10 slechtste Xbox games die ooit zijn gemaakt

Article
vrijdag, 07 april 2017 om 12:20
xgn google image
Het lijkt wel of er voor elke echt fantastische game, is er ook een game die om te huilen is. Over de jaren zijn er behoorlijk wat slechte games uitgekomen voor de originele Xbox, Xbox 360 en Xbox One. Dit zijn de slechtste Xbox games allertijden.
Tegenwoordig zijn veel games in ieder geval oké. Soms kunnen er wat bugs in een game zitten maar over het algemeen kunnen deze foutjes door programmeurs door middel van updates er ook wel weer uitgehaald worden. Dit was vroeger anders, omdat een game niet meer aangepast kon worden. Als die eenmaal op de markt was kon er niks meer aan veranderd worden.
Dit zorgde onder andere voor de infameuze E.T. the Extra-Terrestrial game voor de Atari 2600 in 1982. Deze game was zo slecht dat velen de game aanhalen als reden voor het crashen van de videogamemarkt in het midden van de jaren 80. De onverkochte cartridge van de games zijn toen ergens in een woestijn in New Mexico begraven, om jaren later weer op te duiken als een soort moderne archeologische vondst.
Microsoft deed relatief pas laat mee met de console strijd, maar de Xbox is ondertussen niet weg te denken uit het gaming landschap. Microsoft was een pionier op het gebied van online console gaming en dus stammen al haar games uit de tijd dat het updaten van games (technisch gezien) mogelijk was.
Toch is hier is een lijst van Xbox games uit alle generaties, die niet oké waren, sterker nog deze games waren ontzettend slecht. Dit zijn de slechtste tien slechtste Xbox games allertijden.

10. Tony Hawk's Pro Skater 5 (Xbox ONE, 2015)

Het is geen exclusive voor de Xbox One, maar slecht was Tony Hawk's Pro Skater 5 absoluut. Het gevoel van nostalgie naar de oude games lijkt terug te komen als je de goede soundtrack hoort van deze game, maar dit gevoel verdwijnt compleet op het moment dat je begint met spelen.

Waarom is dit één van de slechtste Xbox games?

Het lijkt of de game niet af is. De game qua physics gezien een absolute ramp, de zwaartekracht klopt voor geen meter en je valt soms door muren of zelfs halfpipes heen. Dit maakt het spelen van de game simpelweg niet leuk. Een tragisch einde voor de legendarische skateboard serie dus.
108099

9. Leisure Suit Larry: Box Office Bust (Xbox 360, 2009)

Leisure Suit Larry is een videogame held uit de jaren 80, zijn tekstgebaseerde puzzelavonturen voor volwassenen werden op menig kantoor besproken en er werd gediscussieerd over mogelijk oplossingen (voor het bestaan van internet hoe we het nu kennen). Developer High Voltage Software vond het tijd voor een revival, en bracht de redelijke game Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude uit. Toen Team 17 de leiding voor het voor het volgende deel, Leisure Suit Larry: Box Office Bust, overnam ging het mis.

Waarom is dit één van de slechtste Xbox games?

In 2009 blijkt namelijk dat Leisure Suit Larry helemaal geen leuke man is. Larry is een seksistische viezerik en Box Office Bust is een lelijke en ongrappige rotzooi van een game die niks te maken heeft met de tekstgebaseerde puzzels van weleer. De interacties met NPC's zijn sociaal ongemakkelijk en vulgair en de camera voering is een absolute rommel. Dit is waarschijnlijk het laatste wat we gaan horen van Larry, en gebaseerd op deze game is dat misschien wel niet zo erg.
108107 1

8. Pimp My Ride (Xbox 360 2006)

Games gebaseerd op films staan er om bekend slecht te zijn, maar waar minder over gesproken wordt is games die geadapteerd zijn van TV-series. Dit is eigenlijk best eigenaardig aangezien er toch behoorlijk wat slechte games zijn uitgekomen die gebaseerd zijn op shows op de buis. Een goed voorbeeld zijn de slechte games van de show WipeOut. Erger nog is de game van de MTV serie Pimp My Ride, gemaakt door ontwikkelaar Eutechnyx.

Waarom is dit één van de slechtste Xbox games?

Je zou misschien denken dat je in Pimp My Ride een oude bak mag opleuken met veel te grote rims, 12 LCD schermen op onlogische plaatsen, een idioot groot audiosysteem en protserige accessoires. Dat zou misschien ook best tof kunnen zijn in een game, het probleem is alleen dat je dat dus niet kan doen in Pimp My Ride
In plaats daarvan speelt Pimp My Ride zich af in een plaats die de developers de bedenkelijke naam 'Pimp City' hebben gegeven. In Pimp City is het de bedoeling dat je in je wagen tegen zo veel mogelijk ander verkeer opbotst. Je verdient hierdoor om een onduidelijke reden geld en kan je dit geld besteden aan de onderdelen voor je auto die je wilt. Overigens valt die auto zelf nauwelijks te besturen.
Verder kan je in Pimp City deelnemen aan een aantal activiteiten dat absoluut niet bij de show of diens presentator Xzibit past, zoals een hele generieke dans minigame. Pimp My Ride is dus een grote misser en dat is best jammer!

108108 1

7. Batman: Dark Tomorrow (Xbox, 2003)

Voordat Rocksteady Studios het overnam op het gebied van gelicenseerde Batman games produceerde ontwikkelaar Kemco deze game voor de oorspronkelijke Xbox. Het gaf Rocksteady een voorbeeld hoe je niet een Batman game moest maken, dus dat is misschien een voordeel geweest in retrospect.

Waarom is dit één van de slechtste Xbox games?

In Batman: Dark Tomorrow lijkt het of de camera lijkt bestuurd door een aap. Verder is vechten in de game veel te simpel, en daardoor saai. Daarbij komt ook nog eens kijken dat Batmans gadgets heel moeilijk te gebruiken zijn, de batarang bijvoorbeeld is bijna niet te richten omdat je deze niet meer kan zien op het moment dat je die gooit.
Verder is het op zich te respecteren dat de game zich houdt aan het feit uit dat in de stripboeken Batman nooit iemand doodmaakt, maar iedereen arresteren is een vervelend werkje. Je hebt er weinig tijd voor en vijanden blijven vaak veel te kort liggen om handboeien om te kunnen doen. Zeker met meerdere vijanden tegelijk is het onmogelijk alle schurken te pakken. Dus komt het er op neer dat de game meer voelt als een klusje dan een game die je vrijwillig speelt.
108109

6. Sports Island: Freedom (Xbox 360, 2008)

Sports Island: Freedom (Deca Sports: Freedom buiten Europa) is één van de twee Kinect titels op deze lijst. Er zijn over de jaren een aantal Kinect titels verschenen die jammer genoeg niet goed om gingen met de indrukwekkende hardware van Microsoft. Na de release van de matige ontvangen Sports Island 1, 2 en 3 op de Wii, besloot Hudson Soft Kinect bezitters ervan proberen te overtuigen dat ze wél goede motion gebaseerde games kon maken. Deze game is Sports Island: Freedom.

Waarom is dit één van de slechtste Xbox games?

Hudson Soft kon niet overtuigen. De tutorials in de game duren ontzettend lang, en dan zou je denken dat hierdoor de spelletjes in de sports pack ook in ieder geval duidelijk zijn. Dat blijkt allen totaal niet het geval, het is zelfs vaak zo dat het compleet onduidelijk is wat je moet doen. In de gevallen dat het wel duidelijk is reageert de Kinect simpelweg niet goed op de bewegingen die je maakt.
Naast de onduidelijke en kapotte controls ziet de game er ook nog eens niet uit. Geen succesnummer dus en absoluut één van de slechtste Xbox games allertijden.
108110

5. Aquaman: Battle for Atlantis (Xbox, 2003)

Superman: The New Adventure voor de N64 die ooit al ons lijstje voor slechtste games ooit topte, en veelal beschouwd wordt als de slechtste game allertijden. Aquaman: Battle for Atlantis wordt vaak in één adem genoemd met die game en heeft bij veel mensen een soortgelijke slechte naam.
Superman: The New Adventure verkocht heel (veel te) goed, door naamsbekendheid van Superman. Battle for Atlantis daarin tegen had waardeloze verkoopcijfers. Er zijn absoluut minder fans van Aquaman, maar de fans die de game wel kochten zullen ontzettend teleurgesteld zijn geweest met deze game.

Waarom is dit één van de slechtste Xbox games?

Aquaman: Battle for Atlantis heeft een banaal verhaal, verspreid over 21 levels. Het duurt best lang om door de hele game heen te spelen. Dit is alleen niet zozeer een positief punt want spelers zullen zich doodvervelen bij het spelen van Aquaman: Battle for Atlantis. Bovendien zijn de texturen van de achtergronden storend onscherp en is de zee waarin Aquaman rond zwemt zo troebel dat het lijkt of hij rondzwemt in een riool.
Gelukkig was dit niet het einde voor Aquaman in games, meer dan een decennium later verscheen de held in Injustice: Gods Among Us, en later dit jaar zal hij ook speelbaar zijn in Injustice 2. Verder krijgt Aquaman in navolging van bekendere helden zoals Batman en Superman ook een eigen film
108111

4. Rambo: The Videogame (Xbox 360, 2014)

Jawel, een game gebaseerd op een film.Dit genre staat zo berucht om slechte games dat het verrassend is als er een goede game uitkomt. Uitgever Teyon bracht in 2014 aan het einde van de levensloop van de Xbox 360 Rambo: The Videogame uit. Rambo verraste critici en spelers, want de game is niet zo slecht als andere games gebaseerd op films, de game is namelijk nóg slechter.

Waarom is dit één van de slechtste Xbox games?

Laten we beginnen met wat er wel goed is aan Rambo: The Videogame. De game is erg trouw aan de films. Je kan dit zien in bijvoorbeeld de representatie van Franse Puma helikopters in plaats van Soviet toestellen in een scene. De fans van de filmserie zullen dit soort details in de game ongetwijfeld waarderen.
Dat maakt het alleen bijna erger, er is duidelijk nagedacht over de setting van de game, en de game blijft trouw aan de films qua script. Teyon heeft het compleet verprutst met de gameplay. De speler heeft geen ruimte om vrij rond te bewegen in de wereld van Rambo, en de game is feite een simpele rail-shooter.
Verder is de co-op multiplayer een slechte grap waarin de tweede speler niet eens zijn eigen personage krijgt, maar alleen een vizier. Dit is waarom Rambo: The Videogame één van de slechtste Xbox games ooit is.
108112

3. The Fighter Within (Xbox One 2013)

Dit is de tweede en laatste van de Kinect games op deze lijst. Dit keer voor de, nog betere, versie van de Kinect voor de Xbox One. Vaak zijn slechte Kinect spellen gemaakt door kleine uitgevers, maar The Fighter Within is geproduceerd door Ubisoft. Dit zou best eens een indicatie kunnen zijn dat het ook ontzettend moeilijk is om games te ontwikkelen voor het motion tracking systeem want The Fighter Within is een ramp.

Waarom is dit één van de slechtste Xbox games?

The Fighter Within van is een tof concept, maar de game schiet op bijna alle fronten te kort. In The Fighter Within probeert de speler de tegenstander uit te schakelen door een variatie van aanvallen. Je bestuurt (dit is een term die we losjes moeten gebruiken) de karakters in de game door middel van fysieke bewegingen. Het menu navigeren is een voorbode van hoe frustrerend de game bestuurt.
De game registreert een schop en een slag, maar als de speler door middel van complexere gebaren een ander type aanval probeert te doen, reageert de game niet helemaal niet precies. Hierdoor lijken de aanvallen die je doet compleet willekeurig.
Vechtgames staan niet bekend om hun goede verhaal en The Fighter Within is hier geen uitzondering op, want het verhaal slaat echt helemaal nergens op. Bovendien zijn de bestuurbare karakters een verzameling aan uitgekauwde stereotypes en clichés. Maar wil jij een zeer frustrerende fysieke activiteit in (eerlijk toegegeven) redelijk mooi hoesje? Dan is The Fighter Within dé ervaring voor jou
108113

2. Nickelodeon Party Blast (Xbox 2002)

Nicklelodeon Party Blast Is een game die overduidelijk gericht is op een jonge doelgroep. Dit betekent dat ongetwijfeld menig ouder of grootouder in de winkel in de val is gelopen en deze game heeft gekocht voor zijn kind of kleinkind. Het is ook best begrijpelijk want de game heeft bekende karakters en een kleurrijke stijl. De kinderen die dit gedrocht vervolgens cadeau hebben gekregen en er mee moesten spelen zullen er niet bepaald blij mee geweest zijn.

Waarom is dit één van de slechtste Xbox games?

Nickelodeon Party Blast is een collectie van gebroken minigames. In één minigame moet je bijvoorbeeld je tegenstanders bekogelen met tomaten in een voedselgevecht. Dat is misschien leuk in theorie, maar het is een ramp in de praktijk. Richten is in de minigame nameijk vrijwel onmogelijk, en zo wordt het een heel droevig feestje.
Het ergste van Nickelodeon Party Blast is misschien wel dat de game duidelijk vertraagt als er vier spelers tegelijk in beeld zijn, wat compleet onacceptabel is. Het is onduidelijk waarom dit is zo is, want het kan niet zijn om dat de game grafisch zwaar is. De onaantrekkelijke graphics zijn namelijk veel te simpel, maar op een één of andere manier toch tegelijkertijd ook rommelig.
Het is misschien een game voor kinderen, maar er is geen reden waarom er geen goede games voor kinderen gemaakt kunnen worden. Nickelodeon Party Blast moet dus gewoon worden meegeteld in de lijst van slechtste Xbox games ooit.
108114

1. Ride to Hell: Retribution (Xbox 360)

Er is eigenlijk niks positiefs over Ride to Hell: Retribution te zeggen.Het spel komt van ontwikkelaar Eutechnyx (daar hebben we ze weer) en is uitgegeven door Deep Silver. Deep Silver die onder andere ook Saints Row en Dead Island heeft uitgegeven, op zich helemaal geen slechte games. Hoe kan het zo zijn dat dit spel boven, of eigenlijk onder, aan ons lijst staat?

Waarom is dit één van de slechtste Xbox games?

In de game staat motorrijden centraal, en dit lijkt helemaal niet te werken, het is net alsof je motor (en elke ander vervoermiddel in de game) een centimeter of twee boven de grond zweeft, de sensatie is absoluut niet dat je voortbeweegt op een gemotoriseerd voertuig. In je eigenaardige rit op die zwevende motor kan het zo zijn dat er vijanden een gevecht met je willen, om het gevecht te winnen druk je simpelweg een aantal keer op de 'A' toets om de vijand te verslaan.
Vechten als je afstapt is zo mogelijk nog erger dan op je motor, want de animaties zijn nog stijver. Lopen is net zo'n vreemde gewaarwording als rijden. Je beweegt je door het goedkoop ogende Wilde Westen decor alsof je op ijs loopt. Het lineaire verhaal is droog en voorspelbaar, totdat je bij de bizarre seksscènes in de game komt. In deze passages hebben alle karakters namelijk hun kleren nog aan.
Hoe dit spel ooit uit is gekomen is een compleet mysterie. Het is bijna knap hoe ontwikkelaar Eutechnyx werkelijk alle planken misslaat. Wij willen stellen dat Ride to Hell: Retributions in de lijst van slechte Xbox games ooit, de aller-slechtste is.