5 redenen om uit the kijken naar The Incredibles 2

  Veertien jaar geleden wisten de Incredibles al ons te grijpen. Met supergave superkrachten werden ze één van de pareltjes van Disney Pixar. Toen werd het stil, te stil. Jaren hoorden we niks. En nu komt er plots supersnel al een tweede deel. Daarom komen wij met verschillende redenen om uit te kijken naar The Incredibles 2.

  Geschikt voor heel het gezin

  Er zijn een hoop redenen om uit te kijken naar The Incredibles 2.

  Als The Incredibles II van hetzelfde niveau wordt als het eerste deel, dan wordt het zeker een film die leuk is voor het hele gezin. Lachen, gieren, brullen, voor ieder zullen er grappen en verwijzingen inzitten die de film een aangename zit zullen maken. Alhoewel animatiefilms vaak worden gezien als een vermaak voor kinderen, zitten er vaak kleine grappen in verwerkt die de kleine niet meekrijgt, maar een volwassene met een glimlach oppikt.

  Zo is er uit de eerste film bijvoorbeeld een grap blijven hangen die zeker voor een zeer iconisch scene heeft gezorgd. Ooit had die ijsgast Frozone een kort dialoog met zijn vrouw: ¨vertel mij waar mijn pak is vrouw. Het is voor een goede zaak¨, waarop de vrouw antwoordt: ¨een goede zaak? Ik ben je vrouw. Ik ben het beste wat je kan overkomen.¨

  De nieuwste trailer geeft het gevoel dat de film net zo toegankelijk wordt als het eerste deel was. Verwachtingen liggen hoog want van dezelfde hand zagen we titels als Finding Nemo en Toy Story. Disney Pixar heeft in ieder geval veel ervaring met het maken van films voor de familiedoelgroep en zodoende zal dat deze keer vast weer worden ingezet.

  Maffe familieleden

  Over een familiedoelgroep gesproken, in de film volg je één grote familie met allemaal maffe personages. Waar de één zo elastisch is dat jij je zult afvragen of ze wel een ruggengraat heeft, is de ander één grote spierbundel die soms liever had dat hij niet één bonk lompe kracht was. Nog niet gesproken over de constant ruzie makende kinderen Dash en Violet, waarbij Violet als grotere zus regelmatig onzichtbaar moet worden omdat Dash razendsnel is en zo best wat flauwe streken uit kan halen.

  Het leukste deel van het gezin moet daarentegen nog komen, dat is namelijk Jack Jack. De baby lijkt geen krachten te hebben en krijst heel het huis bij elkaar, toch heeft hij aan het einde toch een veel grotere rol dan je in eerste instantie zou denken. Hij is misschien wel de krachtigste superheld van allemaal want hij vormt een mix van bijzonder veel superkrachten die hij als jankende baby absoluut niet kan beheersen. De kleine heeft uiteindelijk zelfs zijn eigen minifilm gekregen, waarin hij voor flink wat chaos zorgde toen de oppasser op hem moest letten terwijl papa en mama de wereld moesten redden.

  Parodie op superheldenfilms

  The Incredibles was een geweldige film die superhelden al ruim veertien jaar toegankelijk wist te maken voor het volledige gezin. Het grappige is dat de film een parodie vormt op superhelden die eigenlijk al jaren bestaan, waardoor de figuren grappig worden. Zodoende heb je Elastigirl, een personage dat heel erg lijkt om Mr. Fantastic van de Fantastic Four en heb je bijvoorbeeld Violet die heel erg doet denken aan Invisible Woman. En dan hebben we nog niet gesproken over Dash, wiens naam en krachten heel erg lijken op de DC-superheld Flash.

  De parodie op het begrip superhelden wordt bijvoorbeeld duidelijk doordat de superhelden allemaal geen cape dragen. Capes zitten je enkel in de weg. Ze zorgen dat je vast komt te zitten tussen deuren, liften en zelfs een vortex in wordt gezogen. Geen capes dus!

  Hierdoor wordt de film ook heel interessant voor mensen die de karakters kennen waar alle superhelden een parodie op vormen. En mocht je zelfs die personages niet kennen, dan nog hebben alle personages hun charmes. Zo is er Baby Jack Jack die in de eerste The Incredibles film oorspronkelijk geen krachten leek te hebben. Als we personage Edna daarentegen mogen geloven: ´nou, hij ziet er als nog geweldig uit.´

  Zelfde stemmen en regisseur

  Het is een goed teken dat zelfs 14 jaar na release van de vorige Incredibles-film het studio Disney Pixar is gelukt om heel veel bekenden op te trommelen voor deze nieuwe Incredibles film. Zodoende zien we dezelfde regisseur aan het roer die het eerste deel al weer tot een succes wist te maken. Er is goed vertrouwen in dat Brad Bird, die verder succesvolle films als Ratatouile en The Iron Giant regisseerde, ook deze film weer tot een succes kan maken.

  Daarnaast betekent het dat hij weer Edna van een stem kan voorzien en ook hoofdrollen als Ms. Incredible (Holly Hunter), Mr. Incredible (Craig T. Nelson), Violet (Sarah Vowell) en Frozone (Samuel L. Jackson) door dezelfde stemacteurs worden ingesproken. Kinderlijke superheld Dash zal wel door een andere acteur worden ingesproken dan in het eerste deel, want die wordt nu ingesproken door Huck Milner in plaats van Spencer Fox. Niet gek, de oorspronkelijk Dash-acteur heeft allang de baard in de keel gehad.

  Prijzen zijn redenen om uit te kijken naar The Incredibles 2

  We sluiten deze lijst met redenen om uit te kijken naar The Incredibles 2 bijna af. Maar eerst nog de belangrijkste reden die bewijst dat de eerste film niet een eenmalig succes hoeft te zijn.

  En als deel twee op dezelfde voet doorgaat als het eerste deel, dan zijn er weer veel prijzen voor deze film weggelegd. Zodoende won het eerste deel maar liefst 2 Oscars: voor Beste Prestatie in Sound Editing en voor Beste Animatiefilm van het Jaar. Naast de Oscars won de film ook onder andere een BAFTA Award voor beste film. De titel had verder maar liefst 67 andere prijzen 55 dat The Incredibles enkel genomineerd werd, dus de prijzen liegen er niet om!

  Een goede prestatie, en de kans is best dat de makers het weer eens flikken om dit te herhalen. Finding Nemo won 1 oscar, en heeft daarnaast nog 48 andere prijzen in ontvangst genomen. Toy Story won maar liefst 3 Oscars en ook daarnaast nog eens 23 andere prijzen. Disney Pixar heeft in ieder geval laten zien dat ze weet hoe ze vaker dan één keer succes in de wacht kan slepen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.