Top 10 beste E3 games voor 2019 - Dit jaar al lekker lang gamen!

  Tijdens de E3 hebben we heel veel games gezien. Het gros ervan komt pas in 2020 uit. Maar er zijn ook voldoende games om dit jaar al mee aan de slag te gaan. Dit zijn de top 10 beste E3 games voor 2019.

  10. Gears 5

  Vorig jaar werd Gears 5 al aangekondigd. Pas dit jaar is bekendgemaakt wanneer we de game nu eigenlijk kunnen spelen. Gears 5 is vanaf september speelbaar op de Xbox One en PC. 4 dagen eerder kun je zelfs al met de game aan de slag, als je lid bent van de Xbox Live Ultimate-dienst. Er komt ook een eerdere release van de Ultimate Editie van het spel. Deze versie moet je reserveren. Gears 5 wordt de nieuwste game binnen de Gears of War-serie.

  Gears 5 komt op 10 september uit voor de Xbox One en PC.

  9. Doom Eternal

  Als je van een gore boel houdt waarbij de schedels van de nodige vijanden in elkaar worden gebeukt, dan is Doom Eternal misschien iets voor jou. Tijdens de E3 zagen we een gave trailer voorbij komen waarin je werd ondergedompeld in hevige gevechten tegen duistere wezens uit de hel. Al snel barst er in dit spel een schietpartij los waarbij jij je weert tegen de grootste demonen. Met een nieuwe trailer kregen we te horen dat het spel dit jaar nog verschijnt.

  DOOM Eternal komt op 22 november uit voor de PC, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One.

  8. Borderlands 3

  Na al meerdere succesvolle Borderlands-games is het nu ook tijd voor het derde deel van deze cartooneske shooter. In dit avontuur kun je kiezen uit maar liefst vier nieuwe Vault Hunters. Het wordt uiteindelijk je taak om het op het op te nemen tegen de zogenaamde Calypso Twins. Om dit avontuur tot een goed einde te brengen moet je door heel het heelal reizen. Het belooft weer een actievolle first person shooter te worden.

  Deze game verschijnt 13 september 2019 voor PS4, Xbox One en PC

  7. The Legend of Zelda: Link's Awakening

  Na al die indies is het ook weer eens tijd om in deze special een grotere titel te benadrukken. Het gaat hier om een game van Nintendo, The Legend of Zelda: Link's Awakening. Dit was één van de titels waarmee Nintendo groot wilde uitpakken tijdens E3 2019. Dit keer herbeleven we de gouwe ouwe Game Boy-tijden. Deze game van ruim 26 jaar terug biedt je opnieuw een avontuur dat je al kent. Toch wordt het deze keer in een nieuw jasje gestoken.

  The Legend of Zelda: Link's Awakening verschijnt op 20 september op de Nintendo Switch.

  6. Luigi's Mansion 3

  Een andere game van Nintendo is Luigi's Mansion 3. Deze game borduurt verder op de angstvallige avonturen van angsthaas Luigi. Ook dit keer komt hij in aanraking met een heleboel spoken. Het belooft weer een humoristisch avontuur te worden waarin Luigi regelmatig tegen een hartaanval zal aanzitten van de schrik. Tijdens de E3 zagen we al wat gameplay. Je krijgt een nieuwe stofzuiger en een ontstopper als grappling hook.

  Dit spookachtige avontuur komt dit jaar nog uit. Er is geen exacte releasedatum bekend. Anders dan de vorige delen, verschijnt dit deel niet op de 3DS, maar op de Switch.

  5. Pokémon Sword en Shield

  We kunnen dit jaar ook nog met Pokémon aan de slag op de Nintendo Switch. Zo maken we kennis met een hele nieuwe generatie Pokémon in Pokémon Sword en Pokémon Shield. Alhoewel het eigenlijk twee games zijn, zullen de games weer erg veel op elkaar lijken. Verschillen zullen weer zitten in de exclusieve Pokémon van beide versies en de legendarische hoofdpokémon van de titel. Het is overigens ook de eerste main Pokémon game op de Nintendo Switch en dus slaat Nintendo een nieuwe weg in met deze generatie.

  Dit nieuwe Pokémon avontuur komt 15 november uit. Dan kun je ze (niet) allemaal vangen!

  4. Ghost Recon Breakpoint

  Tijdens de E3 presentatie van Ubisoft werd verder nog even de aandacht gevestigd op Ghost Recon Breakpoint. Voor iedereen die een indruk wil krijgen wat deze nieuwe game gaat bieden, is er tijdens de E3 een speciale demo aangekondigd. Deze demo is vindt plaats tussen 5 en 8 september. Het is vanaf nu mogelijk om je in te schrijven voor deze demo.

  Als je liever het volledige spel speelt, dan kan dat op 4 oktober. De game komt uit voor Xbox One, PlayStation 4, PC en Google Stadia.

  3. FIFA 20

  Ook voetballiefhebbers kwamen aan hun trekken tijdens de E3. Zo werd FIFA 20 getoond. Dit keer trek je weer met je favoriete voetballers het veld op om een poging te doen die felbegeerde cup in de wacht te slepen. Deze nieuwe game binnen dit sportgengre was speelbaar op E3 tijdens het EA Play Evenement. Met dit spel krijg je een hoop nieuwe features, waaronder de mogelijkheid om ook op straat te voetballen.

  Verwacht op 27 september 2019. In ontwikkeling voor PS4, Xbox One en PC.

  2. Final Fantasy VIII Remastered

  Later dit jaar kun je ook nog het avontuur van Final Fantasy VIII herbeleven in een remaster. Tof voor iedereen die het oude spel nog niet heeft gespeeld of toevallig dit spel weer eens wil herbeleven in een compleet opgepoetst jasje. De game zal niet volledig vanuit het niets opnieuw worden opgebouwd. Textures zullen voornamelijk een opknapbeurt krijgen. Vooralsnog is het niet bekend wanneer de game precies komt, maar het wordt sowieso een leuke voorbereiding op de Final Fantasy VII remake die ook nog op de planning staat.

  Final Fantasy VIII Remastered komt later dit jaar naar PS4, Switch, Xbox One en PC.

  1. Star Wars Jedi: Fallen Order

  We sluiten deze special af met een game speciaal voor de Star Wars fans. Respawn Entertainment werkt aan Star Wars Jedi: Fallen Order. Je duikt opnieuw in de wereld van lightsabers, dit keer in een avontuur dat zich afspeelt tussen Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith en voor de originele Star Wars film, A New Hope. Ben jij klaar voor een heleboel actie? In deze game kruip je in de huid van een Jedi en ga je een heleboel actie tegemoet dus dat wordt smullen.

  Jedi: Fallen Order komt op 15 november naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Beste E3 games voor 2019

  Er komen heel veel games uit. Mogelijk staat jouw favoriet hier niet eens tussen. Deel hieronder naar welke games jij allemaal uitkijkt, zodat niemand een game hoeft te missen!

  Final Fantasy VIII Remastered

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.