Deze 10 Game Awards 2019 games verwachten wij dit jaar

Article
maandag, 09 december 2019 om 13:30
image 1f1575652156
Met 2019 alweer bijna in de achteruitkijkspiegel is het tijd voor een van de grootste vieringen van gaming, namelijk The Game Awards 2019. Dit jaar kunnen we weer midden in de nacht klaar zitten in onze luie stoel om te zien welke games er met grote prijzen naar huis gaan. Toch kijken veel mensen ook vanwege de aankondigingen van games die mogelijk plaatsvinden en dus zetten we alvast de tien Game Awards 2019 games die wij verwachten voor je op een rijtje!
Nu de dagen tot The Game Awards 2019 bijna op een hand te tellen zijn, beginnen er steeds meer geruchten op te duiken rondom The Game Awards 2019. Volgens Geoff Keighley, maker van The Game Awards, zijn er nog geen titels gelekt voor de awardceremonie van dit jaar en hij noemt de geruchten tot nu toe zelfs amusant (en onjuist). Toch zijn er een aantal titels die je stiekem wel mag verwachten en die zetten we hieronder alvast voor je op een rijtje!

Batman: Arkham Legacy

Laten we maar beginnen met een titel waar heel wat gamers al jaren om hopen. Sterker nog, ondergetekende doet al maanden lang iedere avond een schietgebedje in de hoop dat de volgende Batman Arkham-game wordt aangekondigd. In 2019 leek het eindelijk een keer te werken, want in september begon WB Montreal een nieuwe titel in de serie te teasen.
De makers van Batman: Arkham Origins plaatste een aantal teasers op Twitter, waarna men speculeerde dat de aankondiging zou volgen in de State of Play die later die week kwam. Een aankondiging bleef uit, maar daar komt mogelijk snel verandering in. De Batman-games hebben namelijk wel vaker trailers getoond tijdens The Game Awards, maar werden nooit daadwerkelijk onthuld tijdens de awardceremonie.
Gelukkig kan dat twee dagen eerder gebeuren tijdens de laatste State of Play van 2019 die Sony voorgeschoteld, waarna een tweede trailer logischerwijs tijdens The Game Awards kan volgen. Een andere optie is dat de weg van Mortal Kombat 11 wordt ingeslagen (tevens een titel van Warner Bros.), wat zou betekenen dat de game wel wordt aangekondigd tijdens The Game Awards met een releasedatum in de lente van 2020.
nieuwe nintendo directeur aangekondigd 130521

Nintendo DLC

De volgende voorspelling uit onze glazen bol is dat we nieuwe DLC gaan zien van een aantal Nintendo-titels. Nintendo heeft in het verleden namelijk al aangetoond dat ze het goed kunnen vinden met Geoff Keighley’s awardshow en brengt ieder jaar wel een nieuwe aankondiging. Verwachting is dan ook dat dit patroon in 2019 wordt voortgezet.
Zo verwachten we dat het laatste Super Smash Bros Ultimate personage wordt onthuld aangezien deze voor februari 2020 moet verschijnen. Dit is het laatste moment waarop Nintendo een grote klapper van een aankondiging kan maken met het personage, tenzij er nog een Nintendo Direct volgt in januari (en daar lijkt het op het moment niet op). Ook zou wat meer nieuws over de eerste DLC van Marvel Ultimate Alliance 3 niet als een verrassing komen aangezien de game al een half jaar geleden verscheen en we sindsdien geen gameplay hebben gezien van de nieuwe DLC.
crash bandicoot

Nieuwe Crash Bandicoot game

Van Nintendo gaan we door naar Activision die dit jaar tijdens The Game Awards mogelijk wederom met een nieuwe titel komen. Waar vorig jaar de Crash Team Racing remaster werd onthuld, lijkt een gloednieuwe titel dit jaar aangekondigd te worden. Het zou om een gloednieuwe titel gaan, genaamd Crash Bandicoot Worlds die in 2020 uit moet komen.
Een insider lekte de eerste details over de game in november en ook deed een nieuwe advertentie van PlayStation vermoeden dat er een nieuwe Crash-titel onderweg is. De insider liet weten dat de game in december 2019 aangekondigd zou worden en aangezien de State of Play van 10 december en The Game Awards op 12 december de enige grote opties zijn, lijkt deze aankondiging zo klaar als een klontje. Al helemaal nu influencers uit het niets Crash Bandicoot figuurtjes krijgen met een kerstmutsje. De vraag is nu alleen bij welke show we de game daadwerkelijk gaan zien.
kingdom hearts 3 review 145489 4

Kingdom Hearts 3 DLC releasedatum

Niet alleen Nintendo lijkt van plan te zijn om details over DLC te delen tijdens The Game Awards 2019. Het ziet er namelijk naar uit dat Kingdom Hearts hetzelfde gaat doen, als we de bezoekers van het Kingdom Hearts Orchestra contert in Japan mogen geloven. Een van de aanwezigen tweette namelijk het volgende:
Waar er voor de nieuwe Crash-titel twee opties waren, lijken er zelfs drie mogelijkheden te zijn voor Kingdom Hearts. Naast de State of Play en The Game Awards 2019 is het Japanse Jump Festa ook nog een optie namelijk. Aangezien Square Enix hier wel vaker met haar titels pronkt is een aankondiging daar dan ook niet uitgesloten, maar toch lijkt The Game Awards 2019 een beter moment voor de releasedatum onthulling gezien dit door een groter publiek gezien wordt.
bayonetta 3 geteased nieuwe youtube clips sugereren vervolg 110135

Bayonetta 3

Dit jaar vindt de vijfde editie van The Game Awards plaats en dat jubileumjaar moet natuurlijk goed gevierd worden. Daarom verwachten we dat Keighley een extra verrassing in petto heeft als het op aankondigingen uit het portfolio van Nintendo aankomt. Een grootschalige onthulling van Bayonetta 3 sluiten we daarom niet uit.
De game werd voor het eerst immers ook getoond tijdens The Game Awards, namelijk de editie uit 2017. Toen bevond de game zich nog in een vroeg stadium van de ontwikkeling, maar in twee jaar tijd kan er veel veranderen. Wat gameplay van het derde telg zou dan ook niet misstaan.
babylons fall release aangekondigd nieuwe ps4 en pc exclusieve titel 133548

Babylon’s Fall

Een andere reden waarom we Bayonetta 3 verwachten is precies de reden waarom we ook Babylon’s Fall verwachten tijdens The Game Awards 2019. Beide titels zijn namelijk van PlatinumGames, een studio die tevens een goede relatie lijkt te hebben met Geoff Keighley en zijn Game Awards. Opvallend was al dat de Game Awards 2018 geen titel van PlatinumGames bevatte, maar dat kan in 2019 zeker goed gemaakt worden door een dubbele dosis zoals in 2017 het geval was.
Daarnaast heeft PlatinumGames meer informatie over Babylon’s Fall beloofd voor 2019 voorbij is. Aangezien de dagen steeds korter worden en de kalender van 2019 al snel afloopt, heeft de studio niet veel tijd meer om een aankondiging te maken. Aangezien een plus een nog steeds twee is, zien we geen reden om de game niet te verwachten tijdens The Game Awards 2019.
schermafbeelding 2017 12 14 om 141917

Nieuwe Private Division-titel

Het zou ons ook niet verbazen als we een nieuwe titel van Private Division zouden zien tijdens The Game Awards 2019. Het label van Take-Two Interactive maakte eerder dit jaar nog in een investeerdersbijeenkomst duidelijk dat er in de nabije toekomst nog aankondigingen aan zaten te komen, maar tot nu toe hebben we nog niets gezien of gehoord. The Game Awards zou dan ook een goede plek voor een aankondiging zijn.
Daarbij is het belangrijk om je achterhoofd te houden dat The Outer Worlds, de Obsidian Entertainment-game, ook tijdens The Game Awards werd onthuld. De game kwam eerder dit jaar uit en is tevens uitgegeven door Private Division. Een andere optie is dat we meer gaan zien van Disintegration, de titel die eerder dit jaar werd aangekondigd, maar aangezien er specifiek werd benadrukt dat er nog nieuwe titels aan zitten te komen, lijkt een onthulling tijdens de Game Awards logischer.
42633 demons souls vanaf 23 januari op psn

Demon Souls remake

We zijn alweer bijna aangekomen bij de voorlaatste voorspelling op deze lijst, maar voor het zover is moeten we het eerst nog even hebben over de mogelijke aankondiging van een remake van Demon Souls. Fans van de originele PlayStation 3 titel vragen al jaren om een remake van de voorloper van Dark Souls en het is goed mogelijk dat de gebeden dit jaar gehoord worden. Dit heeft meerdere redenen.
Zo gaan er al langer geruchten rond over een Demon Souls remake en teaset Bluepoint Games al een tijdje dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuwe remaster/remake. Het zou gaan om de grootste titel waar ze ooit aan hebben gewerkt. De FromSoftware-titel zou daarbij goed passen bij The Game Awards aangezien Sekiro hier destijds ook werd onthuld.
eerste elden ring trailer nu online te zien 151616

Elden Ring

Mocht het zo zijn dat we de Demon Souls remake niet zien tijdens The Game Awards, is een andere logische game die we mogelijk kunnen zien Elder Ring. Ook deze game komt van de makers van Dark Souls en na de eerste trailer tijdens E3 2019 zou een tweede trailer niet misstaan.
Zoals we eerder al benadrukten werd Sekiro via een vage trailer onthuld tijdens de Game Awards in 2017. Nu is dit voor Elden Ring niet nodig aangezien de eerste trailer al tijdens E3 2019 verscheen op het podium van Microsoft. Nu schijnt het alleen zo te zijn dat Microsoft een aankondiging plant voor The Game Awards en aangezien er al een aantal updates zijn bevestigd (Ori en Gears Tactics) hopen we stiekem op nog een verrassing.
4 the legend of zelda breath of the wild 108259

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

De grootste verrassing van allemaal komt mogelijk via een aankondiging van Nintendo. Wie zich 2016 nog voor de geest kan halen weet bijvoorbeeld nog dat we de beelden van Breath of the Wild tijdens The Game Awards zagen. In 2016 werd namelijk de tweede trailer voor de game onthuld tijdens The Game Awards en in 2017 werd de tweede DLC van de game niet alleen onthuld maar ook direct uitgebracht.
Een tweede trailer hier zou dan ook niet vreemd zijn, al helemaal aangezien dit een jubileumjaar is voor The Game Awards. Tevens is het onduidelijk hoe lang het vervolg op Breath of the Wild al in de maak is. Misschien is de game al verder dan we denken en kunnen we de game al in 2020 verwachten, wat zou betekenen dat we snel meer informatie krijgen.

Deze 10 Game Awards 2019 games zijn nog niet onthuld!

Over de bovenstaande titels is nog helemaal geen informatie vrijgegeven in tegenstelling tot een aantal andere titels. Zo is het al duidelijk dat er nieuwe gameplay van Ori and the Blind Forest op de planning staat en ook kunnen we een nieuwe League of Legends game verwachten tijdens de show. Dat is door The Game Awards zelf al bevestigd namelijk, maar de tien bovenstaande titels zouden ons pas echt van onze stoel blazen!