De derde game van The Witcher game serie staat op onze lijst van games met mooie graphics van de afgelopen 5 jaar. De actie role-playing video game is ontwikkeld en uitgebracht door CD Projekt RED. De Witcher serie is gebaseerd op de fantasie romans van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski.

  Tijdens de game kruipt de speler in de huid van Geralt of Rivia, een witcher. Geralt bevindt zich in een wereld die besmet is met monsters, waar hij zijn geadopteerde dochter probeert te vinden. Geralts dochter vlucht voor de “Wild Hunt” die op haar jaagt, hun enige doel is om haar krachten uit te buiten.

  Als een monsterjager krijgt de speler keuze uit een uitgebreid arsenaal aan wapens. Van zwaarden en bijlen tot kruisbogen, naar unieke uitrustingen die alleen door de beste vakmensen kunnen worden gemaakt.

  Geralt is, net als de omgeving, extreem gedetailleerd. Het monsterjagen is geweldig wanneer je in zo'n omgeving mag spelen. Het zijn de kleine details die het plaatje echt af maken, zoals een konijn dat langs springt.

  Nu wil je natuurlijk weten, hoe de monsters er uit zien. Ook die zijn zeer mooi weergeven in de game. De monsters en Geralt zien er net zo soepel uit wanneer ze aan het vechten zijn.

  Hitman (2016)

  Hitman is een avontuurlijke stealth video game die wordt ontwikkeld door IO Interactive en wordt gepubliceerd door Square Enix. De game heeft tot nu toe in totaal 6 episodes, heel seizoen één is ook fysiek verkrijgbaar. Hitman is verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  De speler volgt het verhaal van geheim Agent 47, een opgeleide huurmoordenaar. Tijdens de game reis je naar internationale locaties waar je onder contract verschillende doelwitten elimineert. Net als bij andere spellen in de serie, krijgen spelers een veel ruimte voor creativiteit om hun moorden uit te voeren.

  Er kan gebruik worden gemaakt van lange afstandsgeweren om het doelwit vanaf een lange afstand te elimineren. Natuurlijk kan de speler ook het doelwit uitschakelen van dichtbij, dit kan gedaan worden met bijvoorbeeld messen. Spelers kunnen ook gebruik maken van explosieven of ze kunnen de moord op zelfmoord laten lijken, zodat de speler niet verdacht word.

  Alhoewel Agent 47 soms wat stijfjes door het publiek heen loopt, ziet de omgeving van deze game er top uit. De personages hebben niet heel veel details, maar hebben wel een natuurlijke houding wanneer ze bijvoorbeeld in een menigte staan of aan het wachten zijn. De details in de omgeving zoals de grond en de kamers zien er dan wel goed uit, ook is er goed gewerkt met lichteffecten.

  Battlefield 1 (2016)

  Deze first-person shooter is ontwikkeld door DICE en uitgebracht door Electronic Arts. De game is wereldwijd uitgebracht voor PC, PlayStation 4 en Xbox One op 21 oktober 2016.

  Tijdens het spelen van Battlefield 1 is het de bedoeling om nauw samen te werken met je team. De game speelt zich af tijdens de periode van de Eerste Wereldoorlog en is geïnspireerd op historische gebeurtenissen.

  Spelers kunnen gebruik maken van wapens die tijdens de Eerste Wereldoorlog werden gebruikt. Dit zijn wapens zoals bolt-action geweren, automatische en semi-automatische geweren, flamethrowers en mosterdgas. Melee wapens zijn in drie verschillende groepen verdeeld: zwaar, medium en licht. De speler heeft beschikking tot sabers, trench clubs en schoppen.

  In de multiplayer modus kan de speler kiezen uit elf verschillende klassen. Bovendien zijn er zeven verschillende modi waarin spelers tegen elkaar kunnen vechten.

  Alsof je je in een echte bunker bevindt, zo goed ziet deze game eruit. Wanneer je door loopgraven loopt, of in een vliegtuig zit, de kwaliteit vermindert geen haar. Niet alleen de omgeving, maar ook de personages zien er goed uit. Al let je hier iets minder op wanneer je al die vijanden overhoop aan het schieten bent.

  Tom Clancy’s The Division (2016)

  De laatste game op de lijst van games met de beste graphics van de afgelopen 5 jaar is Tom Clancy’s The Division. Het spel is een open wereld third-person shooter die uitgebracht is door Ubisoft. The Division is alleen in een online multiplayer modus te spelen.

  De game vindt zich plaats in een futuristisch New York City tijdens de nasleep van een pokkenpandemie. De speler, die een agent is van de zogeheten Strategic Homeland Division heeft als taak de groep te helpen met het herbouwen van de activiteiten op Manhattan. The Division beschikt over elementen van RPGs, maar vereist ook een goede samenwerking tussen spelers.

  Op de thuisbasis van de speler zijn er drie vleugels, de Medical, Security and Tech vleugel. Wanneer de speler missies uitvoert voor een vleugel, krijgt de speler punten voor die specifieke vleugel. Door punten te sparen krijgt de speler toegang tot nieuwe skills, voordelen en faciliteiten in de basis van de operaties.

  Maak je personage helemaal zelf in de character creation en speel erop los in een van de mooiste game werelden. Wanneer je je personage aan het maken bent, kan je al zien hoeveel details de personages bevatten. In de game is dit niet minder, ook de open wereld barst van de details. Neem bijvoorbeeld de gestrande trucks die midden op de wegen staan of de gebouwen waar je tussen loopt.

  Wat vond jij van onze lijst van games met mooie graphics?

  Laat in de reacties weten of jouw favoriete game erbij zit. Of is er nog een game die we hebben gemist?

  BioShock Infinite

  Verkijgbaar vanaf 26 march 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.