10 film sequels waar we lang op moesten wachten!

Article
zaterdag, 24 februari 2018 om 11:03
xgn google image
Soms moet je jarenlang wachten op film sequels waar je naar uitkijkt. Onlangs werd het vervolg van The Incredibles aangekondigd, bijna 14 jaar na de release van de eerste film! Zo zijn er veel meer sequels waar we lang op hebben moeten wachten, kijk maar mee!

10. Toy Story 3 (10 jaar)

Meer dan tien jaar na het tweede deel in de Toy Story serie kwam Toy Story 3 uit. De Amerikaanse animatiefilm uit 2010, is net zoals haar voorlopers, volledig met de computer geanimeerd. Toy Story 3 draait weer om de vele speelgoedfiguren van Andy, zoals Woody en Buzz. Wanneer Andy moet vertrekken om te gaan studeren, wordt zijn speelgoed afgeleverd aan de kinderopvang. Geen plek waar de speelgoedfiguren willen blijven.
Evenals de twee voorgaande delen in de Toy Story reeks werd Toy Story 3 goed ontvangen, zowel bij het publiek als bij critici. De film, met Tom Hanks (Woody) en Tim Allen (Buzz Lightyear) in de hoofdrollen, werd zelfs genomineerd voor vijf Oscars. Toy Story 3 won daadwerkelijk de Oscars voor Beste Animatiefilm en Beste Originele Muziek. Een vierde deel is in de maak, dat moet uitkomen in 2019. Net geen tien jaar wachten dus.
126917

9. Finding Dory (12 jaar)

Nadat Nemo eindelijk werd gevonden in de Finding Nemo film uit 2003, is het dertien jaar later de beurt aan Dory om de hoofdrol op zich te nemen. Nadat Dory zich herinnert dat haar ouders misschien wel op zoek naar haar zijn, besluit ze juist naar hen te zoeken. Nemo en zijn vader Marlin helpen haar, maar al snel loopt de zoektocht anders dan verwacht en leren we een paar dingen over de echte betekenis van familie.
Net zoals haar voorganger werd de animatiefilm Finding Dory een succes. Wel werd Finding Nemo net even wat beter werd beoordeeld en won zelfs een Oscar, maar Finding Dory is desalniettemin een waardig vervolg. De bekende Amerikaanse presentatrice Ellen DeGeneres vertolkte in deze film, net zoals in Finding Nemo, de rol van Dory. Tijdens het openingsweekend bracht de film meer dan 135 miljoen dollar op, waarmee een nieuw record werd behaald voor een animatiefilm.
126927

8. Jurassic World (13 jaar)

Het vierde deel in de Jurassic Park franchise is Jurassic World. Deze film kwam 13 jaar en 11 maanden na Jurassic Park III uit, het derde deel in de serie. De Jurassic films draaien om een themapark dat zich bevindt op een eiland. Dit bekende themapark is dan ook erg bijzonder, aangezien het vol zit met levende dinosauriërs. Een park vol met gevaarlijke wezens kan alleen niet altijd goed blijven gaan.
Jurassic World werd een ontzettend groot succes. De film van Universal Studios werd gemaakt met een budget van 150 miljoen dollar. In totaal heeft de film al meer dan 1,6 miljard euro opgeleverd. De film haalde in de openingsweken ook een nieuw wereldrecord. Dertien dagen na de première bereikte de film namelijk 1 miljard dollar aan opbrengsten, iets wat nog nooit eerder was voorgekomen. De film staat momenteel vierde op de lijst van de meest succesvolle films!
126938

7. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (18 jaar)

17 jaar, 11 maanden en 363 dagen na het derde deel uit de Indiana Jones serie, Indiana Jones and the Last Crusade, werd The Kingdom of the Crystal Skull uitgebracht. Het vierde en tot nu toe laatst uitgebrachte deel van de Indiana Jones serie bevat wederom Harrison Ford in de hoofdrol. Hij beleeft weer een knotsgek avontuur, met Mutt Williams (Shia LaBeouf) aan zijn zijde.
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull werd wederom geregisseerd door Steven Spielberg en (gedeeltelijk) geschreven door George Lucas. Zoals tot nu toe al veel is gebleken kan het heel goed zijn om lang te wachten met het maken van een vervolg. Deze actieavonturenfilm leverde namelijk meer dan 785 miljoen dollar op, tegenover een budget van 185 miljoen dollar. Geduld loont!
126942

6. Mad Max: Fury Road (29 jaar)

De Mad Max serie bestaat uit meerdere Australische actiefilms. De laatste dateert van 2015, genaamd Mad Max: Fury Road. Dit is het vierde deel in de Mad Max serie en ziet Tom Hardy in de hoofdrol, als Max Rockastanky. De film werd bijna 30 jaar na het derde deel uitgebracht en draait om een groep rebellen die strijden tegen de heerser van het post-apocalyptische Australië.
Tom Hardy volgt in deze film Mel Gibson op als Max Rockastanky en heeft dit uitmuntend gedaan. Mede vanwege zijn acteerprestatie werd Mad Max een groot succes en won de film zes Oscars. Ook uit de cijfers van dit vervolg kunnen we zien dat een goed uitgevoerd vervolg al snel een succes kan worden. Er werd meer dan 378 miljoen dollar verdiend, tegenover een budget van 150 miljoen dollar.
126944

5. Star Wars: The Force Awakens (32 jaar)

De Star Wars serie gaat al tientallen jaren lang mee. De eerst gemaakte Star Wars film is Star Wars: Episode IV: A New Hope. Deze film kwam in 1977 uit, en is het chronologische vierde deel in de serie. The Force Awakens (2015) is het zevende deel uit de serie, en dus chronologisch gezien het vervolg op Return of the Jedi. Deze werd uitgebracht in 1983, dus technisch gezien hebben we 32 jaar moeten wachten op het vervolg!
Er zijn tussendoor natuurlijk wel andere Star Wars films uitgekomen, maar die films zijn geen sequels op Return of the Jedi. Star Wars: The Force Awakens laat wederom zien dat een vervolg maken een hele goede zet kan zijn. De Star Wars naam die gelinkt is aan de sciencefiction-avontuur film The Force Awakens helpt ook, maar desondanks is het ontzettend knap dat de film nu al meer dan 2 miljard euro heeft verdiend.
126950

4. The Jungle Book 2 (35 jaar)

De klassieke Jungle Book film uit 1967 kreeg in 2003 een vervolg. Deze animatiefilm werd uitgebracht door Walt Disney Pictures en gaat verder waar The Jungle Book eindigde. De film draait om Mowgli en wordt ingesproken door Haley Joel Osment. Hij mist de jungle en zijn oude vrienden en besluit om weg te rennen van zijn dorp, zonder zich te realiseren welke gevaren er op de loer liggen in de jungle.
De eerste film werd destijds nog genomineerd voor een Oscar, maar dat zat er voor deze film niet in. The Jungle Book 2 werd veel bekritiseerd vanwege de kwaliteit van de animatie en de gelijkenis van het verhaal vergeleken met de eerste film. Hoewel de recensies dus veelal negatief waren, was de film financieel gezien wél succesvol. De film leverde meer dan 135 miljoen dollar op tegenover een budget van 20 miljoen.
126953

3. Blade Runner 2049 (35 jaar)

Maar liefst 35 jaar na de eerste Blade Runner werd Blade Runner 2049 uitgebracht. Weer zien we Harisson Ford in deze lijst en ook in deze filmreeks heeft hij in zowel het vervolg als in de film daarvoor gespeeld. In de sciencefictionfilm Blade Runner 2049 speelt hij de rol van Rick Deckard, een blade runner die al 30 jaar vermist is. Een jonge blade runner, Officier K (Ryan Gosling) zoekt hem op na het vinden van een duister geheim.
Voor de komende editie van de Academy Awards is Blade Runner 2049 genomineerd voor zes Oscars. Daarmee heeft Blade Runner 2049 vier nominaties meer gekregen dan de eerste film uit 1982. Ook qua opbrengsten heeft de film veel verbeterd ten opzichte van de eerste Blade Runner. Deze was namelijk helemaal niet zo'n succes in Amerika, maar werd juist in het buitenland zeer populair.
126959

2. Return to Oz (45 jaar)

Return to Oz is een fantasievolle avonturenfilm uit 1985. De film is een vervolg op de Metro-Goldwyn-Mayer film The Wizard of Oz, hoewel onofficieel. The Wizard of Oz kwam in 1939 uit, waardoor fans dus meer dan 45 jaar lang moesten wachten op een vervolg! Deze werd uitgebracht door Walt Disney Pictures en draait wederom om Dorothy Gale. Zij wordt bevrijd uit een psychiatrische inrichting en belandt op mysterieuze wijze terug in Oz.
Hoewel de film commercieel gezien een flop was, werd deze wel genomineerd voor een Oscar vanwege de visuele effecten die de film bevatte.Return to Oz kreeg gemixte reacties ten tijde van release. Zo werd Return to Oz geprezen vanwege het feit dat de film trouw bleef aan het materiaal van de boeken, maar zou de film wel iets te eng en donker zijn voor jonge kinderen.
126960

1. Fantasia 2000 (59 jaar)

Op 13 november 1940 bracht de Walt Disney Company de film Fantasia uit. De film werd geproduceerd door Walt Disney zelf en bevat acht geanimeerde stukjes met klassieke muziek. Deze film werd destijds gezien als een meesterwerk door veel mensen en was een groot succes. Na meerdere mislukte pogingen om een vervolg te maken op de film, kwam deze 59 jaar later (!) uit, in de vorm van Fantasia 2000.
De Walt Disney Company kwam in 1999 dus eindelijk met het vervolg, gemaakt in dezelfde stijl als de originele Fantasia. Ook deze film bevat namelijk geanimeerde stukjes van klassieke muziek. De film werd minder goed ontvangen dan zijn voorganger, maar maakte wel (nipt) winst. Fantasia 2000 is, ondanks de mindere receptie in vergelijking met Fantasia, een zeer mooie film, maar de film is dan ook gemaakt door Disney, dus dat konden we wel verwachten!

Dit waren 10 film sequels waar we lang op hebben moeten wachten!

Het kan soms erg lang duren voordat er een sequel van een film wordt gemaakt. Het lange wachten creëert wel vaak een grote hype wanneer de film ook daadwerkelijk op het punt staat om uit te komen. Maar 59 jaar lang wachten is toch wel heel erg lang!