Top 10 beste fantasy series op Netflix - 10x bovennatuurlijk genieten

Article
vrijdag, 22 juni 2018 om 12:44
de leukste fantasy series op netflix 10x bovennatuurlijk genieten 133839 1
Netflix staat vol leuke series, maar wat is nou leuker dan helemaal verdrinken in een bovennatuurlijk verhaal? Van verhalen over vampieren tot verhalen uit de toekomst: dit is de top 10 leukste fantasy series op Netflix!

10. Dark (2017)

Dark is de eerste Duitse Netflix original en het verhaal speelt zich af in het stadje Winden. Op een dag verdwijnt er ineens een jongetje in het bos, en daarna volgen we drie gezinnen uit het stadje. De families zijn allemaal op een bepaalde manier aan elkaar verbonden; de ouders maar ook de kinderen. Met elkaar proberen ze op hun eigen manier de verdwijning van de jongen te verwerken.
Maar dit niet de eerste spontane verdwijning in de stad, want in 1986 is namelijk al een keer precies hetzelfde gebeurd. De drie gezinnen komen erachter dat het probleem van deze verdwijningen ligt bij de kerncentrale van de stad: een groot en zwaar beveiligd gebouw waar de inwoners niks te maken mee mogen hebben. Heel verdacht dus, en ze gaan dus ook op onderzoek uit.
In het stadje Winden hangt een duistere sfeer en is de lucht vrijwel altijd grijs. Letterlijk Dark, dus. In de serie volgen we verschillende generaties, en er wordt ook gerezen door de tijd.
133913

9. The Good Place (2016)

Waar ga je heen als je overlijdt? In deze serie is het simpel: als je een goed mens was kom je in The Good Place, en anders spendeer je je leven na de dood in The Bad Place. Wanneer Eleanor overlijdt, ontwaakt ze in The Good Place en krijgt ze alles wat haar hartje begeert zoals haar droomhuis, een soulmate en een Frozen Yoghurt op de hoek van elke straat.
Maar dit is duidelijk een misverstand, want op aarde was Eleanor alles behalve een goed mens. Ze was egoïstisch, had een hekel aan kinderen en verkocht nep-medicijnen aan bejaarden. Ze is overleden toen ze bij de supermarkt haar goedkope margeritamix liet vallen, een ruzie veroorzaakte en werd overreden door een paar ontspoorde winkelkarretjes. Eleanor heeft twee keuzes: opbiechten dat ze in The Bad Place thuishoort of profiteren van dit misverstand. Ze kiest voor het laatste.
Deze serie zit vol humor, fantasy, en het is moeilijk je lach in te houden tijdens het kijken. Zeker een aanrader!
133915

8. Sense8 (2015)

In deze serie zijn 8 mensen aan elkaar verbonden: ze delen dezelfde visioenen, voelen elkaars emoties en hebben toegang tot elkaars kennis. Het achttal kent elkaar niet en de acht hoofdrolspelers komen dan ook allemaal uit een ander land. Een Amerikaanse politieagent, een Mexicaanse homoseksuele acteur, een Indiase apotheker, een IJslandse DJ, een Koreaanse zakenvrouw, een Duitse crimineel, een Keniaanse buschauffeur en een transgender activiste uit San Fransisco.
Maar waar komt deze plotselinge connectie ineens vandaan? Het achttal werkt samen om achter de waarheid te komen en raken zelfs met elkaar bevriend. De serie is dus bovennatuurlijk omdat het achttal elkaar aanvoelt. Ze voelen elkaars emoties, hebben toegang tot elkaars kennis en fysieke krachten. Heel zwaar allemaal, maar gelukkig zit er ook nog wat luchtige humor in de serie. Zo zien we op gegeven moment ook hoe een man menstruatiepijn ervaart.
De serie speelt zich af in acht verschillende landen en wordt verteld door acht verschillende personages. Het verhaal wordt dus heel breed verteld en door de verschillende prachtige locaties valt er genoeg te zien. Zie hier nog meer redenen om Sense8 te kijken!

7. Lucifer (2015)

In Lucifer volgen we het verhaal van duivel Lucifer, die verbannen is uit de hemel en nu heerser is van de hel. Hij besluit "met vakantie te gaan" naar Los Angeles. Maar hoe ziet dat er dan uit, een duivel op aarde? Nou, als een charmante man in pak die elke vrouw om zijn vinger weet te winden, eigenaar is van een nachtclub en zijn dagen vult met alcohol en feesten.
Op aarde is niemand ervan op de hoogte dat deze man eigenlijk de duivel is in een ander universum, maar in plaats daarvan houdt iedereen van Lucifer. En ondanks dat de serie meer een komedie is, valt er wel een sterke boodschap uit de show te halen en zien we veel van de bovennatuurlijke wereld.
133917

6. Shadowhunters (2016)

In deze spannende tienerserie komt Clara er op haar 18e verjaardag achter dat ze anders is dan dat ze altijd dacht. Op die dag ontmoet ze Jace, een mysterieuze jongen die ze nog nooit eerder heeft gezien. Ze komt erachter dat Jace een Shadowhunter is, oftewel een Schaduwjager. Deze wezens zijn half-engel en half-mens en zijn meestal onzichtbaar voor "normale" mensen.
Schaduwjagers redden de mensen op aarde van demonische wezens zoals vampieren en weerwolven. Op haar achttiende verjaardag komt Clara erachter dat ze ook een Schaduwjager is, en de wereld moet redden van demonen uit de onderwereld. Dat is pas volwassen worden!
133918

5. Black Mirror (2013)

Wie denkt dat de wereld er over vijftig jaar nog precies hetzelfde uit ziet, heeft het goed mis. Want als we Black Mirror moeten geloven, gaat er heel wat veranderen aankomende jaren. Zo krijgen we in de serie te zien hoe daten met een datingssite eruit ziet in de toekomst en of de democratie over zoveel jaar nog hetzelfde is.
In Black Mirror nemen we elke aflevering een kijkje in de toekomst, en elke aflevering heeft een apart verhaal. Je kan dus afleveringen los van elkaar kijken, want de verhalen hebben verder niets met elkaar te maken.
133919

4. Once Upon a Time (2011)

In Once Upon a Time maken we kennis met klassieke spookjesfiguren, maar dan in de echte wereld. Het verhaal speelt zich deels af in de echte wereld, en deels in de sprookjeswereld. Regina, die in de sprookjeswereld bekend staat als de Evil Queen, heeft het stadje Maine vervloekt en alle sprookjesfiguren zonder happy ending zitten hier gevangen. Ze hebben geen idee wie ze werkelijk zijn.
Hun enige hoop is Emma Swan, die de verloren dochter van Snow White en Prince Charming blijkt te zijn. Zij is de enige die de vloek kan verbreken en de sprookjesfiguren kan redden. Tijdens haar avontuur gaat er (letterlijk) een hele nieuwe wereld voor haar open en elke aflevering maken we kennis met nieuwe sprookjesfiguren en andere werelden. Zo gaan we in de serie ook naar Peter Pan's Neverland en het Wonderland van Alice in Wonderland.
De serie zit dus vol fantasie, en het is superleuk om te zien hoe de klassieke sprookjesfiguren eruit zouden zien in de "echte" wereld.
133920

3. The Vampire Diaries (2009)

In deze serie volgen we Elena, die samen met haar broertje bij haar tante woont nadat haar ouders zijn overleden in een zwaar auto-ongeluk. Elena haar wereld staat op zijn kop. Ze heeft moeite met het verwerken van de dood van haar ouders en alsof dat nog niet ingewikkeld is, wordt ze ook nog eens verliefd op de 163-jarige vampier Stefan Salvatore die zit gevangen in een tienerlichaam.
Maar het wordt nóg ingewikkelder wanneer Stefan's broer Damon zich ermee komt bemoeien. Ook hij ontwikkelt gevoelens voor Elena, en niet veel later komen ze erachter dat Elena een dubbelganger is van Katherine: een voormalige liefde van de broertjes Salvatore.
The Vampire Diaries is een superspannende serie vol romantiek en fantasie.
133921

2. Orphan Black (2013)

Sarah Manning is getuige van een zelfmoord. Een vrouw die sprekend op haar lijkt, genaamd Beth Childs, springt voor de trein en Sarah pakt onopgemerkt haar tasje en neemt haar identiteit over om zo haar eigen problemen te ontvluchten. Niet veel later komt Sarah erachter dat Beth niet de enige was die sprekend op haar lijkt en ontdekt ze dat ze een kloon is.
Sarah is onderdeel van een mysterieus experiment en er lopen nog zo'n 300 exemplaren van haar rond. Ze spoort een aantal mede-klonen (oftewel: sestra's) op en gaat samen met hen achter het mysterie aan en worden later zelfs dikke vrienden. Zo hebben we de wetenschapster Cosima, de moordlustige Helena en desperate housewife Allison. En een leuk detail: alle klonen zijn gespeeld door dezelfde actrice (Tatiana Maslany).
Orphan Black verveelt geen moment, is superspannend en pakt je vanaf de eerste aflevering. De serie is niet alleen maar drama en spanning, gelukkig zit er ook nog een beetje luchtige humor in verwerkt.
133923

1. Stranger Things (2016)

De beste fantasy serie op Netflix is een echte Netflix Original: Stranger Things! Deze serie gaat over een het jongetje Will dat spoorloos verdwijnt in het bos. Zijn drie beste vrienden gaan achter het raadsel aan en ontdekken een bovennatuurlijke wereld genaamd The Upside Down. Hier bevindt Will zich. Maar hoe krijgen ze hem er weer uit?
Allerlei poorten vanuit de bovennatuurlijke wereld openen zich en in de echte wereld, zo komt er ook een wezentje in Dustin's kamer, genaamd een Demogorgon, een soort slijmerig draakje. Hij besluit hem te adopteren en op te voeden.
De buitenaardse wereld zit vol mysterie en enge elementen, met vooral veel slijm, duisternis en enge geluiden. De allerleukste bovennatuurlijke serie op Netflix!

Nog meer zoals fantasy series op Netflix

Hou je van fantasy series? Dan vind je sci-fi series vast ook leuk. Bekijk hier onze top 10 sci-fi series op Netflix!

Populair Nieuws