Wat vind jij de beste Metroidvania? - XGN Doe Mee

Article
vrijdag, 05 juli 2019 om 10:16
xgn google image
Misschien ken je het wel of heb je het ooit wel gespeeld: een game die jou naar hartelust laat ontdekken, maar je ook laat terugkeren naar bepaalde plekken, aangezien je een gave of wapen nog niet hebt. De Metroidvania is de laatste jaren populair en daarom de vraag: Wat vind jij de beste Metrodvania? Welkom bij de XGN Doe Mee!
In het laatste weekend van juni wilden wij graag weten wat jullie verwachtingen rondom Project Scarlett zijn. Microsofts nieuwste console werd tijdens de E3 2019 bekendgemaakt en heeft zelfs een releaseperiode gekregen: eind 2020 moet de krachtpatser in diverse huiskamers staan. En met Halo Infinite als launchtitel is het begin goed, maar zoals Spiral al zegt:
En daar komt een groot probleem van de Xbox One bovendrijven. De console heeft, in vergelijking met de PlayStation, toch wel erg weinig exclusieve titels die de verkoop van een console omhoogstuwen of juist de reden zijn om een Xbox te kopen. Microsoft heeft de laatste jaren dan ook geld geïnvesteerd in meerdere studio’s om exclusieve titels af te leveren. Het is wachten wat het bedrijf uit Redmond allemaal gaat laten zien.
Goed, van Microsoft en haar console gaan wij naar een bepaald gamegenre: de Metroidvania. Het genre heeft zijn naam van Nintendo’s Metroid en Konami’s Castlevania: Symphony of the Night en draait vooral om het verkennen van een grote wereld, waar sommige deuren gesloten blijven totdat jij een bepaald item hebt gevonden. Onze vraag is dan ook:

Wat vind jij de beste Metroidvania?

Recente titels als Owlboy, Hollow Knight en Guacamelee! zijn schoolvoorbeelden van een Metroidvania, maar er zijn natuurlijk meerdere titels. Maar wat vind jij de beste Metroidvania? Laat het ons weten in de reacties hieronder en vertel er ook even bij WAAROM jij die titel de beste Metroidvania vindt. Dan zien wij jullie volgende week bij een nieuwe XGN Doe Mee. Een fijn weekend gewenst!

Populair Nieuws