10 series die een mobiele game verdienen

  Onlangs kwam Harry Potter Hogwarts Mystery uit voor Android en iOS. Een mobiele game die echt voor de Potter fans gemaakt is, maar wel wat nadelen kent. En hoewel er zoveel andere series zijn die makkelijk in een mobiele game omgetoverd kunnen worden, zijn er eigenlijk best weinig. Wij gingen op zoek naar 10 series die een mobiele game verdienen!

  Er zijn ontzettend veel franchises die we koesteren. Sommige series kijken we met liefde op de tv, terwijl we anderen op onze consoles spelen. Maar op onze mobiele telefoon of tablet komen we deze series niet tegen, althans niet als game. En dat zouden we van sommige series wel graag willen. Wij zetten er tien op een rijtje voor je!

  Kirby

  Al sinds jaar en dag is Kirby bij ons. Het kleine roze mannetje beleeft op de consoles en handhelds van Nintendo de schattigste avonturen en weet daarmee telkens weer onze harten te veroveren. We mochten niet alleen platformen met Kirby, maar onder andere ook golfen, puzzelen en zelfs vechten. Maar nog nooit was Kirby op onze mobiele apparaten te vinden.

  En gezien Nintendo zich de laatste jaren ook bezighoudt met mobile gaming is het daar hoog tijd voor. Want hoe tof zou het zijn om op je mobiel aan de slag te gaan in Dreamland in een nieuw avontuur van deze roze rakker? Het is tijd voor Kirby om niet alleen Dreamland leeg te eten, maar ook eens te knabbelen aan het geheugen en de accu van onze mobiele telefoon!

  God of War

  Natuurlijk kan Kratos niet ontbreken in deze top tien lijst. Zelfs al heeft hij ooit al eens een mobiele game gehad. Jaren geleden, in 2007, verscheen namelijk God of War Betrayal. Een tweedimensionale game, waarin je naar hartelust mocht inhakken op divers Grieks gespuis.

  Maar dat is al zo lang geleden dat wij wel eens een nieuwe mobiele game willen zien. Daarbij is Kratos opnieuw begonnen in de Noorse mythologie, nadat hij korte metten gemaakt heeft met de Griekse goden. En een nieuwe mythologie biedt meer dan genoeg voer om een mobiele game te maken. Dus kom maar op!

  The Witcher

  Een andere franchise die al een mobiele game heeft is The Witcher. Die game heet Gwent en draait om het kaartspel uit de franchise. Maar hoe tof zou het zijn om een mobiel avontuur te beleven dat echt aansluit op de franchise? Dus een game waarin je als Geralt of Rivia speelt.

  Of zelfs een hele eigen witcher kunt maken en op pad kan gaan. En dat je dan tijdens je avontuur bekenden uit de games tegenkomt. Met een dergelijk grote wereld is het wellicht lastig om de franchise recht aan te doen op mobiele apparaten, maar toch. Wij watertanden al bij het idee van deze mobiele game!

  Castlevania

  Als er een franchise is die sowieso een nieuwe game mag krijgen is dat Castlevania wel. En waarom baseren we de game dan niet gewoon op de Netflix serie? Daarin lopen de gebeurtenissen net even wat anders dan in de games en dus is er voer voor een goede game.

  Stel je bijvoorbeeld voor dat jij in de huid van Dracula kruipt en een leger van monsters moet aansturen. En dat die monsters Wallachia, het dorpje uit de serie, moeten aanvallen? En het dorpje op zijn beurt ook weer aanvallen uitvoert op jou? Dat is al een mooi voorbeeld voor een tower defense game in de Castlevania stijl.

  Life is Strange

  Het avontuur van Dontnods Life is Strange en deel twee, Before the Storm, is een titel die behoorlijk geschikt zou zijn voor mobiele apparaten. Je volgt in de game Max en haar vriendin Chloe in een avontuur waarin jouw keuzes bepalen hoe alles verder gaat. In de eerste game doe je dat door met de tijd te spelen en zo dingen te veranderen, terwijl je in de tweede game gebruik maakt van Backtalk.

  Hoe tof zou het zijn als er nou een derde game kwam in deze serie die bijvoorbeeld om Kate, het verdwenen meisje uit deel één, zou draaien? Een avontuur wat wellicht kleiner zou zijn, maar wel meer inzicht zou kunnen geven in de dagen voor en tijdens haar verdwijning. Ongetwijfeld dat fans van de eerste twee delen dit enorm zouden waarderen!

  Gotham

  De avonturen van Batman kennen we allemaal wel. Er zijn al talloze films, games en comics verschenen rondom Bruce Wayne. Maar hij was altijd al Batman in die games. En altijd moest je het opnemen tegen diverse superschurken uit Gotham.

  Maar met de komst van de serie Gotham kan dat zomaar veranderen. En dan kan er een ‘Batman’ game komen, bijvoorbeeld voor iOS en Android komen. Eentje waarin je als James Gordon of zelfs als Oswald Cobblepot aan de slag mag. Het zou niet alleen een toffe game geven, maar zeker ook een goede toevoeging aan de huidige Android en iOS titels.

  Twentieth Century Fox

  Alien

  Een hele bekende serie is Alien. De films waren (en zijn) ongekend populair. Fans van de franchise roepen ook al sinds Alien: Isolation om een nieuwe game. Het eerste deel was namelijk om van te smullen.

  Redelijk weerloos op een ruimteschip rondlopen met het zweet in je bilnaad. Wetende dat er ergens een Xenomorph rondwaart op zoek naar iedere vorm van leven. Om niet te spreken van alle andere bedreigingen om je heen. Als we Alien nou eens kruisten met Pokémon GO, maar dan wel de rollen zouden omdraaien, wat voor game zou dat dan opleveren?

  Stel je eens voor: het begint te schemeren en jij loopt met je mobiele telefoon en een AR app rond. Driftig op zoek naar bijvoorbeeld nesten voor resources. En dan is daar ineens dat bekende bliepje dat ook nog eens versnelt. Het zou niet alleen een game zijn waarmee je je uren kan vermaken, maar ook nog eens goed voor de conditie wanneer je het op een rennen moet zetten!

  Game of Thrones

  Een serie die ook absoluut niet in deze lijst mag ontbreken is Game of Thrones. De franchise is ongekend populair, maar kent ook nog eens games op álle platformen. Ook mobiel. Maar waarom is er nog geen mobiele game waarin jij je eigen karakter mag maken, een huis kunt kiezen, en vervolgens de strijd aan kunt gaan met spelers van over de hele wereld?

  Juist Game of Thrones leent zich echt goed voor multiplayer en dat kan tegenwoordig prima op je mobiele telefoon. Je zou bijvoorbeeld gevechten kunnen houden als je in de trein zit en er ineens iemand in de trein een rivaal of zelfs een White Walker is. Dit kan alleen maar tof worden!

  The Vampire Diaries

  Een serie die al geruime tijd loopt, maar nog geen game heeft gekregen is The Vampire Diaries. Nu is dit ook niet meteen de serie die in je opkomt als je op zoek gaat naar een nieuwe game, maar toch leent de franchise zit er erg goed voor. Het is dan ook absoluut een serie die een mobiele game verdient.

  Er is genoeg te vertellen en mee te maken. Er is genoeg ruimte voor spanning, maar ook het nodige aan verhaal om te vertellen. Er zijn tenslotte acht seizoenen vol gebeurtenissen!

  Lionsgate

  Orange is the New Black

  Een serie die we zeker eens op onze mobiel terug willen zien als game is Orange is the New Black. De serie, die al een paar seizoenen kent, bevat alle ingrediënten om een toffe game te vormen. Je hebt de gevangenis die al voor genoeg uitdagingen zorgt. En daarnaast is er genoeg te doen rondom zijn inwoners.

  En dan niet te vergeten de bewakers die alles nauwlettend in de gaten houden. Als deze serie een mobiele game zou krijgen, kan dit er eentje zijn met allerlei genres door elkaar gemengd. Vechten, sluipen, RPG, noem het maar op!

  Dit waren tien series waarvan wij in ieder geval vinden dat er een mobiele game van moet uitkomen. En zo zijn er natuurlijk veel meer. Heb jij een titel in gedachten die zeker op Android en iOS platformen moet verschijnen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.