10 Nintendo Switch Gamecube games die moeten verschijnen

  De Nintendo Gamecube mag qua verkopen misschien niet de meest succesvolle console geweest zijn, de games die er voor uit kwamen waren wel pareltjes. Nintendo brengt op de Virtual Console vaker oude games uit, maar de Gamecube hoorde daar tot nu toe nooit bij. Dit zijn de 10 Nintendo Switch Gamecube games die echt moeten verschijnen!

  10. F-Zero GX

  Het is al heel lang verdacht stil geweest rondom de F-Zero serie. F-Zero GX is dan ook de laatse consolegame die Nintendo uitgebracht heeft in de serie, maar dan ook meteen een waardige ‘afsluiter’. Dit deel volgde de originele F-Zero en F-Zero X op en werd ontwikkeld door Amusement Vision, de SEGA studio achter Monkey Ball.

  Fans hebben nog steeds goede herinneringen aan F-Zero GX. Dit komt mede door de hoge moeilijkheidsgraad, de mogelijkheid om je eigen F-Zero racewagen te maken en de uitstekende graphics. Omdat Nintendo al heel lang geen nieuwe F-Zero game gemaakt heeft, zou een release van F-Zero GX op de Nintendo Switch een perfecte manier zijn om de game te herintroduceren aan een nieuwe generatie gamers.

  Captain Falcon, we missen je! Dit is zeker één van de Nintendo Switch Gamecube games die we moeten zien.

  9. Metal Gear Solid: The Twin Snakes

  Ontwikkelaar Silicon Knights (Eternal Darkness, Blood Omen: Legacy of Kain) ging voor Konami en Nintendo aan de slag met een remake de PlayStation klassieker Metal Gear Solid. Het resultaat was een retegave remake die de originele stealth game nieuw leven in blies.

  De presentatie van de game kreeg een flinke opknapbeurt. De graphics werden naar een hoger niveau getild door de kracht van de Gamecube en ook de stemmen werden opnieuw opgenomen met de oude acteurs. Ook de gameplay werd samengetrokken met het toen recent uitgekomen Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty. Denk aan richten en schieten in first-person en een verbeterde AI van de vijanden.

  Sinds de release van de game in 2004 is The Twin Snakes nooit meer opnieuw uitgebracht. Omdat meer gamers verdienen kennis te maken met deze geweldige remake verdient Metal Gear Solid: The Twin Snakes zeker een release op de Nintendo Switch!

  8. Super Monkey Ball

  Als je er goed over nadenkt is Super Monkey Ball eigenlijk een hele vreemde game. Je bestuurt een aapje dat gevangen zit in een soort knikker. Door gedurende een level te kantelen, rol je het aapje door steeds moeilijker wordende doolhoven terwijl je ook nog bananen verzamelt. Het is uitdagend, frustrerend maar uiteindelijk ook ontzettend bevredigend wanneer je een moeilijk level eindelijk haalt.

  Toch was het niet alleen de uitdagende singleplayer die Super Monkey Ball tot zó’n groot succes maakte. Ook de verschillende multiplayer modi met party- en minigames maakte Super Monkey Ball een genot om met vrienden te spelen. De game zou daarom ook perfect werken op de Nintendo Switch; geef iedere speler z’n eigen JoyCon een gaan met die banaan!

  7. Paper Mario: The Thousand-Year Door

  Het tweede deel in de Paper Mario serie RPG’s van Nintendo wordt nog steeds gezien als een absoluut hoogtepunt. De game mixt traditionele turn-based role-playing game gevechten met typische Mario elementen, waardoor een eigenzinnige combinatie ontstaat. Je juiste knop op het goede moment indrukken maakt bijvoorbeeld je aanvallen sterker. Dit maakt de Paper Mario games toegankelijker voor gamers die niet overweg kunnen met traditionele RPG’s.

  In Paper Mario: The Thousand Year Door moet je Peach zien te redden uit de klauwen van de X-Nauts, een groep schurken op zoek naar de legendarische Crystal Stars. Met deze sterren kunnen ze de eeuwenoude Thousand Year Door openen en Mario moet hier uiteraard een stokje voor steken. Door het verhaal heel ontmoet je allerlei vriendelijke personages die je meehelpen in gevechten en daarbuiten.

  Paper Mario: The Thousand-Year Door is een regelrechte klassieker die een release op Nintendo Switch verdient.

  6. Luigi’s Mansion

  Voor de release van Lugi’s Mansion stond Luigi altijd een beetje in de schaduw van zijn broer Mario. Luigi’s Mansion zet het ongemakkelijke broertje in de schijnwerpers, hoewel je dat niet al te letterlijk moet nemen. De groene loodgieter bevindt zich namelijk in een spookhuis waar hij Mario moet zien te redden uit de klauwen van King Boo.

  Luigi gebruikt hierbij de Poltergust 3000, een speciaal soort stofzuiger waarmee je de spoken en geesten in het landhuis mee opzuigt. De gameplay, waarbij je in een soort kat en muis spel geesten moet stunnen voor je ze opzuigt, is uniek. Uniek genoeg dat de game een vervolg kreeg op de 3DS en een speciale arcadeversie ontwikkeld door Capcom.

  Het origineel blijft nog het spelen waard, dus een release op de Nintendo Switch zou zeker geen kwaad kunnen.

  5. Prince of Persia: The Sands of Time

  De Prince of Persia serie was een beetje in het slop geraakt voor Ubisoft kwam met deze klapper die iedereen wakker schudde: Prince of Persia: The Sands of Time. Deze game werd geregisseerd door Patrice Désilets, die later aan het hoofd stond van de eerste drie Assassin's Creed games. De beste man zette een actie/avonturengame neer die de Prince of Persia serie weer helemaal op de kaart zette.

  In de game bestuur je een naamloze prins die de stad van de Maharaja moet redden uit de klauwen van de Vizier. Hij heeft alle bewoners van de stad in brute monsters omgetoverd en het is aan de prins om ze te bevrijden. Daarbij kan hij de Sands of Time gebruiken om de tijd terug te draaien en in gevechten de tijd langzamer laten lopen. Soms helpt de prinses Farah je ook om verschillende vallen te overkomen.

  Het is hoog tijd dus voor een rerelease van deze klassieker op de Nintendo Switch, want in tegenstelling tot de prins hebben wij niet alle tijd van de wereld.

  4. The Legend of Zelda: The Wind Waker

  Fans zijn er over verdeeld welke Zelda game op de Nintendo Gamecube nou het beste is: The Wind Waker of Twilight Princess. Wij hebben dit keer gekozen voor The Legend of Zelda: The Wind Waker, omdat de unieke art style en de gameplay dit deel in onze ogen toch wat interessanter maakt.

  The Wind Waker speelt zich af in een versie van Hyrule waar het hele land is overspoeld met water, wat Hyrule in de Great Sea veranderd heeft. Als het zusje van Link wordt ontvoerd zet hij alles op alles om haar weer te redden en trotseert hij de woeste golven met zijn pratende boot genaamd de King of Red Lions. Het verkennen van de zee en het gevoel van avontuur maken The Legend of Zelda: The Wind Waker echt een topper.

  De game is al eens in HD opnieuw gemaakt voor de Wii U. Als Nintendo dus niet bereid is om de originele Wind Waker voor de Switch uit te brengen, nemen we ook genoegen met die versie. Hoe dan ook zou The Wind Waker op de Nintendo Switch in één woord legendarisch zijn.

  3. Mario Kart: Double Dash!!

  Jullie vonden het in 2016 de allerbeste GameCube game, het is niets minder dan Mario Kart: Double Dash!! Deze game gaf een originele draai aan de Mario Kart formule. In plaats van je eentje, zat je in deze game met z’n tweeën in één Kart. Een heleboel speelbare personages, een groot aantal banen en de geweldige multiplayermodi zorgen ervoor dat Mario Kart Double Dash de boeken in ging als de allerleukste racegame op de Nintendo Gamecube.

  Eén van de leukste modi in de game was dan ook de co-op modus, waar de ene persoon de kart bestuurde terwijl de ander zich over de items ontfermde. Met de JoyCons op de Nintendo Switch zou Mario Kart: Double Dash dan ook prima uit de verf komen voor twee spelers. Nintendo, waar wacht je nog op?!

  2. Super Mario Sunshine

  Als Mario op vakantie gaat naar Isle Delfino, komt hij erachter dat hij niet van de rustige vakantie kan genieten die hij zich had voorgesteld. Een vandaal verkleed als Mario heeft namelijk alles in een soort verf beklad en Mario krijgt de schuld. De enige manier om zijn onschuld te bewijzen (en om uit de klauwen van de politie te blijven) is door alle verf schoon te maken en de Shine Sprites te verzamelen. Kortom: genoeg werk woor de boek.

  Mario maakt het eiland niet schoon met een emmertje sop en een tandenborstel. Nee, Mario gebruikt FLUDD ( Flash Liquidizer Ultra Dousing Device) om alle rommmel op te ruimen. Met FLUDD kan je spuiten, vliegen, hard rennen en als een raket omhoog schieten. Hoewel dit anders was dan eerdere Mario games viel de tropische sfeer van de game bij veel games goed in de smaak.

  Gezien Super Mario Odyssey wat weg heeft van de gameplay van Super Mario Sunshine, is dit een perfect moment om mensen opnieuw kennis te laten maken met de game op de Nintendo Switch.

  1. Super Smash Bros. Melee

  Natuurlijk kon Super Smash Bros Melee niet in deze lijst ontbreken, simpelweg omdat deze game vandaag de dag nog steeds door ontzettend veel mensen wordt gespeeld. Waarom is ook begrijpelijk. Nintendo en HAL Laboratories kregen het met Super Smash Bros Melee voor elkaar om een vechtgame te ontwikkelen die beide toegankelijk, maar ook diepgaand was voor wie er moeite wilde steken.

  De game had ook 25 speelbare personages, waar voor iedereen wel een geschikte vechter tussen zat. Van Princess Peach tot Captain Falcon en van Mewtwo tot Fox McCloud; iedere speler kon wel z’n ei kwijt. Omdat professionele Melee spelers nog steeds op oude televisies met originele gamecubes spelen, is het een goed moment voor Nintendo om Super Smash Bros Melee opnieuw uit te brengen. Gezien de populaire Gamecube controller ook aangesloten kan worden met de Wii U adapter is er eigenlijk geen excuus.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.