De top 10 beste ondoden in games - Uit de dood herrezen

  Normaal gesproken is het in games niet goed om dood te gaan. Er zijn een aantal geweldige karakters die het hier niet mee eens zijn. Daarom zetten wij de tien beste ondoden voor je op een rijtje.

  We hebben het hier dan ook niet over je standaard zombies, maar echt over vijanden, karakters en personages die goede lore achter zich hebben zitten. Ze hebben reden dat ze weer tot leven zijn gekomen. Alleen met hoge uitzondering zul je een ondode zien die trek heeft in een brein.

  10. Zombie Marston uit Red Dead Redemption: Undead Nightmare

  De eerste ondode op onze lijst met beste ondoden is de zombie-versie van John Marston uit Red Dead Redemption. Je kon hem veranderen in een zombie toen de game een DLC-uitbreiding kreeg die volledig in het teken stond van zombies. De Undead Nightmare uitbreiding gaf spelers de kans om Marston te veranderen in een zombie, nadat de Undead Nightmare campaign uitgespeeld was.

  Je kreeg dan een nieuwe outfit (Undead Cowboy Outfit) die Marston veranderde in de zombie die op de boxart van de uitbreiding te vinden is. Hierin mist hij zijn cowboyhoed, jas en één van zijn ogen. Ook zit hij onder het bloed en is zijn huid nogal aan het bederven, iets wat zijn vrouw en kinderen waarschijnlijk niet zo fijn vinden.

  BagoGames

  9. Licker uit Resident Evil 2

  Fans van Resident Evil worden al twintig jaar geteisterd door deze vijand. Deze gemuteerde zombie is één van de dodelijkste jagers uit het spel en aan zijn postuur te zien, is dat niet gek. Zijn meterslange tong, binnenstebuiten gekeerde brein en reusachtige klauwen zijn reden genoeg om je dood te schrikken voor deze zombie en daarom staat hij op deze lijst met beste ondoden.

  Oorspronkelijk stamt de Licker uit Resident Evil 2 en was voor het laatst in een genummerde Resident Evil game te zien in deel 5. Het is ook niet verwonderlijk dat zijn naam afstamt van zijn tong, want deze is enorm krachtig. Deze is sterk genoeg om de huid te doorboren en kan je zelfs onthoofden.

  Nintendo

  8. ReDead uit The Legend of Zelda: Ocarina of Time

  Het is misschien niet een ondode waar je in eerste instantie aan zou denken als we het hebben over de beste ondoden in games. Toch is de ReDead een levende dode die we niet kunnen vergeten. De zombie-achtige monsters waren voor het eerst te bevechten in The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

  Sindsdien heeft hij meerdere opwachtingen gemaakt in zowel Zelda-games als daarbuiten, want het is namelijk ook een karakter dat te vinden is in de Super Smash Bros-games. De ReDead heeft overigens ook een achterbakse techniek om het Link moeilijk te maken. Hij blijft namelijk op één plek staan en schreeuwt de longen uit zijn ondode lijf om hem te verlammen. Vervolgens slaat hij zijn slag, terwijl Link zichzelf niet kan verdedigen.

  PlayStation

  7. Sir Daniel Fortesque uit MidiEvil

  Je hoeft maar één blik te werpen op Sir Daniel Fortesque om te zien dat hij een ondode is wat al genoeg reden is om hem op op deze lijst met beste ondoden te plaatsen. Als zijn zichtbare skelet het nog niet is, is er natuurlijk ook nog zijn missende oog en het feit dat hij in het tweede deel meer dan 600 jaar oud is. Door een ongeluk komt Fortesque door zijn aartsvijand Zarok weer tot leven.

  Dit had hij beter niet kunnen doen, want met zijn nieuwe leven heeft hij maar één doel. Hij zet zijn zinnen op het uitschakelen van Zarok. Sir Daniel Fortesque is naast zijn eigen games ook nog te vinden in PlayStation’s All-Stars Battle Royale. Hierin heeft hij zijn klassieke look en is hij nog steeds een ondode, maar dit keer heeft hij als doel om de andere PlayStation-karakters in elkaar te meppen.

  6. Draugr uit God of War

  Het is misschien wel één van de meest unieke ondoden in onze lijst van de beste ondoden in games. Dat komt door het verhaal dat achter de Draugr zit. Het is niet zomaar een simpele ondode die niet in zijn graf wil blijven liggen. Er is een diepere betekenis en reden achter deze wederopstanding.

  Een Draugr is namelijk een ondode die strijdend ten onder is gegaan, maar verblind wordt door zijn woede. Draugr willen niet met de Valkyries meegaan naar Valhalla en dit komt waarschijnlijk door de dorst naar wraak. Dat doet je toch even stilstaan wanneer je weer een Draugr afslacht als Kratos.

  5. Talion uit Middle-Earth: Shadow of Mordor

  Laten we voorop stellen dat Talion vele namen heeft, waaronder ‘The Gravewalker’, ‘The Bright Lord’ en de ‘Deathless One’. Twee van deze namen zijn in referentie naar zijn dood aan het begin van Middle-Earth: Shadow of Mordor. Hij wordt namelijk samen met zijn familie aan ritueel verbrand om een Wraith op te roepen.

  Het is ook deze Wraith die ervoor zorgt dat Talion terugkomt van de dood en ervoor zorgt dat hij steeds weer terugkomt. Hij heeft na zijn wederopstanding dan ook nog maar één doel. Dat is natuurlijk het vermoorden van hen die zijn familie afslachtten en daarom staat hij op deze lijst met beste ondoden.

  Nintendo

  4. Dry Bones uit de Mario-games

  Dit speciale wandelende skelet is al dertig jaar lang een doorn in Mario’s oog en staat onder andere daarom op deze lijst met beste ondoden. Of het nou gaat om een rondje karten of wanneer Mario onderweg is naar Princess Peach, hij zit hem altijd in de weg. Dit komt doordat ze moeilijk te vermoorden zijn, want je kunt ze niet vermoorden door op het hoofd te springen.

  Ze komen dan simpelweg een paar tellen later weer terug en ook voor Mario’s vuurballen gaat Dry Bones niet ten onder. Dry Bones was voor het eerst te vinden in Super Mario Bros 3. Sindsdien heeft het karakter een plekje gehad in bijna elke bekende Mario game, waarvan de meest recente Super Mario Odyssey is.

  3. Clickers uit The Last of Us

  Nu weten we dat de Clicker eigenlijk een stadium is van de infected uit The Last of Us, maar dat neemt niet weg hoe iconisch ze zijn als ondoden. Als het ware zijn het mensen die te lang aan de Cordyceps Brain Infection zijn blootgesteld. Omdat het een jaar duurt voordat een mens een Clicker wordt, zijn de mensen die hieraan leden over het verloop van een jaar langzaam maar zeker overleden.

  Wanneer iemand eenmaal een Clicker is, is het hoofd volledig vergroeid tot een schimmel. Deze dodelijke vijand is één van de grootste plagen tijdens de reis die Joel en Ellie maken, omdat ze een stuk sterker zijn dan gewone mensen. Dit maakt ze een stuk dodelijker, maar ze zijn wel blind. Sluipen is dan ook je beste tactiek tegen deze beschimmelde vijand.

  2. The Chosen Dead uit Dark Souls

  Als je Dark Souls speelt, kun je de dood waarschijnlijk niet meer onderscheiden van de levenden. Je sterft dan ook zo ongelofelijk vaak. Toch is de speler zelf technisch gezien ook een dode, maar wel één die uit zijn graf herrezen is.

  The Chosen Dead heeft gedurende het hele spel dan ook maar één doel en dat is het luiden van de Bells of Awakening. Deze taak wordt in zijn schoot geworpen door een profetie die spreekt van een ondode kampioen die deze taak zal volbrengen. Om dit te doen staat je wel een peloton van gevaren op te wachten vol vijanden die je met alle liefde terug helpen naar het graf.

  1. Scorpion uit Mortal Kombat

  De meest bekende naam op deze lijst met beste ondoden is toch wel Scorpion die je zo ongeveer in elke Mortal Kombat game kunt vinden. Hij maakt soms zelfs uitstapjes naar andere games, zoals Injustice: Gods Among Us. Deze ondode in de vorm van een uit de hel herrezen fantoom die op zoek is naar wraak.

  Hij wil iedereen die verantwoordelijk is voor de dood van zijn familie een kopje kleiner maken. Hij doet dit onder andere door zijn Hellfire fatality die zijn vijanden op effectieve wijze weet te roosteren. Recentelijk was Scorpion te vinden in Mortal Kombat X die inmiddels alweer drie jaar geleden uitkwam.

  Dit zijn de tien beste ondoden in video games!

  Dit zijn de tien beste ondoden die je in video games kunt vinden. Er zijn natuurlijk nog veel meer karakters die terug te leven zijn gekomen. Wie vindt jij het beste ondode karakter? Laat het ons weten in de reacties.

  Red Dead Redemption: Undead Nightmare

  Verkijgbaar vanaf 26 november 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.